En vacker frukost är precis vad jag behöver!
Jag brukar prata med er om att jag äter med ögonen. Vilket jag vet att säkerligen många av er också gör. På vardagarna är det stressigt och min frukost ser allt annat än trevlig ut...Så på helgen brukar jag faktiskt lägga ner lite extra tid på att duka fram fint på bordet eller göra mig i ordning vackra smörgåsar.
Eller som idag, servera en chiapudding på ett väldigt fint vis. Jag äter inte chiapudding lika ofta längre som jag gjorde innan. Då hade jag en period där jag kunde äta det nästan varje dag.
Jag vet inte vad som hände men suget efter det försvann. Tills för några veckor sedan...nu är suget tillbaka och jag vill bara göra kreativa skålar med chiapudding. YESS.


För er som tillagat chiapudding vet att det krävs lite förberedelser. Jag brukar göra min kvällen innan för att låta chiafröna svälla i vätskan över natten. Då står den redo morgonen därpå vilket är väldigt smidigt tycker jag.
Denna gången mixade jag samman tinade frysta jordgubbar med vaniljpulver och chiafrön, som fick stå i kylskåpet och svälla under natten.
Jag hade lite väl för gula bananer hemma och jag är den som helst äter de när de är på snudden till gröna så jag var helt enkelt tvungen att använda dem till något. Istället för att bara skiva banan på toppen så lät jag kreativiteten ta över och jag testade mixa samman en kräm av dem.
Jag mixade helt enkelt banan med en skvätt vatten. Vattenmängden justerar man efter önskad konsistens. Så enkelt och jissus hörrni vad detta blev gott!
Chiapuddingen med jordgubbar sötade jag ingenting eftersom jordgubbarna i sig själva är söta. Men för er som gillar sött i en skål bör definitivt testa att sedan hälla en ljuvlig banankräm ovanpå chiablandningen. Kanske var det så att min banankräm blev alldeles perfekt i sötman eftersom jag använde gula bananer. Det kan vara en bra förutsättning för att få en söt och härlig kräm.
Åh det slog mig nu! Detta är ju ett perfekt alternativt till en hälsosam dessert. Så bra för er som önskar det ju!
Jag toppade nämligen skålen med kakaonibs och frystorkade hallon...vilket gjorde det hela till en väldigt lyxig frukostskål som jag skrapade rent helt och önskade det fanns mer när jag var klar. Hehe, jepp så var det. Prova själva så får ni se!
Jordgubbschia med banankräm, frystorkade hallon & kakaonibs
1 portion
150 g tinade frysta jordgubbar
3 msk chiafrön
1 tsk vaniljpulver
Mixa jordgubbarna slätt. Rör ner chiafrån och vaniljpulver. Ställ i i kylskåpet över natten.
Banankräm
1 banan
Vatten
Mixa samman bananen med vatten. Justera mängden vatten efter önskad konsistens.
Du behöver också:
Kakaonibs
Frystorkade bär (valfritt)
MONTERA SAMMAN SÅ HÄR:
Rör om litegrann i chiapuddingen. Lägg den i botten på en burk eller skål. Toppa med banankräm och därefter med kakaonibs och frystorkade bär om du använder.
Servera!
Va gott :D