Jag har något jag vill visa er.
Jag upptäckte detta fantastiska ställe för ett år sedan och nu äntligen skulle vi besöka det. Vi sov över på deras Bed & Breakfast och startade morgonen med en väldigt god frukost och melodikrysset ute på gården. I det söta lilla huset ni ser på bilden ligger cafét.
Simon fick till så bra ljus i den här bilden. Vilken fin helg vi hade. När vi kom till Varberg på fredagskvällen styrde vi bilen ut mot havet för att äta picknick på stranden.
Vädret var på vår sida och vi kunde sitta och äta långt in på kvällen och se solen gå ner. Det var helt fantastiskt. Men det jag egentligen vill dela med mig av till er är lite av vår picknick som vi åt.
Vi lyckades få till en helt perfekt picknick enligt mig. Allt var så gott och när jag tänker på det så här i efterhand så kan det hända att det vattnas i munnen på mig.
Eller, det VATTNAS i munnen på mig.
Jag gjorde det enkelt för mig. Dagen innan avfärd gick jag inom saluhallen och köpte på mig lite goda ostar och skinka.
Jag valde en pecorino med tryffel, färskost fylld med en italiensk röra (minns inte vad den hette) och en kittost som var helt fantastiskt krämig och god. Det bästa med att handla i saluhallen är att man får smaka innan man köper. Det kan ju inte bli fel då. Perfekt helt enkelt.
Förutom ostarna köpte jag parma och salami. Sen grillade vi honung- och kokosmarinerade kycklingspett. Den marinaden var helt fantastisk...Gör den!
Spruckna vitlöksrostade körsbärstomater. Behöver jag säga mer? Körsbärstomaterna ugnsrostas tills de säckar ihop och spricker. Sen ligger de i en fantastiskt god marinad av olivolja, vitlök, timjan och färsk basilika.
Vet ni vad det bästa är med alla dessa tillbehören? Ni kan förberda dem i god tid innan och allting går snabbt att göra. Precis så som man vill ha det när man vill ordna med sin picknick själv. Annars blir det lätt att man går till affären och köper det mesta färdigt.
Men va trist det skulle vara tycker jag. Prova detta och ni kommer aldrig vilja ta genvägen och köpa halvfabrikat till er picknick. Jag lovar.
Min hembakade surdegsbaguette fick följa med. Ett gott bröd är ett måste tycker jag. Vi grillade brödet under tiden vi åt, så gott!
Vi har en liten bärbargrill som vi tog med oss. Det var helt perfekt att tända den och sedan satte vi oss bredvid grillen och kunde grilla under tiden vi åt.
Vi lindade in en brieost i folie och grillade under tiden vi börja äta på det andra. Tur jag inte hann äta mig mätt innan jag högg in i den här. Jissus vilken grej. Första gången jag grillade brieost och det var helt underbart! Det kommer jag definitivt göra igen.

Jag ville ha en lättare sallad med mig också. Men sallad kändes lite tråkigt, så jag gjorde en salsa på grillad majskolv, körsbär och nekatrin.
Jag vill inte sluta äta majs, speciellt inte grillad majs. Det måste vara det godaste tillbehöret på sommaren? Jag vill åtminstone använda det i ALLT jag gör.
Tillbehöret som vann smakpriset till ostarna var dessa vanilj- och balsamico picklade färska jordgubbarna. Kom igen liksom?! Vanilj och honung där det söta bryts av med vit balsamvinäger. Detta söta och syrliga på den grillade brieosten som låg på en skiva grillad surdegsbaguette.
HERREGUD.
Ni vet när man tar en tugga och sedan rullar man med ögonen och hjärnan hinner knappt förstå vad som händer. När man snabbt tar en ny tugga för att man inte förstår att det är sant. Så var det här. Hur bra liksom?! Gör dessa jordgubbarna när ni äter ostbricka. Speciellt nu när de färska jordgubbarna än finns tillgängliga.
Picknick är verkligen så mysigt på sommaren. Passa på så fort det är en fin dag ute att sätta er i gräset och mumsa på något gott. Idag är vädret inte särskilt fint i Göteborg. Men jag hoppas att ni har det fint där ni är.
Och om ni har det..gör dessa tillbehören. Ni kommer inte ångra er.
Vanilj- och balsamico picklade jordgubbar
400 g färska jordgubbar
2,25 dl vit balsamvinäger
2 msk flytande honung
1 tsk äkta vaniljpulver
Några färska fin hackade basilikablad
Blanda samman balsamvinäger, honung och vaniljpulver i en bunke. Halvera jordgubbarna och lägg i en burk tillsammans med fin hackade basilikablad. Häll därefter blandningen över jordgubbarna. Jordgubbarna klarar sig i kylskåpet upp till 3 dagar.
Grillad majs-, nektarin- och körsbärssalsa
2 grillade eller stekta majskolvar
1 nektarin
10 stycken körsbär
1 jalapeno
1 tsk citronsaft
Färsk basilika
Flingsalt
Skär av majsen från kolvarna, dela nektarinen och körsbären i mindre bitar och skiva jalapenon. Lägg alla ingredienserna i en burk och rör ner citronsaft och flingsalt.
Spruckna vitlöksrostade körsbärstomater
500 g körsbärstomater
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
0,5 dl färsk timjan
0,5 dl färsk basilika
Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg körsbärstomaterna i en ugnsform. Pressa ner vitlöken och finhacka de färska kryddorna och strö över tomater. Ringla över oljan och blanda sedan ordentligt. Gnid gärna in blandningen med händerna så att alla tomaterna blir marinerade i oljan och kryddorna.
Sätt in i ugnen och rosta i 15-25 minuter eller tills tomaterna börjar spricka och trilla ihop. Ta ut och låt svalna och häll sedan upp i en burk och förvara dem i kylskåpet tills de ska ätas.
Honung- och kokosmarinerade kycklingspett
900 g kyckling
0,5 dl soja
1,5 dl kokosmjölk
0,5 dl risvinäger
0,5 dl flytande honung
2 stycken vitlöksklyftor
3 stycken lagerblad
1 tsk citronsaft
Dela kycklingfileerna i mindre bitar.
Blanda soja, kokosmjölk, citronsaft, risvänger och honung i en bunke. Pressa ner vitlöken och lägg i lagerbladen.
Låt kycklingen marineras i blandningen, antingen i en plastpåse eller i bunken och ställ i kylskåpet. Minst i 60 minuter men gärna över natten.
Lägg grillspetten i vatten och trä därefter på kycklingen på spetten. Grilla-, stek-, eller ugnsbaka kycklingspetten.
Häll marinaden i en kastrull och låt den sjuda tills den tjocknat och reducerat ner till hälften. Jag ringlade sedan marinaden över spetten innan servering.
Vi rundade av middagen med S'mores. Perfekt avslutning på en helt underbar kväll.
Mums :)