Frozen yogurt med hallonswirl & nutellafyllda croissanter

Idag känner jag mig som ett barn igen. 
 
Jag menar hur i all sin dar kom jag på att göra frozen yogurt toppad med en nutellafylld croissant?! Jag lät helt enkelt smaklökarna från barnsben bestämma denna gången. Med andra ord, dagens recept är barnsligt gott hörrni...
 
Precis lika barnsligt som när jag häromdagen flög upp från soffan för att jag hörde glassbilen utanför mitt fönster. Först trodde jag att jag bara inbillade mig. Jag har liksom bott i samma lägenhet nu i över ett års tid och jag har aldrig tidigare hört eller sett glassbilen här på gatan. Jag har faktiskt inte sett glassbilen under någon gång av mina snart 5 år i storstaden.
 
Så signalen från glassbilen väckte varenda barnsminne i mig till liv, hehe..
 
Minnen från när man fick köpa glass tillsammans med farmor från glassbilen. Eller när man tillsammans med alla de andra barnen sprang ut från hemmet för att komma först till bilen så att man inte riskerade att just MIN glass skulle ta slut. Okej, det kanske bara är jag som är så tävlingsinriktad?? När den här tjejen vet vad hon vill ha smyger sig tävlingsinsikten på..Jepp, så är det. 
 
Men jag får erkänna att den här gången höll jag mig inne. Jag hade nämligen precis just den dagen fryst in yoghurt för jag skulle för första gången testa mig på att göra min egna frozen yogurt. OH YES. 
 
Jag har tidigare testat att frysa in varianter på glass gjorda på mjölk, kokosmjölk och kvarg. Men de allra bästa recepten på hemmagjord glass har inte varit med dessa ingredienserna dock. Jag har fått förkasta en hel del som jag provat. Det blir isigt och inte alls som jag tänkt mig. 
 
Nu när jag skulle prova mig på frozen yogurt ville jag försäkra mig om att den skulle bli så krämig som möjligt och ville därför få bort så mycket vätska jag kunde. Jag lät yoghurten därför rinna av i ett kaffefilter över natten. Det verkade fungera fint för jag fick till den krämigaste frozen yogurten någonsin. YEAY! 
 
Detta receptet på frozen yogurt är så smidigt. Efter ni låtit vätskan rinna av från yoghurten vispar ni samman den med vanilj och flytande honung (går bra att använda sirap också). Sedan fördelar ni upp yoghurten i fryspåsar och ser till att påsarna är platta. Då fryser det snabbare och är lättare att bryta sönder. Efter cirka 1 timme kan du bryta yoghurten i mindre bitar och mixa den (precis som om du skulle göra en milkshake) tillsammans med en skvätt mjölk om den känns för "torr." KLART! Enkelt va?
 
Hallonswirlet gör ni enkelt genom att mixa samman tinade hallon med lite farinsocker. Ni väljer själva hur mycket ni vill söta hallonen. Jag lät min frozen yogurt vara lite syrlig och bröt av med ett sötare hallonswirl. Det hela går till så här --> Ni varvar frozen yogurt och hallon i ett glas och toppar sedan med en nutella fylld croissant.
 
YES. YES. YES. 
 
Croissanterna kräver ingen större förklaring egentligen. Jag har vispat samman nutella och philadelphiaost till en härlig kräm. Sedan har jag spritsat ner krämen i varje croissant. That's it mina vänner! 
 
Såå...vad säger ni? Det är ju ändå lillelördag. Det kan åtminstone vara bra att planera den här efterrätten till helgmyset. Just sayin'. 
 
Frozen yogurt med hallonswirl & nutellafyllda croissanter 
4 personer 
 
Hallonswirl frozen yogurt 
 
* För att få bästa resultat på din frusna yoghurt bör all vätska från yoghurten försvinna. Lägg därför kvällen innan yoghurten i ett kaffefilter i en sil. Ställ silen i en bunke och låt den stå i kylskåpet över natten. Om du gör detta så minskar du risken för att få en "isig" yoghurt. Vi vill ha den krämig! 
 
7 dl grekisk yoghurt * 
2 tsk vaniljpulver 
0,5 dl flytande honung 
 
Vispa samman alla ingredienserna i en bunke. Fördela upp yoghurten i två fryspåsar. Se till att påsarna är platta och lägg sedan in dem i frysen. Kolla dem efter 1 timme. Det kan ta 1-2 timmar för det att stelna helt. 
 
Hallonswirl 
 
2 dl frusna hallon, tinade 
2 msk farinsocker 
 
Mosa hallonen med en sked. Häll ner sockret och rör om. 
 
Nutellafyllda croissanter 
 
4 stycken croissanter 
1 dl philadelphiaost 
1 dl nutella 
 
Florsocker 
 
Vispa samman nutella och philadelphiaost i en bunke med hjälp av en elvisp. Lägg nutellakrämen i en spritspåse.
 Skär av toppen av croissanterna. Stick ner fingrarna och se till att det blir ett hål ner i croissanten. Fyll dem med nutellakrämen. Pudra över lite florsocker. 
 
MONTERA OCH SERVERA DIN FROZEN YOGURT SÅ HÄR: 
 
Ta fram påsarna 10 minuter innan servering. Bryt yoghurten i bitar när den ligger i påsen. Häll sedan upp bitarna i en mixer. Nu ska du mixa yoghurten tills den får en krämig konsistens. Om den fortfarande är för hård kan du tillsätta lite mjölk eller vatten. Mixa tills den blivit slät och fått en tjock milkshakeliknande konsistens. 
 
