Vart får jag alla ideér ifrån undrar ni. Just nu är jag helt frälst i halfbakedharvest.com, den tjejen vet exakt vilka smaker hon ska kombinera ihop för att göra smaklökarna fullkomligt nöjda. Jag hittade receptet på den här rätten hos henne och jag visste med en gång att jag skulle göra den. Med några egna justeringar, såklart.
Doppa och njut mina vänner och lova att ni testar receptet ni kommer inte ångra er!
Pocherade ägg i krämig tomatsås med kokosmjölk och garam masala
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 tsk garam masala
1 röd chili
1 tsk färsk finhackad ingefära
1 tsk chilipulver
1 tsk paprikapulver
2 tsk tomatpuré
1-1,5 dl kokosmjölk (beroende på hur krämig man vill ha den)
800 g plommontomater på burk
1 röd paprika
4 st ägg
Olivolja att steka i
Gräslök
Rostad sötmandel
Sätt ugnen på 180 grader.
Börja med att skala och skiva löken, paprikan och hacka chilin samt ingefäran i mindre bitar.
Hetta upp en gjutjärnspanna och häll i en skvätt olivolja. Fräs löken tills den blivit mjuk. Tillsätt sedan chilin, vitlöken och ingefäran. Fräs ytterligare någon minut tillsammans och tillsätt sedan garam masala, chilipulver och paprikapulver. Rör om ordentligt.
Häll ned plommontomaterna, tomatpurén, kokosmjölken och den röda paprikan. Låt det hela sjuda tillsammans några minuter så smakerna träder fram ordenligt. Gör små fickor i såsen och knäck i äggen där. Ställ sedan in hela pannan i ugnen tills äggvitan precis stannat. Ungefär i 12-15 minuter.
Innan servering toppa med finhackad gräslök och rostad mandel.
Naanbröd
8 stycken
Jästid, cirka 1 h
9 dl vetemjöl
1/4 tsk salt
1,5 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 msk socker
0,5 dl varmt vatten
3/4 tsk torrjäst
1,5 dl mjölk
2,5 dl yoghurt
Flytande smör till pensling
Börja med att koka upp vattnet. Häll sockret i en bunke och lös sedan upp sockret med det varma vattnet. Häll därefter på torrjästen och låt det stå i ungefär 10 minuter. Efter 10 minuter ska den torra jästen vara helt upplöst i vattnet.
Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och bikarbonat i en annan bunke.
När jästen är upplöst tillsätt mjölk och yoghurt till jästblandningen och rör runt ordentligt. Gör en liten grop i mjölblandningen och häll jästblandningen där i och vänd runt med en slev. När det börjar bli en deg kan du behöva hjälpa till det sista med händerna för att få ihop det, men degen ska vara kladdig. Täck bunken med en bakhandduk och ställ på ditt varmaste ställe i köket och låt det jäsa i ungefär 1 h.
Förbered en gjutjärnsgryta på spisen med lock.
När degen är redo dela den i 8 lika stora delar på ett mjölat bakbord. Kavla ut degbitarna till ovala längder, de ska bli ungefär 0,5-1 cm tjocka. Smöra alla naanbröden med flytande smör (det räcker med att göra på ena sidan så kan du ta andra sidan i grytan sedan).
Hetta upp gjutjärnspannan. Lägg ner naanbrödet ett i taget med den smörade sidan nedåt. Smöra den sidan som inte blivit smörad. Lägg på locket och grädda brödet i ungefär 1 minut eller tills man kan skymta luftbubblor i brödet. Ta väck locket och vänd på brödet och låt det grädda ungefär i 1 minut igen.
Upprepa proceduren med alla bröden. Doppa dem sedan i den goda tomatsåsen och njut!
ser spännande ut