Muscuvado och kanelrostad pumpa & färsk ananas med asiatisk ugnsrostad torsk + granatäpple
Det här receptet är CRAZY.

Det är så många smaker i den här måltiden som är så OTROLIGT goda tillsammans ska ni veta. Det här måste vara det underligaste jag provat att laga här hemma.
Men också typ det bästa fiskreceptet någonsin i min bok. Herregud vad jag älskar när man tar ut svängarna och faktiskt gör något annorlunda.
ÅHHHHH.

Asiatiska smaker möter, ja jag vet inte vad jag ska säga egentligen, hösten kanske? Jag har gjort en ugnsbakad torsk som är täckt i en basilikasås baserad på asiatiska stapelvaror som, fisksås, sesamolja, chili och färsk ingefära.
Även lite pressad vitlök, tomatpuré, äppelcidervinäger och flytande honung finns med för att stabilisera upp smakerna. HUJEDAMIG.
Ni som har svårt för att äta ugnsbakad vit fisk som den är, här har ni lösningen till problemet. Efter att ni provat detta kommer ni vilja äta fisk flera gånger i veckan. JAG LOVAR.

Okej, att berätta om fisken för er gjorde mig tydligen exalterad (står här och ler när jag skriver detta, hihi) men nu när jag ska berätta om pumpan och den färska anansen som ligger vid sidan om fisken.
+ Granatäppelkärnorna ovanpå fisken...
Ja det tog priset. JAG ÄR SÅ EXALTERAD. Hur man nu kan vara det av en enkel måltid undrar ni?? Ja sådan är jag helt enkelt. Jag gjorde denna måltiden i fredags och jag kan inte fatta att jag har lyckats hålla mig så här länge för att få visa er.
Helt knasigt faktiskt.


Nu när ni fattat min poäng över hur GOTT jag tycker detta blev så kan vi gå vidare mot pumpan och ananasen.
Alltså att det är pumpasäsong just nu får det att pirra i min mage. Det är en av de bästa sakerna med höst serrni. Det är så otroligt gott med pumpa och jag vill ha det i allt, allt, ALLT.
Jag vet att jag i tidigare inlägg har tjatat sönder era öron min kärlek för frukt också. Fast det går nästan inte att missa om man kollar igenom mina recept. Jag lyckas smyga in frukt och grönsaker i nästan allt jag gör och det är verkligen det bästa jag vet.
Så jag smög in färsk ananas här. Vilket var en förträffligt GOD idé.

Och vet ni vad jag har gjort med dem?!
Jag har seriöst rostad dem i lite muscovadosocker och KANEL. Det kan hända att jag till och med nämnt min kärlek till kanel i tidigare inlägg också, hehe... (HÄR, HÄR). Ni kommer säkert få se en hel del av just kanel i mina recept framöver. Om jag inte lugnar mig med det vill säga...
För er som nu då inte tycker om kanel i mat kan jag informera er om att man tar endast litegrann och strör över vilket inte alls gör att det sticker ut eller tar över maträtten. Smaken finns där i en fin underton och det är så jädrans gott. Men jag förstår att inte alla älskar kanel och jag vill ju ändå att även ni ska smaka på det här så...det är okej att utesluta kanelen för de som vill!
Men...helst inte såklart om jag får bestämma.
Ni vet att på hösten så är det också granatäpplets tid. YEES. De är inte bara fina att titta på de är faktiskt så otroligt goda att tillsätta precis överallt. Eller åtminstone så lyckas jag göra det just nu. Den här måltiden är så värd att prova. Den är lite annorlunda men det är det som är så fint med den. Sen kan man faktiskt behöva piggas upp med fina färger på tallriken nu när det börjar bli mörkare ute. Eller hur?!

Muscuvado och kanelrostad pumpa & färsk ananas med asiatisk ugnsrostad torsk + granatäpple
4 personer
1 butternut pumpa
1/2 färsk ananas
1-2 nypor muscovadosocker
Smör (den här är superbra att använda när man bara vill få en tunn yta av smöret)
1 tsk kanel
Salt & peppar
600 g torsk
1 dl fryst hackad basilika
0,5-1 färsk chili (beroende på hur starkt du gillar)
0,5 dl sesamolja
1 msk tomatpuré
1 msk fisksås
1 msk äppelcidervinäger
1 msk honung
2 tsk riven färsk ingefära
2 pressade vitlöksklyftor
1-2 dl granatäppelkärnor
Sätt ugnen på 225 grader.
Dela pumpan och ananasen i mindre skivor. Förbered två plåtar med bakplåtspapper. Fördela pumpan och ananasen på de två bakplåtspapprerna men lämna ett hål i mitten (där ska torsken sedan ligga).
Spraya över lite smör ovanpå pumpan och ananasen. Strö sedan över lite kanel, muscovadosocker och lite salt och peppar. Sätt in plåtarna i ugnen i cirka 30 minuter eller tills pumpan och ananasen mjuknat. Vänd dem en gång efter halva tiden.
Under tiden blanda basilika, finhackad chili, pressad vitlök, sesamolja, tomatpuré, fisksås, äppelcidervinäger, flytande honung och färsk riven ingefära i en skål.
Efter 30 minuter ta ut pumpan och ananasen från ugnen och sänk värmen till 175 grader. Lägg torskfiléerna i mitten av plåtarna. Fördela basilikasåsen över torsken.
Sätt tillbaka plåtarna i ugnen i ytterligare 20 minuter eller tills fisken är klar. Men överbaka inte så att det blir torrt!
Ta ut torsken och avsluta med att strö över granatäpple.
Servera genast tillsammans med en krispig grönsallad och en skiva bröd.

Hoppas ni hänger med på alla härliga höstrecept som jag kommer ge er nu på matkrabat! För jag har en hel lista här hemma på recept som jag ska prova.. Och ja..det kan hända att de innehåller pumpa, kanel, äppel, svamp, grytor, gratänger...
PS. Nej jag har inte slutat baka..det kommer det också! Jag har förberett ett ganska så stort inlägg inför fredagen och jag kan avslöja för er redan nu att det innehåller CHOKLAD. Schhh!