Oreo cookies & cream chocolate pie

Vem är redo för en riktigt barnsligt god oreopaj? 
 
Detta hörrni är den enklaste och godaste paj ni kan göra en sötsugen dag som denna. Jag var klok och såg till att den inte skulle behöva någon ugnstid och att allt skulle vara busenkelt för oss. Bra va? 
 
Ah..jag älskar sådana recept! 
 
Idag är det äntligen fredag och jag känner en viss extra lycka. Det börjar närma sig med stormsteg vår beräknade flytt och dagen till ära kommer mamma och pappa och hälsar på. Hela vägen från Blekinge!
 
Helgen kommer erbjuda massor med mys och trevliga samtal, det vet jag. Jag hoppas också mamma och pappa kan hjälpa till och vara smakråd inför vissa inredningsval jag står för i den nya lägenheten. Jag älskar att inreda men det är inte alltid lätt när ytan inte är lika stor som mina förväntningar på möblering och inredning är. Så det kan vara bra när man får höra någon annans åsikter och tips. 
 
Men som jag längtar efter denna flytt! Nu väntas två månader med rensande, säljande av möbler och prylar som inte längre används och packande. Svettigt men kul! 
 
Okej, okej. Låt oss nu istället prata om denna barnsligt goda paj. Håll i hatten alla oreo- och chokladälskare, det här kommer ni gilla! 
 
Pajen består av: 
 
...oreobotten
...cream cheese fyllning med krossade oreokex 
...chokladtryffel 
...vispad grädde 
...pudrad kakao 
 
Där här ni det! Ingen ugn krävs, utan bara röra samman alla ingredienser. Sen krävs ett litet tålamod när man väntar på att pajen stelnar i kylskåpet. Ni väljer själva hur länge tålamodet räcker. För mig var det nog redan efter 30 minuter men för bästa resultat låt den gärna stå i 1 timme i kylskåpet. Då stelnar den fint och går att skära i. 
 
Någon som är sugen på en härlig blandning av choklad och oreo? Det hoppas jag! 
 
Oreo cookies & cream chocolate pie 
2 mindre pajformar, ca 14 cm i diameter eller 1 större
 
Oreobotten 
 
2 paket oreo, spara 10 stycken kakor till fyllningen 
50 g smör 
 
Smält smöret i en kastrull. Mixa kexen till ett fint smul och blanda därefter ner smöret. Det gör inget att smeten känns rinnig. 
 
Häll ner smeten i två mindre formar eller i en större. Ställ in i kylskåpet så länge. 
 
Chokladtryffel 
 
175 g mörk choklad 
1 dl grädde 
1 tsk vanilj 
 
Smält chokladen tillsammans med grädden. Rör sist ner vaniljen. Ställ åt sidan och låt svalna. 
 
Cookies & cream 
 
100 g philadelphiaost 
1 dl vispgrädde 
0,75 dl socker 
10 stycken oreokex, grovt hackade 
 
Vispa samman philadelphiaost och socker i en bunke. Vispa grädden i en annan bunke och vänd därefter ner den med hjälp av en slickepot till philadelphiaosten. Vänd sist ner oreokexen. 
 
MONTERA SAMMAN SÅ HÄR: 
 
Ta ut pajbottnarna från kylskåpet. Fördela ut cookies and creamfyllningen ovanpå och därefter chokladtryffeln. Ställ åter in pajerna i kylskåpet så att de kan stelna. Låt stå i minst 30 minuter innan servering, gärna upp mot en timme om tid finns. 
 
SERVERA SÅ HÄR: 
 
Garnera pajerna med vispad grädde och pudrad kakao. Servera! 
 
Mhhmmuummsss!