Fylld burrito med limeris, svarta bönor, tomatsalsa & lövbiff
Ta mig till Mexiko och låt mig äta mexikansk mat hela dagarna!

Det är väl inte så mycket begärt av mig? Hehe just nu är det inte rimligt alls i mitt liv att boka in en resa till Mexiko...MEN det är ju faktiskt helt okej att drömma om det. Eller hur?
Har ni någon resa ni drömmer om att göra? Eller är ni som jag och har alldeles för många resor ni vill göra? Tid och pengar är det som saknas hos mig just nu och i år blir det inte längre resor än till Stockholm som det ser ut nu. Men det är förvisso inte så tokigt det heller.
Okej, okej. Nu ska jag sluta drömma mig bort och istället berätta om denna goda burrito som fick mig att drömma om Mexiko! Ohlala!


En burrito kan varieras och fyllas med så många olika saker. En klassisk variant är att man fyller med svarta bönor, ris och kött. Jag gjorde en relativt enkel fyllning och svävade inte ut för mycket i smakerna vilket var klokt tyckte både jag och Simon efter att ha smakat på detta.
Fyllningen blev nämligen hur bra som helst. Låt mig förklara för er...
...Limeris --> kokt ris som smaksatts med limesaft och zest. Fräscht och gott!
...Lövbiff --> marinerat tunt skuret kött, stekt till gyllene och fylls ljummet i burriton..ah så gott!
...Svarta bönor --> marinerade i vitlök och persilja. Bästa sättet att piffa till bönorna på!
...Tomatsalsa --> tomater och rödlök är en härlig kombo, eller hur?
...Skivad avokado --> inget är så krämigt och gott tillbehör som avokado!
...Riven ost. Vem klarar sig utan ost?!
...Gröna blad --> mest för att jag tyckte det var fint.
+ Aioli eller gräddfil att toppa med. Eller varför inte båda två?!
Lägg fyllningen på ett stort tortillabröd, rulla ihop och HUGG IN!

Fylld burrito med limeris, svarta bönor, tomatsalsa & lövbiff
Räcker till ca 6 stycken
Kött
500 g strimlad lövbiff
1,5 msk olja
0,5 tsk chilipulver
0,5 tsk paprikapulver
0,5 tsk vitlökspulver
1 msk citronsaft
Salt & peppar
Blanda samman alla ingredienserna i en påse. Lägg ner köttet där i och förslut. Låt det marineras i minst 30 minuter i kylskåpet eller fram till tillagning.
Vid tillagning. Hetta upp en stekpanna och häll ner köttet med marinaden där i. Stek tills köttet är helt brynt.
Limeris
2 portioner kokt ris
1 lime
Blanda samman kokt ris med zest och juice från en lime.
Svarta bönor med vitlök och persilja
1 burk svarta bönor
1 vitlöksklyfta
1 näve färsk hackad persilja
Blanda samman svarta bönor med pressad vitlök och hackad persilja.
Tomatsalsa
2 stycken tomater, delade i mindre bitar
1/2 rödlök, finhackad
Salt & peppar
Blanda samman tomat och rödlök i en skål. Smaka av med salt och peppar.
Du behöver också:
1 skivad avokado
100 g riven ost
Gröna blad, ca 65 g
6 stycken stora tortillabröd
Gräddfil eller aioli, är förslag på såser vid sidan om
MONTERA SAMMAN SÅ HÄR:
Lägg ett tortillabröd på en tallrik. Fördela ut ingredienserna i rader och rulla därefter ihop burriton. Klä gärna in dem i folie för att hålla dem samman. Servera direkt tillsammans med någon av ovannämnda såser.

Vem vill starta veckan med en burrito eller två? Jag vill!