Minicalzone med aprikos, prosciutto, mozzarella & färsk basilika
Enkelt och så gott!

Det är väl ungefär så jag kan sammanfatta dagens recept.
Detta hörrni är enkla calzone som är gjorda på smördeg. Med andra ord är det endast ingredienserna du behöver framför dig och sedan är det bara till att sätta igång och göra calzone.
När du har fått samman dem ugnsbakas dem i cirka 10-15 minuter, de ska bli gyllene i färgen. Sen är det bara att servera dem med en gång som ett tillbehör på buffébordet eller varför inte som ett tilltugg på festen?

Jag har blandat sött och salt i mina calzone. Jag älskar att kombinera det!
Men andra ord finner ni först i botten ett tunt lager av aprikosmarmelad och därefter har jag toppat med prosciutto, riven mozzarella och färsk basilika.
Yes, yes, yes. Detta hörrni är himmelst att ta ett bett i. För er som inte vill göra det som ett tillbehör kan istället göra större calzone. Servera det sedan med en krispig grönsallad och om ni hade varit jag...
doppa dem i aioli. Jepp, det hade helt klart funkat för mig.

Minicalzone med aprikos, prosciutto, mozzarella & färsk basilika
ca 6-12 stycken, beroende på vilken storlek
2 st smördegsark, tinade
1 uppvispat ägg
Vallmofrö
Fyllning:
Aprikosmarmelad
12 skivor prosciutto
12 färska basilikablad
1 mozzarella, riven
Sätt ugnen på 200 grader.
Kavla ut smördegsarken på ett lätt mjölat bord. Dela varje smördegsark i 6-12 stycken kvadrater eller så många du anser att du får ut. Beror på vilken storlek du vill ha på dem.
Bred ut ett lager av aprikosmarmeladen och toppa därefter med prosciutto, riven mozzarella och färsk basilika. Vik över ena hörnet så att det blir en trekant. Se till att försluta kanterna så att ingen fyllning åker ut i ugnen.
Lägg dem på en bakplåtsklädd plåt. Pensla med uppvispat ägg och strö över vallmofrö.
Ugnsbaka till de är gyllene, i cirka 10-15 minuter.
Servera direkt!

Det här är helt klart ett tilltugg i min smak!