Ur arkivet: Hawaii carne asada med krispiga cheddarfries & grillad ananas pico de gallo
Har ni ett dröm resemål?

Jag har alldeles för många om jag ska vara ärlig. Jag undrar om ens min lista kan hinnas bockas av innan jag dör. Okej, okej, nu ska jag inte vara så dramatisk men jag har många ställen i världen som jag vill besöka. För lite tid och för lite pengar är det som sätter stopp för det hela.
I sommar har jag två kortare resor inbokade, 5 dagar vardera till London och Barcelona. Det känns faktiskt helt fantastiskt. Det är den semestern som jag och Simon får tillsammans i sommar och jag kan knappt bärga mig att vi ska få spendera den tiden utforskandes i två spännande städer. Om ni sitter inne med massor av tips så tar jag varmt emot dem! :)

Hur som helst. Jag gick igenom arkivet vad jag hade lagat i maj förra året. Eftersom jag just i det ögonblicket hade pratat sönder Simons öron om våra resor och vart jag ville åka så stannade jag vid receptet som jag själv hade inlett med att döpa till Hawaii.
Två av mina bästa vänner funderar på att åka till Hawaii och jag kan inte annat än att tycka det vore helt fantastiskt coolt. Inte bara för att jag vill äta Hawaiiansk poke utan mer för att jag vill se något jag aldrig tidigare har fått uppleva. Jag tror att Hawaii har mycket att erbjuda. Har någon av er varit där?
Ett annat land som jag faktiskt också är intresserad av att besöka är Mexico. Jag vill äta riktigt tacos tills det sprutar ur öronen på mig. Stränderna där verkar också helt fantastiska. Om ni vill sätta igång ert dagdrömmande är det bara till att göra den här Hawaii carne asadan. Då kommer ni drömma om Hawaii och Mexico samtidigt. Hur bra?

Så här skrev jag i maj förra året:
"Carne Asada är nötkött i strimlor, gärna grillat och det passar väldigt bra att använda i tacos. Vilket de också gör en hel del i Mexico om jag förstått rätt.
Min Carne Asada är hawaii inspirerad. Jag har med andra ord använt ananasjuice i marinaden (jag tänker på hawaii så fort jag stoppar ananas i munnen, hehe). Vilket var en väldigt bra idé förstår ni, för det var så gott!
Jag äger ingen fritös. Vilket också har gjort det svårt att få till krispiga pommes. Men den här gången fick jag till dem, mjuka på insidan och krispiga på utsidan. YESS. Jag provade helt enkelt något nytt. Jag la potatisen i öl i ungefär 1 timme. Sedan gnuggade jag in dem i en blandning av olja, mjöl och salt. Det blev superb och jag var nöjdare än någonsin, ÄNTLIGEN.
För att lätta upp maträtten lite gjorde jag en grillad ananas pico de gallo. Det är ju ganska mycket ost här som ni ser... Men jag älskar det och i sådana här rätter kan det liksom inte undvikas. Tycker jag då, men såklart går det bra att inte ha ost på också. Men rekommenderar det ändå inte i det här fallet...
Just det, ni behöver inte grilla eller steka ananasen i pico de gallon om ni inte vill. Men uppvärmd ananas är något speciellt. Jag tycker det blir godast så, men det går precis lika bra att använda den som den är."

Okej, okej. Ser ni vad som händer här på bilderna? Krispiga fries under ett smält lager av cheddarost. Toppat med saftigt kött, en söt grillad ananas pico de gallo och färsk avokado. Oh my. Ni måste bara prova detta! Det här är allt en söndag behöver. Visst?
Receptet hittar ni här --> Hawaii carne asada med krispiga cheddarfries & grillad ananas pico de gallo.
Det ser verkligen gott ut! Disney World i Orlando är min dröm resa.