Quinoapannkakor med äppelciderkolasås
Det här kan vara det bästa av alla världar..

Jag har just nu ett riktigt lyckorus i kroppen hörrni. Jag har inte berättat för er att jag och Simon (min fina hjärtevän och sambo) letar nytt boende. För er som bor i Göteborg vet att det är svårt att få en hyresrätt trots att man har köat i många år.
Vi har nu stått i kö i 6 års tid men ändå har inte någon av våra sökningar gett lyckat resultat. Vi vill visserligen också gärna bo i innerstaden eller närliggande eftersom vi inte har bil.
Men vet ni vad? Efter att vi nu har sökt och sökt har vi ÄNTLIGEN fått en hyresrätt! Yes, det är sant och ingen mer än jag kan vara gladare för det här ska ni veta.



Huset som vi fått lägenhet ligger i Guldheden vilket är för oss väldigt centralt då vi nu bott i Johanneberg. Det är dessutom nyproduktion så vi kommer få flytta in i en alldeles ny lägenhet. Jag menar HUR BRA?
Vi kommer också äntligen få en stooor balkong. Den är åtminstone stor om ni frågar mig. Jag har saknat att ha en balkong länge nu och ser så fram emot att få kunna njuta av sommarsolen på balkongen. Vet ni vad jag också ser fram emot? Jo..nu kan jag få börja odla. YESS. Det har jag verkligen drömt om länge!


Men nog om detta lyckobesked nu. Jag lovar att uppdatera er mer om flytten desto närmare vi kommer och för er som inte alls är intresserade av mitt babblande vet att receptet alltid finns i slutet av inlägget. Det är då bara att scrolla förbi det andra, hehe.
Okej, okej. Så..idag delar jag med mig av dessa Quinoapannkakorna med äppelciderkolasås. Spännande det låter va?
Inte visste jag att jag kunde blanda ner quinoa i pannkakssmeten och vips skulle jag ha så goda pannkakor? Dessutom fyllda med mer fibrer...Så bra!


Jag kunde visserligen valt att äta dessa pannkakorna på ett hälsosammare sätt eftersom de faktiskt är super duper bra på alla sätt och vis annars. Men just den här dagen var jag inte alls sugen på det och jag ville njuta av dessa till kaffet på eftermiddagsfikat.
Annars kan jag varmt rekommendera er att servera dessa som ett matigare alternativ tillsammans med olika tillbehör. Kanske wokade grönsaker, hummus eller knaperstekt bacon? Bara fantasin kan sätta stopp.
Jag valde att servera mina pannkakor med en äppelciderkolasås. Det är precis vad det låter som. Jag har kokat en kolasås på äppelcider. Jepp, så gott hörrni!
Detta serverades sedan tillsammans med äppelklyftor såklart. Jag var mer än nöjd när jag fick sätta tänderna i den här stapeln av pannkakor. Äppelciderkolasåsen var inte och leka med...den borde ni verkligen testa!

Quinoapannkakor med äppelciderkolasås
9 stycken
Äppelciderkolasås
5 dl äppelcider
2 dl socker
1 msk vatten
1 msk honung
2 dl grädde
50 g smör
1 tsk vaniljpulver
Salt efter tycke
Kanel efter tycke, valfritt
Koka upp äppelcidern i en kastrull tills hälften har reducerat. Det tar cirka 15-20 minuter. Häll därefter ner socker, vatten och honung. Låt det sjuda några minuter. Färgen kommer mörkna litegrann, men så ska det vara.
Häll sedan ner grädde och smör. Rör om ordentligt så att smöret smälter ner i såsen. Låt det nu sjuda under omrörning tills det tjocknat. I ytterligare cirka 10-20 minuter. Smaka av med salt och kanel om du vill. Låt såsen svalna litegrann i kastrullen och häll sedan över den i en burk och förvara den i kylskåpet fram till servering. Då kommer den stelna ytterligare.
Quinoapannkakor
4 dl mjölk + mer om smeten behöver tunnas ut
1 ägg
2 tsk vaniljpulver
2 dl kokt quinoa
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2-3 skivade äpplen
Vaniljglass
Vispa samman mjölk, ägg, quinoa och vanilj i en bunke. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en annan bunke. Häll därefter ner det till smeten. Se till att det blandat sig väl. Låt smeten stå i 5-10 minuter innan du steker dem för att låta luftbubblorna försvinna.
Hetta därefter upp en stekpanna med lite olja. Mät upp 0,75 dl smet och häll ner i mitten på stekpannan så att en rund platta bildas. När smeten bubblar är det dags att vända. Stek tills de är gyllene.
SERVERA SÅ HÄR:
Servera pannkakorna ljumna tillsammans med skivade äpplen, glass och äppelciderkolasås.

Efterrätt eller varför inte till brunchen i helgen? Det finns inga fel tillfällen för de här kan jag lova er!
Du är verkligen så duktig på att fotografera mat, så himla inspirerande bilder!