Chocolate chip fudge brownie brûlée paj

Nu ska jag ta er till chokladhimmeln!
 
Om ni inte tycker om choklad bör ni inte bläddra längre än hit. MEN om ni ÄLSKAR choklad så har ni kommit helt rätt. Fast det är klart. Är det ens möjligt att inte tycka om choklad?? Nä, det är omöjligt, klart alla måste älska choklad. <--SANT! 
 
Som ni vet älskar ju jag åtminstone choklad i alla former. I min godispåse finner man sällan något annat än choklad faktiskt. 
 
Jag ville så gärna göra en dessert att inspirera er att göra till nyårsafton och jag kunde såklart inte tänka mig något annat än choklad. Så här är vi nu, i chokladhimmeln. LOVE IT!
 
Den här pajen har allt jag kan önska mig. Botten på pajen är ett chokladskal. I pajskalet fyllde jag med en krämig chocolate chip fudge brownie. Jepp det är alltså inte enbart en brownie i det där pajskalet, det är också chokladbitar nedvända. Jag menar, HUR GOTT BLIR INTE DET?! Ibland blir jag nöjd över att jag inte snålar på det goda, hehe.
 
Pajdegen blandas snabbt samman och jag gillar att kavla ut degen med en gång när den fortfarande är smidig att arbeta med. Klä en fin form med pajdegen och låt den sedan vila i kylskåpet i 30 minuter eller upp till 2 dagar. Med andra ord kan du förbereda den här pajen redan nu om du inte vill stå med allt på nyårsafton. Jag som älskar att planera och förbereda tycker detta är superb! 
 
Under tiden pajdegen vilar gör du browniefyllningen. 
 
Det som gör den här pajen till något extra är helt klart det översta lagret av créme brûlée som jag givetvis smaksatte med choklad. OPS! 
 
Men jag ville också spetsa till den litegrann, det är ju trots allt tänkt till nyårsafton och då kan det väl knappast bli för mycket? Så jag spetsade min créme brûlée med likör 43. Den gav en fin smak och vaniljtonerna från den är helt underbar! För er som inte har likör 43 hemma kan välja en annan god likör. Kanske kahlua eller varför inte en skvätt rom eller whisky? Det är inget att hålla på, att smaksätta med sprit är verkligen något som gjort att många av mina bakverk och efterrätter tagits till en helt ny nivå! 
 
Men för er som inte vill eller gillar att smaksätta med en likör eller liknande kan bara ta mer av grädden. Så med andra ord den här kakan kan varieras och ni kan göra precis som ni själva föredrar! 
 
Så när ni bakat av pajskalet med browniefyllningen och den har fått svalna en stund i kylskåpet är det dags att hälla på créme brûlée lagret. Efter ni har gjort det kan ni låta pajen vila i kylskåpet för att allt ska stelna och sätta sig till en perfekt konsistens. Jag skulle säga minst 2 timmar i kylskåpet eller längre om ni förbereder den innan. 
 
Ungefär 30 minuter innan servering plockar ni ut pajen och låter den stå i rumstemperatur för att brownielagret ska mjukna något och bli ljuvligt krämig. Precis innan servering strör ni över farinsocker eller muscovadosocker på toppen av pajen. Sedan bränner ni av sockret med hjälp av en brännare och sedan är pajen redo att serveras. 
 
Jag tycker det är så skönt att göra efterrätter som man kan förbereda på det här viset. På själva nyårsafton blir det därför ingen stress utan ni sätter den sista touchen precis innan servering. Precis så man vill att det ska vara! 
 
Om inte den här pajen imponerar på era gäster så vet jag inte vad. För den imponerar åtminstone på mig! Tillsammans med en skopa vaniljglass eller en klick lättvispad grädde är den här chocolate chip fudge brownie brûlée pajen ett perfekt avslut på en nyårsmiddag. 
 
Om ni ska bjuda gäster som är chokladälskare finns det ingen tvekan. Då MÅSTE ni bara göra den här. Ni kommer vinna deras hjärtan och pajen kommer vara en snackis framöver. <--LOVAR! 
 
