Ur arkivet: Blåbär- och kamomill dutch baby med honungsricotta & färska fikon

Dagens tillbakablick i arkivet får mig till att vilja göra en ny variant på dutch baby! 
 
Eftersom jag hela tiden strävar efter att testa nya saker och göra nya varianter på gamla recept glömmer jag ofta bort att faktiskt göra vissa recept igen. 
 
Detta receptet på min blåbär- och kamomill dutch baby med honungsricotta & färska fikon är ett sådant recept. Den som en morgon i september förra året förgyllde både min och Simons frukost. Vilken uppgradering detta var på våran frukost ska jag säga er! 
 
Brukar ni göra dutch baby hemma hos er? 
 
En dutch baby är en tysk pannkaka som görs på mjöl, ägg, mjölk, vanilj och kanel. Det förekommer ofta att det också är bär eller frukt i den. 
 
Det smidiga med den här pannkakan är att den får tillagas i ugnen och jag slipper stå vid spisen hela morgonen och vända pannkakor. Vissa dagar är det roligt men inte alla. Speciellt inte för mig eftersom det ofta är jag som åker på att steka pannkakorna då jag har en väldigt trött sambo som gärna tar en lååång sovmorgon. Så kan det va! Då är det perfekt med denna variant på pannkaka tycker jag. 
 
Jag serverar den tillsammans med honungsricotta, Typ det bästa av alla världar om ni frågar mig. Sedan med jordgubbar och färska fikon på toppen. MHHMMMMMUUMMSS. 
 
Idag tycker jag att vi har som plan att äta en väldigt god frukost tillföljd av en väldigt god fika. Det vore ju lite väl av mig att länka till en efterrätt från mitt eget arkiv när jag redan lyft ett gammalt recept. Så jag rekommenderar helt enkelt er att kika in på Jonas blogg för att göra hans recept på Mormors saftiga äppelkaka. Hur härligt låter inte det nu när de svenska äpplena finns runtomkring oss? Perfekt söndagsfika om ni frågar mig!
 
#1 - - Anonym:

Ser gott ut! :) Men vad är honungsricotta? :)

Svar: Tusen tack! Det är precis som det låter. Ricotta jag blandat med honung. Det är så gott verkligen :)
Alicia Hedlund