Montera så här: 
1. Fördela ut de mosade hallonen i 4 stycken glas. 
2. Toppa sedan med frozen yogurt. 
3. Tryck ned en nutellafylld croissant. 
 
4. ÄT OCH NJUT! 
 
Jag älskar att glassäsongen här! Ni kan förvänta er många recept på GLASS i sommar!
#1 - - Anita:

Men ååh vilken underbar och inspirerande blogg du har! Kul :D kram

Svar: Jissus vad glad jag blev över att läsa det här! Tack så mycket! Hoppas du kikar in här när du behöver inspiration :) Kram
Alicia Hedlund

#2 - - Katarina:

Åh, läckert :)

Svar: Tack så mycket! Detta blev en favorit här hemma :)
Alicia Hedlund

#3 - - Josefin Nilsson:

Åh vad gott det där ser ut! :)

Svar: Tack så mycket!
Alicia Hedlund

#4 - - helenaforsmark.blogg.se:

va gott :D

#5 - - Ellen:

ÅÅh jösses jag dör vad gott!

Svar: Tack Ellen! :D
Alicia Hedlund

#6 - - Paulina:

Men herre .. ser HELT magiskt ut! :D

Svar: hehe, tack!
Alicia Hedlund

#7 - - Tilda Barkselius:

Åh så gott det låter!

Svar: Tack Tilda! :)
Alicia Hedlund

#8 - - Veronica Wallgren:

Åh jisses vad gott!

Svar: Ja det här var en hit! Tack Veronica! :)
Alicia Hedlund

#9 - - Mikaela Geberg:

Det där ser ju galet gott ut!

Svar: Tack Mikaela! :)
Alicia Hedlund

#10 - - JUNITJEJ:

Så gott det ser ut!

Svar: Tack! :D
Alicia Hedlund

#11 - - Therese :

Åhh så gott det såg ut. Blev supersugen:-)

Svar: Hehe, precis det som var meningen ;)
Alicia Hedlund

#12 - - ajlimullersandvik.blogg.se:

det ser ju så himla vackert ut också. Som ett konstverk! Vem skulle våga äta den >.<

Svar: Tack Julia! Vad glad jag blir! :)
Alicia Hedlund

#13 - - Hanna Karlsson:

Så gott det låter!

Svar: Tack Hanna! :)
Alicia Hedlund

#14 - - Anna:

Hej,

vilken fantastiskt inspirerande blogg du har, grymt imponerad.

kanske inte superviktigt, men vilken slags yoghurt använder du?

Mvh
Anna

Svar: Jag använde grekisk yoghurt :) Tack så mycket för dina fina ord!
Alicia Hedlund

#15 - - Bambi:

åh vad läckert :D Tack så hemskt mycket för detta recept !!!

Svar: Tack själv för att du kikar in här och lämnar en sådan fin kommentar :)
Alicia Hedlund

#16 - - Linn Strömberg:

Både låter och ser drömmigt gott ut!!

Svar: Tack! :D
Alicia Hedlund

#17 - - eliasholmstrom.blogg.se:

Så gott!!

#18 - - Helena:

Men gud så gott det ser ut!

Svar: Tack så mycket :)
Alicia Hedlund

#19 - - susanas.blogg.se:

åhh vad gott!!! fantastiska bilder!

Svar: Tack så mycket!
Alicia Hedlund

#20 - - JOSEFINE -:

Ser underbart gott ut! x

Svar: Tack Josefine!
Alicia Hedlund

#21 - - Malin Wederberg:

Vad gott :D

#22 - - Rode Gradin:

Men vad är det här för gott? Mums, bara vattnas i munnen! Måste testas :)

Svar: Vad roligt! :)
Alicia Hedlund

#23 - - Ida:

Åh herreguuud vad gott det ser ut att vara! Du har verkligen talang i köket, måste ju prova detta själv någon dag! :)

Svar: Tack Ida, vad glad jag blir! :D Hoppas du provar!
Alicia Hedlund

#24 - - Felicia:

Det där såg ju fruktansvärt gott ut!!!

Svar: Vad härligt att höra :)
Alicia Hedlund

#25 - - corneliaeriksson.blogg.se:

Ser sjukt gott ut! Älskar att det är enkelt och ugnsfritt!

Svar: Exakt, super! :D
Alicia Hedlund

#26 - - Erica:

Nutellafyllda croissanter, bland det godaste! :D

Svar: Jag vet! Så gott! :)
Alicia Hedlund

#27 - - jennie:

Oh så smarrigt !!!! <3

Svar: Tack Jennie! :D
Alicia Hedlund

#28 - - Ida:

Men åh vad gott!

#29 - - Linda Ph:

ÅHh, jag bara måste testa detta! Älskar frozen yoghurt. :)

#30 - - Fröken:

Mumma kardemumma! Vilka läckra bilder! :-)

#31 - - Silja:

Ååh hjälp vad gott det där ser ut och låter! Annorlunda kombos men ändå inte alls konstiga ingredienser- det gillas 👍🏽😍

#32 - - Jasmine:

Tack för att du delar med dig av inspirerande bilder.
Kram

Svar: Tack för att du kikar in här på min sida! Kram
Alicia Hedlund