Saftigt bananbröd

 
Det här brödet rör du samman på några minuter och sedan får det gräddas i ungefär 1 timme längst ner i ugnen på 200 grader. Väldigt enkelt och så är det väldigt gott också. 
 
Jag fullkomligt älskar banan både varmt som kallt och det här brödet med smör och flingsalt smakade precis så gott som jag föreställt mig. 
 
 
Här behöver man inte tänka på jäsning. Man behöver faktiskt knappt tänka på något förutom att man mäter upp ingredienserna som man ska då. 
 
 
 
Bananbröd 
1 limpa 
 
2 stycken mosade bananer 
2 dl havregryn 
4 dl grahamsmjöl 
2 tsk bikarbonat 
2,5 dl yoghurt eller fil 
1 tsk salt 
 
1 banan till garnering 
 
Sätt ugnen på 200 grader. 
 
Blanda de torra ingredienserna i en bunke och tillsätt sedan de mosade bananerna samt yoghurt eller fil till bunken. Rör om ordentligt. 
 
Smöra och bröa en brödform. Häll ner smeten och grädda brödet längst ner i ugnen i ungefär 30 minuter. 
Ta ut limpan och garnera den med en banan som du delat på längden. Sätt in i ugnen igen och grädda ytterligare i 30 minuter. 
 
Testa med en sticka om den är klar innan du tar ut den. Stjälp upp brödet på ett galler och låt det svalna innan servering. 
 
 
#1 - - My:

Okej då, såg detta recept nu... 😁