Chocolate chip fudge brownie brûlée paj 
 
Pajskal 
2,5 dl mjöl 
0,5 tsk salt 
100 g kallt smör 
0,5 dl mjölk 
0,5 dl kakao 
 
Lägg mjöl, kakao och salt i en bunke. Fördela ut det kalla smöret i mjölblandningen med hjälp av fingrarna. När smöret har blivit som små riskorn i mjölblandningen häller du på mjölken. Blanda och knåda tills en deg går ihop. Om den känns för torr, tillsätt bara lite mer mjölk. 
 
Kavla ut degen till en stor rund platta. Smörj en form som är 20 cm i diametern. Lägg över pajskalet i formen och skär bort kanten som hamnar utanför pajen. Ställ in pajskalet i kylskåpet i minst 30 minuter innan det fylls. Men det kan förberedas och stå upp till 2 dagar i kylskåpet. 
 
Chocolate chip brownie 
1 dl olja 
90 g smör 
6 msk kakao 
2 dl socker 
3 ägg 
1 msk vaniljsocker 
2,5 dl mjöl 
1/4 tsk salt 
1,5 dl grovt hackad choklad 
 
Sätt ugnen på 175 grader. 
 
Börja med att smälta smöret. Blanda sedan smör, olja och kakao i en bunke. Vispa upp äggen i en annan bunke och häll ner socker och vanilj och vispa lite till. Häll därefter chokladblandningen över äggsmeten och vispa tills det går ihop. Vänd ner mjölet och när mjölet blandats ut i smeten vänd tillsist ner chokladbitarna. 
 
Häll ut browniefyllningen i pajskalet. Ugnsbaka i cirka 30 minuter eller tills toppen stannat. Ta ut pajen och låt den svalna litegrann. Ställ sedan in den i kylskåpet under tiden du gör crème brûlée lagret. 
 
Crème brûlée med likör 43 
1,5 dl grädde 
0,5 dl likör 43 (alt kahula, whisky eller en annan god smaksättning, byt annars ut detta till mer grädde om ni hellre vill det)
100 g hackad choklad 
1 tsk vaniljpulver 
2 äggulor 
1 msk maizena 
1,5 msk socker 
 
Till toppen: 
6-8 msk farinsocker 
 
Blanda likör, grädde, choklad och vanilj i en kastrull. Värm upp blandningen och låt det sjuda på svag värme tills chokladen smält och det blandats väl. Rör om under tiden. Ställ kastrullen sedan åt sidan och låt det sätta sig i cirka 5 minuter. 
 
Under tiden blanda äggulor, socker och maizena i en skål. Vispa upp det litegrann. När chokladblandningen satt sig häll ner äggblandningen och vispa det samman. Ställ tillbaka kastrullen på den varma plattan och rör under 5-10 minuter eller tills blandningen tjocknat. Den ska få en konsistens likt en pudding. Alkoholen kan separera sig från grädden men då är det bara att fortsätta vispa. 
 
Häll sedan brûléen över brownielagret. Ställ in pajen i kylskåpet för att stelna i minst 2 timmar. 
 
INNAN SERVERING: 
 
Ta gärna ut pajen minst 30 minuter innan servering så att brownielagret hinner mjukna litegrann och bli krämigare. 
 
Precis innan servering strö över farinsocker på toppen av pajen. Bränn av sockret med hjälp av en brännare. 
Servera kakan direkt med vispad grädde eller en skopa vaniljglass! 
 
SER NI VAD JAG SER PÅ BILDEN OVAN?! Jissus, det rinner ur mungiporna på mig precis just nu....
#1 - - Aisha Muhammed Ali:

Mums, det ser så gott ut !

Svar: Tusen tack! :D
Alicia Hedlund

#2 - - Hanna Karlsson:

Åh så god den ser ut!

Svar: Tack Hanna! :D
Alicia Hedlund

#3 - - Pia:

Jösses vad god den ser ut!

Svar: Tusen tack Pia!
Alicia Hedlund