Grön omelett med böncréme, karamelliserad rödlök & riven ost
Idag ska vi äta grönt hörrni!

Jag hoppas att jag inte skrämt iväg flera av er när ni läste rubriken på dagens recept...
Simon sa nämligen till mig när jag glatt ställde min omelett på bordet och skulle hugga in: "vad är det där?". Jag ssom inte tycker att det här är något konstigt alls räknade upp vad jag hade på tallriken.
Jag fick bara till svar: "det där var det konstigaste jag hört".


Jag förstod då att min hjärna som älskar att testa olika nya kombinationer inte tänkt på att det här kan istället för att låta gott mer låta konstigt.
Hur ni än känner när ni hör Grön omelett med böncréme, karamelliserad rödlök & riven ost...så vill jag bara säga innan ni bedömer att detta är knas...
...DEN VAR SÅ JÄDRANS GOD! Jag är glad jag testade denna kombinationen för det var VÄRLDS!

Förutom att smakerna är super så älskar jag att den är fullproppad med näringsämnen som är bra för en.
Så här är det hörrni. Omeletten är gjord på ägg, tinad fryst spenat, salt och peppar. Inget konstigt alls utan ett enkelt och bra recept.
I omeletten har jag fyllt med en böncréme. Jag har länge velat testa göra mig en böncréme men inte vetat hur jag ska servera den på ett bra sätt. Här fick jag svaret för detta var ett utmärkt sätt.
Böncrémen är gjord på stora vita bönor, grönsaksbuljong och vitlök. Detta mixas samman med hjälp av en skvätt vatten och smakas sedan av med lite nymald svartpeppar. Det är allt och vilken god röra jag fick till!

När ni stekt klart er omelett som förövrigt är viktigt att skynda långsamt med för annars trillar den lätt sönder om den inte är helt klar innan man tar bort den från stekpannan.
Hur som helst. När omeletten har stelnat och känns redo, brer ni ett tjock lager av böncrémen ovanpå omeletten. Sedan viker ni över ena kanten så att det blir som en halvmåne. Lossar sedan försiktigt botten på omeletten om den sitter fast i pannan och lyfter den sedan över till en tallrik.
Sen kommer det viktigaste för att sätta pricker över i:et. Att toppa med godsaker....
Jag karamelliserade rödlök med honung i en stekpanna, detta tillsammans med riven ost och färska tomater fick toppa min omelett. Ah..det blev en riktigt höjdare.
Vem vill starta veckan med att äta grönt?

Grön omelett med böncréme, karamelliserad rödlök & riven ost
2 stycken omeletter
Grön omelett
6 ägg
250 g tinad fryst spenat
Salt & peppar
Mixa samman med en stavmixer spenat och ägg. Krydda med salt och peppar.
Vit böncréme
230 g stora vita bönor
1/1 grönsaksbuljongtärning
1 vitlöksklyfta
0,5 dl vatten
Peppar
Häll bönorna i en bunke. Smula ner buljongen och tillsätt vitlöksklyftan. Börja med att tillsätta 2 msk vatten och mixa med hjälp av en stavmixer samman till en créme. Om den känns för tjock tillsätt mer vatten. Jag använde totalt 0,5 dl vatten. Smaka av med peppar.
Karamelliserad rödlök
1 rödlök, i skivor
1 msk flytande honung
Salt & peppar
Olja att steka i
Fräs löken i oljan tillsammans med honung tills den mjuknat och fått en karamelliserad yta. Salta och peppra.
Du behöver också:
Delade körsbärstomater
Riven ost
Gröna blad till dekoration
MONTERA SAMMAN SÅ HÄR:
Hetta upp en stekpanna med smör eller olja där i. Häll hälften av smeten till stekpannan och sänk värmen till medel. Låt omeletten stelna, i cirka 5-7 minuter. Bred ut ett tjockt lager av böncrémen ovanpå omeletten. Hjälp den att lossa från kanterna och vik den över så att det blir en halvmåne.
Lägg över omeletten på en tallrik. Upprepa likadant med andra halvan av smeten.
Strö över karamelliserad rödlök, tomater och riven ost. Dekorera med gröna blad. Hugg in i denna ljuva gröna måltid!

Jag älskar att piffa upp vardagsrätterna!