Fylld spaghettipumpa med tomat-, basilika- och kycklingbolognese

 
Inte ett recept till med pumpa...
 
 
Joho, ni får helt enkelt stå ut med alla pumparecept ett litet tag till. Ni vet ju att jag är mitt uppe i min "upptäckta" nya varianter av pumpor period. Än så länge är jag mer än nöjd över de pumpa recepten jag testat den här hösten. HÄR, HÄR, HÄR, HÄR och HÄR kan ni kika på det jag har exprimenterat fram hittills. 
 
Jag skulle kunna äta pumpaglass varje dag till alla måltider. Den var beroendeframkallande och är helt klart min favorit av alla pumparecepten jag provat. 
 
 
Den här gången tänkte jag dela med mig av en helt ny pumpasort för mig. Nämligen spaghettipumpan. Jag blev glatt överraskad när jag såg dessa pumporna i affären då jag bara snubblat in på recept med spaghettipumpa från utländska bloggare. 
 
Utan att tveka köpte jag med mig en hem. Först visste jag inte alls vad jag skulle göra med den men jag ville göra något enkelt. Som jag kunde dela med mig som en bra vardagsmåltid till er. Så jag bestämde mig för att fylla den med en god bolognese. 
 
 
För ni ser vad som är så speciellt för just spaghettipumpan. Om inte annat så avslöjar namnet på den en hel del. Efter att ha ugnsrostat pumpan mjuk kan man med hjälp av en gaffel dra fram strån ur pumpaköttet så att det blir som en stor skål med spaghetti. 
 
Jag menar, hur NICE?! Jag som älskar pumpa blev alldeles till mig att jag kunde äta den på det här viset. ÅHH..fylld med en god bolognese och massa ost så var jag mer än nöjd. 
 
 
 
Jag gjorde en annan variant på bolognese och använde kycklingfärs som grund. Jag har börjat använda det mer och mer och jag gillar det faktiskt. Det är inte alls som nötfärs och man får krydda mycket mer och arbeta med smakerna för att få kycklingfärsen att faktiskt smaka något. Men jag gillar att jag kan variera nötfärsen med kycklingfärsen.
 
Den här bolognesen jag delar med mig av är en enkel variant och jag tycker att den passar perfekt en vardagskväll i veckan. Jag valde att krydda med basilika, rött vin, tomater och riven parmesan. Dessa smakerna är mina favoriter när jag gör en bolognese. 
 
 
 
Vet ni vad jag gjorde igår?! Jag köpte en julgransfot. Så nu är jag redo för julgranen också. Fast jag har ingen stjärna än till toppen och det gissar jag på att jag kommer sakna om jag inte har. Jag kan fortfarande inte fatta att det tagit mig 4 år att bo hemifrån innan jag införskaffar mig en egen julgran. 
 
Jag vet inte om jag berättade för er att det också är första julen som jag kommer fira i Göteborg och inte i mina hemtrakter, Karlshamn. Det känns lite underligt men samtidigt så kommer familjen upp på juldagen för att fira vidare julen här. Vilket känns skönt! 
 
Har ni druckit någon glögg än? Jag har slurpat i mig min första kopp redan. Jag är så taggad för julen nu alltså och detta året har jag lovat mig själv att inte vänta för länge att börja med julstämningen...Så därav har jag som ni märker redan tjuvstartat...litegrann...ÅHHH!!
 
 
Okej, tillbaka till pumpan. Varför ska ni testa spaghettipumpa? Jag tycker att den här pumpan var ett roligt alternativ till pasta. Att servera en bolognese i en pumpa är liksom lite mer spännande. Åtminstone för en matnörd som jag. 
 
Sen älskar jag den söta smaken från pumpan. En liten nypa flingsalt ovanpå så tycker jag att pumpan är perfekt i smaken. Men gratinerad med den här goda bolognesen + MOZZARELLA (den får vi inte glömma) smält på toppen var VÄRLDS. Osten gör ju bara allt lite härligare. Såklart. 
 
Nästa gång kan jag tänka mig att göra en chili con carne i den. Vad tror ni om det? MUMS. 
 
 
Fylld spaghetti pumpa med tomat-, basilika- och kycklingbolognese 
4 personer 
 
800 g kycklingfärs 
3 vitlöksklyftor 
2 tomater, finhackade 
250 g halverade körsbärstomater 
1 dl rött vin 
4 msk balsamvinäger 
1 kycklingbuljong tärning 
1 tsk chiliflakes 
1 dl finhackad basilika 
Salt & peppar 
1 dl riven parmesan 
 
200 g skivad mozzarella 
2 stycken spaghettipumpor
 
Tillbehör
Riven parmesanost 
 
Sätt ugnen på 200 grader. 
 
Dela spaghettipumpan längs med. Ta bort kärnorna och lägg halvorna på ett bakplåtspapper. Strö över lite salt och peppar. Lägg den skurna sidan neråt och ugnsbaka dem i cirka 30-45 minuter eller tills pumpan känns mjuk när du provsticker i den. 
 
Under tiden pumpan är i ugnen gör du bologonesen. 
 
Värm en stekpanna med en skvätt olja i. Häll ner kycklingfärsen i stekpannan och pressa ner vitlöken. Låt det fräsa tillsammans i stekpannan tills kycklingfärsen börjar se klar ut, i cirka 5 minuter. Tillsätt därefter hackad tomat och halverade körsbärstomater till stekpannan. Låt det fräsa tillsammans någon minut och häll sedan på rött vin, balsamvinäger, 2 dl vatten samt 1 kycklingbuljongtärning. Låt såsen koka upp och sjud tills såsen tjocknat, i cirka 20-25 minuter. 
 
Rör därefter ner hackad basilika och riven parmesanost. Smaka av med salt, peppar och chiliflakes. 
 
SERVERA DIN SPAGHETTIPUMPA SÅ HÄR: 
 
När pumpan har mjuknat och är redo drar du fram spaghettin genom att raspa med en gaffel i pumpaköttet. Dra i pumpaköttet tills allt formats till spaghettistrån. 
 
Toppa varje halva med bolognese och lägg över några skivor mozzarella. Sätt tillbaka pumpahalvorna i ugnen tills osten smält. Ta ut och servera omedelbart! 
 
Innan du hugger in i pumpan, strö över riven parmesan. Sen är det bara att njuta tillsammans med en krispig grönsallad (+ nybakat surdegsbröd med massa smör...jepp det är så jag gör det). 
 
 
Hoppas ni hittar spaghettipumpan i eran butik! 
 
#1 - - Dylan :

Låter hur gott som helst! Blir definitivt ett köp om jag stöter på pumpan i butik.

Svar: Det tycker jag verkligen du ska Dylan! :)
Alicia Hedlund