Krämig gnocchi med rostad sötpotatis, halloumi & valnötter
Jag ser det som ett tecken!

Jag har nämligen inom loppet av en vecka stött samman med personer som jag inte träffat på länge. Lika paff har jag blivit varenda gång och nu i efterhand ser jag detta helt klart som ett tecken. Det måste betyda att jag får ta och skärpa till mig och bli bättre på att höra av mig till mina vänner jag har runt omkring mig som jag inte träffat på länge!
Veckan som var har vädret varit fantastiskt fint här i Göteborg vilket har fått mig att hoppa av spårvagnen för att promenera hem och njuta av den fina vårsolen som tittat fram. Första dagen stötte jag samman med Fredrik som jag inte träffat på alldeles för länge. Min fina vän som jag har spelat många roliga badmintonmatcher med och nallat lite för många gånger från matlådorna han hade med på våra matcher vi spelade. Han lagar väldigt god mat den där mannen serrni..


Dag 2 stötte jag samman med en vän som jag inte sett på ännu längre tid. Min fina vän Johanna som jag hängde med hela studenttiden då inget kunde skilja oss åt.
Alla stunder vi åkt i Johannas lilla gröna Golf och sjungit Håkan Hellström låtar och alla galna studentfester där vi var utklädda från topp till tå. Vad tiden går fort hörrni. Hon ska gifta sig i sommar och är idag socionom. Jissus, känns som studenttiden var igår...

Dag 3 stötte jag samman med Simons klassis och vän Mikaela. Men som jag också helt klart definierar som min vän. Vi har inte heller setts på evigheter och jag höll på att missa henne när jag raskt skulle traska förbi hållplatsen i Gamlestaden. Förlåt Mikaela om jag såg arg ut (en väldigt dålig egenskap jag har när jag promenerar tydligen, hehe..).
Samma eftermiddag stötte jag även samman med min trogne fina vän Zacke. Som jag känt sen högstadiet och där vi i perioder har träffats mer eller mindre. Men det spelar aldrig någon roll hur lång tid det tar mellan vi ses, vi kan alltid ses och höras när som. Efter han bott hos oss i 6 veckors tid när han flyttade till Göteborg för att börja plugga känns han som en bror till mig. Det är också han som så många gånger lyfter mitt självförtroende och får mig att våga göra saker. Tillexempel är han en av dem som drivit på för att jag ska tro på mig själv med alicias kokbok. Vilket jag är tacksam för Z!


Ibland är det bara så konstigt att man i en så här stor stad lyckas stöta samman med personer som man inte förväntas att träffa just där och då. Eller hur? Jag ser verkligen detta som ett tecken att jag måste bli bättre på att höra av mig till mina vänner jag inte hunnit se på länge.
Men till dagens recept som ni INTE missa! Jag måste säga att detta är ett av de godaste recepten jag har gjort på sistone. Jag gjorde detta i lördags men var så ivrig över resultatet att jag var tvungen att dela med mig av det till er redan idag!
Det ni ser på bilderna är hemmagjord gnocchi som fått puttra tillsammans med grädde, lite citronzest, salt och peppar. Precis innan servering vände jag ner ett gäng sojabönor. De är både vackra och goda tycker jag! Men det som gör hela receptet komplett är den rostade toppingen gjord på sötpotatis, halloumi och valnötter. Det här är magi för smaklökarna!


Ni förstår, den söta potatisen tillsammans med sältan från halloumiosten är bara VÄRLDS. Idén fick jag från Donna Hay som gjort en krämig pasta med mascarpone toppat med mandlar, sötpotatis och halloumi. När jag läste kombon visste jag att det var en vinnare. Men jag gjorde en egen annorlunda variant av det hela men snodde hela idén med att blanda sötpotatis och halloumi tillsammans.
Sötpotatis + halloumi ovanpå krämiga gnocchis? ÅH, ÅH, ÅH. Det är en high-five middag. Så är det bara.
Den här middagen kan man välja att göra en snabb version eller en lite mer pillig version av. Antingen köper ni färdig gnocchi och gör resten själva eller så gör ni även gnocchin från grunden. Jag älskar att göra min egna och tycker det är värt den extra tid det tar. Men jag fattar, ibland har man inte alltid den tiden och som sagt, det här receptet får ni inte missa. Vad ni än väljer så kommer det bli superb. Jag lovar er!

Krämig gnocchi med rostad sötpotatis, halloumi & valnötter
4 portioner
Sötpotatis- och halloumitopping
500 g sötpotatis, delad i kuber
1 msk olja
0,5 tsk chiliflakes
1 msk färsk hackad timjan
1 vitlöksklyfta
En nypa flingsalt & nymald svartpeppar
1 paket halloumiost, delad i kuber
1 dl grovt hackade valnötter
Mer färsk timjan till servering
Sätt ugnen på 220 grader.
Blanda sötpotatisen med olja, chiliflakes, färsk timjan, pressad vitlök, salt och peppar i en bunke. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och fördela ut potatisen på pappret. Ställ in plåten i ugnen i 10 minuter.
Efter 10 minuter ta ut plåten och fördela ut halloumiosten samt valnötter runt om potatisen. Sätt in plåten ytterligare i cirka 10 minuter i ugnen eller tills potatisen och halloumiosten fått fin färg.
Krämig gnocchi
Hemmagjord gnocchi enligt det HÄR receptet eller färdig köpt
3 dl grädde
Zest från en citron
Salt & peppar
2 dl sojabönor
Tillaga gnocchin enligt anvisningarna i det länkade receptet. Om du har valt att köpa färdig gnocchi följer du anvisningarna om hur du kokar dem. När gnocchin kokat klart, förbered en stor stekpanna eller wokpanna på spisen.
Häll ner en skvätt olja och stek gnocchin i oljan tills den fått en lätt gyllenbrun färg runt om. Häll på grädden, riv ner citronzest samt salta och peppra. Låt det sjuda samman och smaka av med eventuellt mer kryddor (tänk på att toppingen kommer ge mycket smak åt rätten).
Precis innan servering, rör ner sojabönorna.
SERVERA SÅ HÄR:
Fördela ut gnocchin i 4 skålar. Toppa med sötpotatis- och halloumiblandningen. Dekorera med färsk timjan.

Det här behöver vi en måndag som denna. Eller hur?
Så gott det ser ut! :)