Sommarens godaste picknick & en tripp till Strömma Farmlodge i Varberg

 
Jag har något jag vill visa er. 
 
 
Förra helgen styrde vi bilen mot Varberg och Strömma Farmlodge. 
 
Jag upptäckte detta fantastiska ställe för ett år sedan och nu äntligen skulle vi besöka det. Vi sov över på deras Bed & Breakfast och startade morgonen med en väldigt god frukost och melodikrysset ute på gården. I det söta lilla huset ni ser på bilden ligger cafét. 
 
Fantastiskt vackert. Jag har så många bilder jag kan visa er. Skulle ni vilja se dem? Annars kan ni kika här om ni är nyfikna:  http://www.lovelylife.se/krickelin/2014/06/01/stromma-farmlodge-kanske-vackrast-varberg/
 
Simon fick till så bra ljus i den här bilden. Vilken fin helg vi hade. När vi kom till Varberg på fredagskvällen styrde vi bilen ut mot havet för att äta picknick på stranden. 
 
Vädret var på vår sida och vi kunde sitta och äta långt in på kvällen och se solen gå ner. Det var helt fantastiskt. Men det jag egentligen vill dela med mig av till er är lite av vår picknick som vi åt. 
 
 
Vi lyckades få till en helt perfekt picknick enligt mig. Allt var så gott och när jag tänker på det så här i efterhand så kan det hända att det vattnas i munnen på mig. 
 
Eller, det VATTNAS i munnen på mig. 
 
 
Jag gjorde det enkelt för mig. Dagen innan avfärd gick jag inom saluhallen och köpte på mig lite goda ostar och skinka. 
 
Jag valde en pecorino med tryffel, färskost fylld med en italiensk röra (minns inte vad den hette) och en kittost som var helt fantastiskt krämig och god. Det bästa med att handla i saluhallen är att man får smaka innan man köper. Det kan ju inte bli fel då. Perfekt helt enkelt. 
 
 
Förutom ostarna köpte jag parma och salami. Sen grillade vi honung- och kokosmarinerade kycklingspett. Den marinaden var helt fantastisk...Gör den! 
 
 
Spruckna vitlöksrostade körsbärstomater. Behöver jag säga mer? Körsbärstomaterna ugnsrostas tills de säckar ihop och spricker. Sen ligger de i en fantastiskt god marinad av olivolja, vitlök, timjan och färsk basilika. 
 
Vet ni vad det bästa är med alla dessa tillbehören? Ni kan förberda dem i god tid innan och allting går snabbt att göra. Precis så som man vill ha det när man vill ordna med sin picknick själv. Annars blir det lätt att man går till affären och köper det mesta färdigt. 
 
Men va trist det skulle vara tycker jag. Prova detta och ni kommer aldrig vilja ta genvägen och köpa halvfabrikat till er picknick. Jag lovar. 
 
 
Min hembakade surdegsbaguette fick följa med. Ett gott bröd är ett måste tycker jag. Vi grillade brödet under tiden vi åt, så gott! 
 
Vi har en liten bärbargrill som vi tog med oss. Det var helt perfekt att tända den och sedan satte vi oss bredvid grillen och kunde grilla under tiden vi åt. 
 
 
Vi lindade in en brieost i folie och grillade under tiden vi börja äta på det andra. Tur jag inte hann äta mig mätt innan jag högg in i den här. Jissus vilken grej. Första gången jag grillade brieost och det var helt underbart! Det kommer jag definitivt göra igen. 
 
 
 
Jag ville ha en lättare sallad med mig också. Men sallad kändes lite tråkigt, så jag gjorde en salsa på grillad majskolv, körsbär och nekatrin.
 
Jag vill inte sluta äta majs, speciellt inte grillad majs. Det måste vara det godaste tillbehöret på sommaren? Jag vill åtminstone använda det i ALLT jag gör. 
 
 
Tillbehöret som vann smakpriset till ostarna var dessa vanilj- och balsamico picklade färska jordgubbarna. Kom igen liksom?! Vanilj och honung där det söta bryts av med vit balsamvinäger. Detta söta och syrliga på den grillade brieosten som låg på en skiva grillad surdegsbaguette. 
 
HERREGUD. 
 
Ni vet när man tar en tugga och sedan rullar man med ögonen och hjärnan hinner knappt förstå vad som händer. När man snabbt tar en ny tugga för att man inte förstår att det är sant. Så var det här. Hur bra liksom?! Gör dessa jordgubbarna när ni äter ostbricka. Speciellt nu när de färska jordgubbarna än finns tillgängliga. 
 
 
Picknick är verkligen så mysigt på sommaren. Passa på så fort det är en fin dag ute att sätta er i gräset och mumsa på något gott. Idag är vädret inte särskilt fint i Göteborg. Men jag hoppas att ni har det fint där ni är. 
 
Och om ni har det..gör dessa tillbehören. Ni kommer inte ångra er. 
 
 
Vanilj- och balsamico picklade jordgubbar 
 
400 g färska jordgubbar 
2,25 dl vit balsamvinäger 
2 msk flytande honung 
1 tsk äkta vaniljpulver
Några färska fin hackade basilikablad 
 
Blanda samman balsamvinäger, honung och vaniljpulver i en bunke. Halvera jordgubbarna och lägg i en burk tillsammans med fin hackade basilikablad. Häll därefter blandningen över jordgubbarna. Jordgubbarna klarar sig i kylskåpet upp till 3 dagar. 
 
Grillad majs-, nektarin- och körsbärssalsa 
 
2 grillade eller stekta majskolvar 
1 nektarin 
10 stycken körsbär 
1 jalapeno 
1 tsk citronsaft 
Färsk basilika 
Flingsalt 
 
Skär av majsen från kolvarna, dela nektarinen och körsbären i mindre bitar och skiva jalapenon. Lägg alla ingredienserna i en burk och rör ner citronsaft och flingsalt. 
 
