Ur arkivet: Hamburgare med karamelliserade persikor, krämig balsamico & friterad mozzarella
Grattis alla mammor!

Åh speciellt grattis till min egen mamma på mors dag!
Ska man säga "grattis" på mors dag egentligen? Vad är det man gratulerar liksom? Att de är helt fantastiska mammor? Ja det är väl det som man säger grattis till antar jag. Min mamma är hur som helst den finaste mamman på jorden och jag är så glad att hon är just min mamma. Som vid alla speciella dagar vill man vara sin familj närmare och just idag hade det inte varit fel att få krama om sin mamma. Men hon är 30 mil bort så jag får använda all tankekraft jag har och sända henne massa kärlek via dem istället.
Hur gratulerar ni era mammor på denna dagen? Ger ni presenter? Eller uppvaktar ni med god mat? Jag är nog mer inne på det sistnämnda. När jag bjuder en annan person på mat eller något jag bakat så är det gjort med så mycket kärlek och tanke bakom.
Så om mamma varit här nu skulle jag bjudit henne på något riktigt gott jag vet hon tycker om. Jag skulle låtit henne få pusta ut i mitt kök med ett glas vin medans jag fixade och donade i köket. Det är viktigt att personen ska få känna sig omhändertagen och bara få bli serverad tycker jag.
Åh mammsen, om du hade varit här nu så skulle jag pysslat om dig ordentligt! Jag hoppas brorsan sköter det istället nu där hemma...hehe..


Eftersom det trots allt var hamburgarens dag igår så blev jag otroligt inspirerad av att dela med mig av ett recept på hamburgare som jag gjort tidigare. Den här gjorde jag förra sommaren och jag längtar efter att få göra den igen. Jag har väntat och väntat på persikorna men nu är de äntligen här! YES!!
Det är otroliga smakkombinationer i den här burgaren hörrni!
Precis det här är vad som händer, lager för lager:
...bröd
...färsk basilika
...saftig och mör hamburgare
...balsamico
...friterad mozzarella (OH MY, detta är bara SÅÅ GOTTT)
...karamelliserad persika
...bröd
...friterad lökring
Behöver jag ens säga mer? Alla goda smaker man kan tänka sig blandar sig här. Bli inte rädda av att ha persika på hamburgaren. Den söta persikan tillsammans med sältan från det andra och tillsammans med den färska basilikan och VÄRLDS.

Jag vet att hamburgarens dag var igår. Men vi kan väl göra hamburgare idag igen? I will! I will!
Receptet hittar ni här ---> Hamburgare med karamelliserade persikor, krämig balsamico & friterad mozzarella.