Mini pajer med basilikakyckling, prosciutto & balsamicorostade persikor
Smördegspaj, igen.

Jag fick mersmak efter min förra smördegspaj jag gjorde med fikonmarmelad, balsamicorostade körsbärstomater och prosciutto.
Ni som läste det inlägget jag skrev om den smördegspajen vet också att jag inte riktigt var helt nöjd med att smördegen inte svällde ordentligt i ugnen för att jag lät fyllningen gå för långt ut och gjorde den helt enkelt för blöt.
Nu gjorde jag om och gjorde rätt. För de här mini pajerna blev precis som jag hade tänkt mig.

Ser ni vad fint de har svällt längs kanterna?! Åh vad skönt när man lyckas i köket. För er som undrar så är mitt tålamod inte det bästa. Gör jag fel kan jag ha svårt för att försöka igen. Känslan att man kan misslyckas ytterligare en gång till är inte min grej. Men det är nog dags jag lär mig för det är ju fantastiskt när man sätter den andra gången gillt!
Wiii.

Jag kände att jag ville toppa med något annat den här gången trots att den förra pajen blev helt otroligt god.
Men den här slog nästan den andra pajen om jag får säga det själv. Eller nja, nästan. Kanske är de på delad plats ändå om jag tänker efter.

Dessa mini pajerna är fyllda med pesto, prosciutto, pestomarinerad kyckling, fetaost, balsamicorostade persikor, färsk ruccola, rostade pinjenötter och balsamicoglaze.
Ni förstår ju själva vilka pajer detta blev va?!

Även denna gången använde jag smulad fetaost på toppen. Men återigen, välj en ost som står högt på er "gilla lista". Blömögelost, parmesanost, mozzarellaost, ja listan är lång på vilken ost man kan välja här.

Om ni inte vill göra små pajer av smördegen så gör en stor. Dessa kan man servera som förrätt eller som en hel middag med en krispig grönsallad till.
För er som älskar pesto lika mycket som jag kommer också älska detta. Jag lovar.

Mini pajer med basilikakyckling, prosciutto & balsamicorostade persikor
4 små pajer
2 stycken smördegsark
2 persikor
2,5 msk balsamvinäger
1 tsk flytande honung
0,5 dl + 1 msk basilikapesto
100 g kycklingfilé
4 skivor prosciutto
30 g fetaost alt blömögelost
Garnering
1 dl färsk ruccola
2 msk rostade pinjenötter
Balsamicoglaze
Färsk basilika
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Lägg de två smördegsarken på bakplåtspappret och kvala ut dem litegrann. Dela dem sedan i två delar så att du får 4 stycken ark.
Dela persikorna i mindre bitar. Blanda balsamvinäger och flytande honung i en skål och gnid sedan in persikorna i balsamblandningen och lägg dem på ett bakplåtspapper på en plåt. Häll resten av balsamblandningen över persikorna och ställ in dem i ugnen.
Fortsätt med pajerna.
Bred ut 0,5 dl pesto fördelat på de fyra arken. Dela kycklingen i mindre bitar och gnid in dem i 1 msk pesto. Lägg kycklingen och prosciutto på pajerna. Smula över valfri ost.
Ugnsbaka sedan i 25-30 minuter tillsammans med persikorna i ugnen. När pajen blivit gyllene, skalet svällt litegrann och kycklingen bakats klar ta ut dem från ugnen tillsammans med persikorna. Fördela ut de ugnsrostade persikorna över de 4 pajerna och garnera med rostade pinjenötter, ruccola, basilkablad och avsluta med att ringla över balsamicoglaze.

Låt oss avsluta denna dagen med paj och ett glas rött vin. Tycker ni inte det?
Ser riktigt gott ut :)