Spruckna vitlöksrostade körsbärstomater 
 
500 g körsbärstomater 
2 msk olivolja 
2 vitlöksklyftor 
0,5 dl färsk timjan
0,5 dl färsk basilika 
 
Sätt ugnen på 225 grader. 
 
Lägg körsbärstomaterna i en ugnsform. Pressa ner vitlöken och finhacka de färska kryddorna och strö över tomater. Ringla över oljan och blanda sedan ordentligt. Gnid gärna in blandningen med händerna så att alla tomaterna blir marinerade i oljan och kryddorna. 
 
Sätt in i ugnen och rosta i 15-25 minuter eller tills tomaterna börjar spricka och trilla ihop. Ta ut och låt svalna och häll sedan upp i en burk och förvara dem i kylskåpet tills de ska ätas. 
 
Honung- och kokosmarinerade kycklingspett 
 
900 g kyckling
0,5 dl soja 
1,5 dl kokosmjölk 
0,5 dl risvinäger 
0,5 dl flytande honung 
2 stycken vitlöksklyftor 
3 stycken lagerblad 
1 tsk citronsaft 
 
Dela kycklingfileerna i mindre bitar. 
 
Blanda soja, kokosmjölk, citronsaft, risvänger och honung i en bunke. Pressa ner vitlöken och lägg i lagerbladen. 
Låt kycklingen marineras i blandningen, antingen i en plastpåse eller i bunken och ställ i kylskåpet. Minst i 60 minuter men gärna över natten. 
 
Lägg grillspetten i vatten och trä därefter på kycklingen på spetten. Grilla-, stek-, eller ugnsbaka kycklingspetten. 
 
Häll marinaden i en kastrull och låt den sjuda tills den tjocknat och reducerat ner till hälften. Jag ringlade sedan marinaden över spetten innan servering. 
 
 
Vi rundade av middagen med S'mores. Perfekt avslutning på en helt underbar kväll. 
#1 - - Sara Ekman:

Mums :)

#2 - - starsinlife.blogg.se:

Mm allt ser så himla gott och fint ut. Måste prova den salsan:)

Svar: Du kommer inte bli besviken! Tack så mycket! :) /Alicia
Alicia Hedlund

#3 - - Johanna:

Ser fantastiskt ut och bilderna är jättevackra.

Svar: Tack så jätte mycket, det gör mig väldigt glad :) /Alicia
Alicia Hedlund

#4 - - Robex Lundgren:

fint

#5 - - Saga:

FOOD PORN!

#6 - - Louise:

Underbara bilder!!

Svar: Tack Louise! Sommaren är fantastisk att fotografera på :) /Alicia
Alicia Hedlund

#7 - - Alina:

Fina bilder :)

Svar: Tack så mycket :) /Alicia
Alicia Hedlund

#8 - - julia johansson:

Så mysigt! :)

#9 - - Sofia:

Asså åh va gott :) Jätte fina bilder :)

#10 - - Anna J Fotografi:

fina och härliga bilder :)

#11 - - Robex Lundgren:

fint

#12 - - Frida:

Det ser helt himmelskt gott ut alltihopa!

#13 - - Josäfin Andersson :

Men shiiit vad mysigt och gott! Underbart!

Svar: Tack så väldans! :) /Alicia
Alicia Hedlund

#14 - - Anna Svalander:

Kul med Strömma. Bor rätt nära :) Picklade jordgubbar låter spännande!

Svar: Ja det var helt fantastiskt :) Det var spännande och numera ett måste på ostbrickan! /Alicia
Alicia Hedlund

#15 - - coffeeandcupcake.blogg.se:

Fina bilder och så gott de ser ut :)

#16 - - Linnea:

Åh vad mysigt! Jättefina bilder!

#17 - - Emma:

Vilka fina bilder! :)

#18 - - JOSEFINE -:

Vad gott det ser ut och vilka härliga bilder!

Svar: Tack så mycket Josefine! Du är alltid så snäll som kommenterar, jag blir så glad för peppen :) /Alicia
Alicia Hedlund

#19 - - Elina:

Vad mumsigt allt såg ut, yuuuuum!

#20 - - Julia:

Vilka otroligt härliga sommarbilder!! :)

Svar: Tack! /Alicia
Alicia Hedlund

#21 - - Matilda - tonårsliv i rullstol:

Härligt det ser ut!

#22 - - Fröken Jennifer:

Ååh vad hungrig jag blev nu! Toppenfina bilder och läckra recept som jag med stor förmodan kommer pröva inom kort! :)

Svar: Vad roligt att höra! Jag blir så glad när jag vet att det finns dem som vill prova recepten jag lägger ut här :) Super kul! Hoppas du blir nöjd :) /Alicia
Alicia Hedlund

#23 - - Miranda Åhl:

Åh, allting ser så gott ut!

Svar: Tack så mycket! /Alicia
Alicia Hedlund

#24 - - Annie - Fotograf i Linköping & Stockholm:

Men åh så gott det ser ut och det verkar ha varit en supermysig utflykt :)

Svar: Tack så mycket :) Ja det var en mysig tripp, vill dit igen! /Alicia
Alicia Hedlund

#25 - - Elisabeth:

åh fyfan vad gott

Svar: Hehe, ja det var verkligen super gott allting! /Alicia
Alicia Hedlund

#26 - - Viktoria:

Åh så fantastiskt gott det ser ut! Jättefina bilder som gör att man blir sugen på att testa allt fint du gjort!

Svar: Tack så mycket Viktoria! Det är så roligt när man lyckas ta en fin bild på mat så någon annan blir sugen :) /Alicia
Alicia Hedlund