Salsicciabolognese med bucatini, hasselnötgremolata & buffelmozzarella
Ett skepp kommer lastat med bolognese i ny skrud!

Åtminstone i ny skrud för mig. Jag har visserligen tidigare provat att plocka ur köttet från färsk korv och använt till diverse olika maträtter. Men att göra en bolognese på salsicciakorv var helt nytt för mig. Med facit i hand så är jag glad att jag provade för det var en riktig höjdare!
Vad tycker ni om färska korvar? Är det något ni brukar köpa? Jag älskar det. Till dagens recept har jag använt Ica Selections färska salsiccia. Den är väldigt god och jag rekommenderar den varmt!


Det är förvisso inte enbart korven som gör den här bolognesen extra god. Jag använder rött vin och soltorkad tomatpesto i också som sätter mycket av den goda smaken.
Den här måltiden kan man göra på en halvtimme om man vill. Men om jag får vara petig så vill jag uppmana er att inte skynda om ni har tid att vänta lite längre. För om man låter den här sjuda sakta på spisen en längre tid så lovar jag er att smakerna blir bara bättre och bättre.
Smaken var 10 gånger så godare när jag smakade av min bolognese efter den hade sjudit på spisen i ungefär en timmes tid än när den hade sjudit i en halvtimme. Smakerna träder fram och tonen blir lenare, mjukare och mustigare. Svårt att sätta ord på det där men ni förstår vad jag menar hoppas jag!
Såklart är den här bolognesen en riktigt höjdare redan efter en halvtimme också, så om tiden är knapp så kan man ändå förvänta sig en riktigt god måltid. Bra va?

Jag vet att bolognesen tillsammans med pastan är gott och att vi mycket väl hade kunnat stanna där. Men jag vet också att det är det där lilla extra man tillsätter till måltiden gör det hela komplett och bara så mycket bättre.
Det var därför jag till denna måltiden serverade buffelmozzarella och hasselnötsgremolata. Jag vet, jag vet. Det låter fantastiskt och det var det också. Enkelt tillbehör att servera till måltiden men som får det hela SÅ MYCKET BÄTTRE. Yes, Yes, Yes.


Ost på en bolognese hoppas jag inte är några konstigheter för er? Jag menar, det är ju standard. Åtminstone för mig här hemma.
Ta fram buffelmozzarellan från kylskåpet minst 30 minuter innan ni ska äta. Den är som bäst rumstempererad. Dela den med händerna i större bitar och lägg den krämiga osten ovanpå bolognesen. --> Fantastiskt! Superbt!
Vad säger ni nu då?? Jag hoppas verkligen ingen väljer att hoppa över det steget. Lova mig!


Under tiden bolognesen puttrar på spisen så förbereder ni gremolatan. Det hela är mycket enkelt.
Ni rostar nötterna gyllene i en torr stekpanna. Låter de svalna litegrann i en skål och rör därefter ner hackad persilja, citronzest och flingsalt. Godaste toppingen kan jag säga! Därför måste jag också medge att ni inte heller kan hoppa över detta steget. SANT. Detta är en viktig del i måltiden hörrni.
Det som blev över av gremolatan från middagen förvarade jag i en burk på hyllan i skafferiet och serverade till det mesta av middagarna här hemma. Älskar när det blir så!

Jag hoppas att jag har varit tydlig nu med att INGET får uteslutas från den här måltiden. Om ni gör som jag säger så kan det hända att era smaklökar får sig en dans och vem vill inte få uppleva det?
Vem vill dessutom fira att halva veckan har gått med riktigt god mat? Det känns mer än rätt tycker jag.
Okej, lyssna på mig nu. UNNA er en god salsicciabolognese med bucatini, hasselnötgremolata & buffelmozzarella. För det är ni värda, så det så.

Salsicciabolognese med bucatini, hasselnötgremolata & buffelmozzarella
4 personer
Hasselnötgremolata
1,5 dl grovt hackade hasselnötter
1 dl finhackad bladpersilja
1 tsk flingsalt
Zest från 1 citron
Börja med att rosta hasselnötterna gyllene i en torr stekpanna. Häll upp dem i en skål. Finhacka persiljan och häll ner den till hasselnötterna. Riv ner skalet från 1 citron och krydda med 1 tsk flingsalt. Ställ åt sidan så länge.
Salsicciabolognese
Jag lät min bolognese puttra på spisen i 1 timme på väldigt svag värme. Detta gjorde att smakerna trädde fram mer och för er som har tid och ingen brådska råder jag till att låta er sjuda minst lika länge. Smakerna blir bara bättre och bättre desto längre den får puttra på spisen. Men 20-30 minuter räcker också gott och väl för den som har lite mer bråttom. *
Ca 300 g färsk salsiccia
2 vitlöksklyftor
1 burk plommontomater, 400 ml
1 dl mjölk
1 dl rött vin
1 dl soltorkad tomatpesto
2 tsk fryst eller färsk hackad basilika
1 tsk torkad oregano
En nypa chiliflakes
1 lagerblad
Salt & peppar
Värm en gryta på spisen. Skär ett snitt i skinnet på korven och ta ur köttet. Finfördela köttet mellan fingarna ner i grytan. Låt köttet fräsa runt om tills det fått färg. Pressa då ner vitlök och fräs ytterligare någon minut tillsammans.
Häll sedan på tomaterna, mjölken, rött vin, pesto, basilika, oregano, lagerblad och chiliflakes. Rör om ordentligt så att allt blandar sig väl. Sänk värmen och låt bolognesen puttra på svag värme i 20-30 minuter. Såsen ska reduceras ner litegrann och få en tjockare konsistens. *
Du behöver också:
500 g kokt bucatini
1-2 paket rumstempererad buffelmozzarella
Färsk basilika
SERVERA DIN BOLOGNESE SÅ HÄR:
Fördela ut pastan i 4 olika skålar. Toppa med salsicciabolognese och en bit buffelmozzarella. Jag gillar att servera mozarellan i lite större bitar. Strö över hasselnötgremolata och garnera med färsk basilika.

Bon Appétit mina vänner!
Åh jag kan tänka mig hur detta smakar!! Jag föredrar faktiskt färsk korv om jag får välja! Så detta måste jag bara testa känner jag!! =)