Idag känner jag mig som ett barn igen.

Jag menar hur i all sin dar kom jag på att göra frozen yogurt toppad med en nutellafylld croissant?! Jag lät helt enkelt smaklökarna från barnsben bestämma denna gången. Med andra ord, dagens recept är barnsligt gott hörrni...
Precis lika barnsligt som när jag häromdagen flög upp från soffan för att jag hörde glassbilen utanför mitt fönster. Först trodde jag att jag bara inbillade mig. Jag har liksom bott i samma lägenhet nu i över ett års tid och jag har aldrig tidigare hört eller sett glassbilen här på gatan. Jag har faktiskt inte sett glassbilen under någon gång av mina snart 5 år i storstaden.
Så signalen från glassbilen väckte varenda barnsminne i mig till liv, hehe..

Minnen från när man fick köpa glass tillsammans med farmor från glassbilen. Eller när man tillsammans med alla de andra barnen sprang ut från hemmet för att komma först till bilen så att man inte riskerade att just MIN glass skulle ta slut. Okej, det kanske bara är jag som är så tävlingsinriktad?? När den här tjejen vet vad hon vill ha smyger sig tävlingsinsikten på..Jepp, så är det.
Men jag får erkänna att den här gången höll jag mig inne. Jag hade nämligen precis just den dagen fryst in yoghurt för jag skulle för första gången testa mig på att göra min egna frozen yogurt. OH YES.

Jag har tidigare testat att frysa in varianter på glass gjorda på mjölk, kokosmjölk och kvarg. Men de allra bästa recepten på
hemmagjord glass har inte varit med dessa ingredienserna dock. Jag har fått förkasta en hel del som jag provat. Det blir isigt och inte alls som jag tänkt mig.
Nu när jag skulle prova mig på frozen yogurt ville jag försäkra mig om att den skulle bli så krämig som möjligt och ville därför få bort så mycket vätska jag kunde. Jag lät yoghurten därför rinna av i ett kaffefilter över natten. Det verkade fungera fint för jag fick till den krämigaste frozen yogurten någonsin. YEAY!
Detta receptet på frozen yogurt är så smidigt. Efter ni låtit vätskan rinna av från yoghurten vispar ni samman den med vanilj och flytande honung (går bra att använda sirap också). Sedan fördelar ni upp yoghurten i fryspåsar och ser till att påsarna är platta. Då fryser det snabbare och är lättare att bryta sönder. Efter cirka 1 timme kan du bryta yoghurten i mindre bitar och mixa den (precis som om du skulle göra en milkshake) tillsammans med en skvätt mjölk om den känns för "torr." KLART! Enkelt va?
Hallonswirlet gör ni enkelt genom att mixa samman tinade hallon med lite farinsocker. Ni väljer själva hur mycket ni vill söta hallonen. Jag lät min frozen yogurt vara lite syrlig och bröt av med ett sötare hallonswirl. Det hela går till så här --> Ni varvar frozen yogurt och hallon i ett glas och toppar sedan med en nutella fylld croissant.
YES. YES. YES.
Croissanterna kräver ingen större förklaring egentligen. Jag har vispat samman nutella och philadelphiaost till en härlig kräm. Sedan har jag spritsat ner krämen i varje croissant. That's it mina vänner!
Såå...vad säger ni? Det är ju ändå lillelördag. Det kan åtminstone vara bra att planera den här efterrätten till helgmyset. Just sayin'.
Frozen yogurt med hallonswirl & nutellafyllda croissanter
4 personer
Hallonswirl frozen yogurt
* För att få bästa resultat på din frusna yoghurt bör all vätska från yoghurten försvinna. Lägg därför kvällen innan yoghurten i ett kaffefilter i en sil. Ställ silen i en bunke och låt den stå i kylskåpet över natten. Om du gör detta så minskar du risken för att få en "isig" yoghurt. Vi vill ha den krämig!
7 dl grekisk yoghurt *
2 tsk vaniljpulver
0,5 dl flytande honung
Vispa samman alla ingredienserna i en bunke. Fördela upp yoghurten i två fryspåsar. Se till att påsarna är platta och lägg sedan in dem i frysen. Kolla dem efter 1 timme. Det kan ta 1-2 timmar för det att stelna helt.
Hallonswirl
2 dl frusna hallon, tinade
2 msk farinsocker
Mosa hallonen med en sked. Häll ner sockret och rör om.
Nutellafyllda croissanter
4 stycken croissanter
1 dl philadelphiaost
1 dl nutella
Florsocker
Vispa samman nutella och philadelphiaost i en bunke med hjälp av en elvisp. Lägg nutellakrämen i en spritspåse.
Skär av toppen av croissanterna. Stick ner fingrarna och se till att det blir ett hål ner i croissanten. Fyll dem med nutellakrämen. Pudra över lite florsocker.
MONTERA OCH SERVERA DIN FROZEN YOGURT SÅ HÄR:
Ta fram påsarna 10 minuter innan servering. Bryt yoghurten i bitar när den ligger i påsen. Häll sedan upp bitarna i en mixer. Nu ska du mixa yoghurten tills den får en krämig konsistens. Om den fortfarande är för hård kan du tillsätta lite mjölk eller vatten. Mixa tills den blivit slät och fått en tjock milkshakeliknande konsistens.
Montera så här:
1. Fördela ut de mosade hallonen i 4 stycken glas.
2. Toppa sedan med frozen yogurt.
3. Tryck ned en nutellafylld croissant.
4. ÄT OCH NJUT!
Jag älskar att glassäsongen här! Ni kan förvänta er många recept på
GLASS i sommar!
Men ååh vilken underbar och inspirerande blogg du har! Kul :D kram