Panpizza med tomatromesco, ägg, mozzarella & tryffelmajonnäs

Den här helgen är så efterlängtad! 
 
Jag kan knappt bärga mig att få ta en ledig helg eftersom hela förra helgen är som en dimma hos mig. Att lägga en tenta på måndagen är INTE OK om ni frågar mig, helgen blir ganska så förstörd om man säger så. Men däremot så är dagarna efter måndagen så klart helt underbara när man slipper plugga mer och det har sannerligen varit hur skönt som helst denna veckan! 
 
Men jag har knappt hunnit andas ut trots att jag är färdig med tentan (förhoppningsvis för gott...) innan jag gav mig på ett nytt projekt. Mer om det snart, jag är så exalterad över detta och det ska bli så kul att få dela med mig av det!
 
Åh jag har ju till och med två nya roliga händelser/projekt att dela med mig av! 
 
Mer om det senare för att dagens inlägg inte ska bli allt för långt, hehe. Ni vet en pan pizza med lite tjockare botten? Det är precis det som vi ska prata om idag för jag har nämligen lyckats göra mig en pan pizza á la pizzahut style. Jag vet, jag vet, hur gott?! 
 
Och vad har jag gjort med toppingen undrar ni. Jag vet att det är här långt ifrån många traditionella pizzatoppings men jag är helt inne i en period där jag vill ha ägg på nästintill allt. Det är SÅ gott tycker jag. På den här tjocka pizzabottnen har jag strött ut riven ost och mozzarellaskivor. Det som ger smak till pizzan är en tomatromesco gjord på soltorkade tomater och färska tomater. Den är fantastiskt god och receptet ser till att ni eventuellt kan få lite över. Som ni kan ha bredvid pizzan som en gudomligt god side. OH YES! Sen har vi ägget. Det goda ägget. Jag behöver inte säga mer om det känner jag. Om man älskar ägg, knäck det på pizzan för det är VÄRLDS.
 
Jag kunde inte låta bli att göra en tryffelmajonnäs att ha vid sidan om. Ni bör med andra ord göra den också för att doppa pizzan i majonnäsen är SÅ GOTT. Tryffelsmaken passar som handen i handsken till de andra smakerna. Men för er som inte gillar tryffel, så kan jag nog ändå medge att aioli hade passat väldigt bra till här också. 
 
Men. Hemligheten med pizzabottnen är att den får jäsa länge. Med endast lite torrjäst kan du sätta den här degen dagen innan du ska baka pizzan för att sen glömma av den. Minst i 8 timmar bör den stå men upp till 24 timmar är ingen fara. Det betyder att du kan komma hem från jobbet. Ha pizzadegen klar och har du förberett toppingen så är maten färdig på nolltid. Exakt så vill man ha det efter en lång vecka på jobbet. Eller hur?! 
 
Panpizza med tomatromesco, ägg, mozzarella & tryffelmajonnäs 
Räcker till en panpizza ungefär 25 cm i diametern. 
 
Det här receptet kräver lite förberedelser. Men låt inte det stressa er. Rör ihop degen en dag innan du tänker äta pizzan. Du kan sedan glömma av den på köksbänken då den klarar att jäsa upp till 24 timmar. Efter du rört samman degen kan du förbereda tomatromescon och tryffelmajonnäsen. Då kommer middagen dagen efter vara klar på rekordtid när du enbart behöver montera samman den och ugnsbaka den! 
 
Långjäst pizzadeg 
 
2,5 dl mjöl 
1 tsk salt 
0,5 tsk torrjäst 
1 dl vatten 
1 tsk olja 
 
Blanda mjöl, salt, jäst, vatten och olja i en stor bunke. Rör om tills det bildats en deg. Täck bunken med plastfolie och låt den vila på köksbänken i minst 8 timmar. Degen ska jäsa till dubbel storlek och kan jäsa upp till 24 timmar på köksbänken utan att du behöver oroa dig. 
 
2 timmar innan servering: 
Stjälp ut degen på ett mjölat bakbord och forma den till en boll. Smörj en gjutjärnspanna eller pajform med olja. Lägg degbollen i stekpannan och vänd den om med en gång så att båda sidor får olja på sig. Pressa nu ut degen i stekpannan med hjälp av fingertopparna. Täck med plastfolie och låt vila på köksbänken i 2 timmar. 
 
Efter 2 timmar ska degen ha växt ytterligare och det kan ha bildats luftbubblor under degen. Tryck ut dem med hjälp av fingrarna så att degen pressas ut ordentligt.
 
Tomatromesco 
 
1 gul lök, finhackad 
1 vitlöksklyfta, pressad 
2 tomater, delade i mindre bitar 
100 g strimlade soltorkade tomater 
0,5 msk paprikapulver 
0,5 msk timjan 
Salt & peppar 
 
Hetta upp en stekpanna med en skvätt olja i. Fräs löken och vitlöken tills löken mjuknat litegrann. Häll därefter ner soltorkade tomater, färska tomater och kryddorna till stekpannan. Sänk värmen och låt det sjuda samman i 10-15 minuter. Häll över tomatblandningen till en mixer och mixa slätt (jag lät min blandning ha lite bitar kvar). Smaka av med salt och peppar. 
 
Tryffelmajonnäs 
 
1 dl majonnäs 
1 msk tryffelolja 
Salt & peppar 
 
Blanda majonnäsen med tryffeloljan och smaka av med salt och peppar. 
 
Du behöver också: 
 
1 paket skivad mozzarella 
1 dl riven ost 
2 stycken ägg 
Färsk spenat 
 
MONTERA DIN PIZZA SÅ HÄR: 
 
Sätt ugnen på 225 grader. 
 
Bred ut ett tjockt lager av tomatromescon på degen. Strö över riven ost. Knäck äggen i varsin ände på degen och fördela ut mozzarella skivorna runt om. 
Ugnsbaka pizzan tills osten smält och äggen stelnat. I cirka 10-20 minuter beroende på hur bra ugn du har! 
 
Servera pizzan med färsk spenat och tryffelmajonnäs. Om du fått tomatromesco över? Det är inte fel med en extra klick av den också! MUMS!
 
Fredagar = PIZZATIME! 
#1 - - Emilia Åkerberg:

Åh va gott det ser ut och gud vilka fina bilder!!

Svar: Åh tack Emilia, det gör mig så glad!
Alicia Hedlund

#2 - - CAMILLAESI:

Mums :-)

#3 - - Lis Mari:

Det ser ljuvligt ut :-) bra gjort!

Svar: Tack så mycket Julia! Vad glad jag blir :)
Alicia Hedlund

#4 - - madabouttea.se:

Så gott det såg ut!

Svar: Tack så mycket! :)
Alicia Hedlund

#5 - - Linn Strömberg:

Muuums!

#6 - - Anonym:

Men fy vad gott!!!

#7 - - Emiza:

muuuumis :D

#8 - - Kajsa:

men mums!!

#9 - - Veronica Wallgren:

Åh vad gott det såg ut!

#10 - - helenaforsmark.blogg.se:

mums :D

#11 - - Anna:

vilken rolig idé! Och det ser ju himmelskt gott ut! :)

Svar: Vad roligt att du tyckte det Anna! :)
Alicia Hedlund

#12 - - Hanna Karlsson:

Åh så gott det ser ut!

Svar: Tack, vad glad jag blir! :)
Alicia Hedlund

#13 - - JUNITJEJ:

Så gott det ser ut!

Svar: Tack, tack! :)
Alicia Hedlund

#14 - - Emmelie :

Men åh vad gott! :)

Svar: Tack så mycket!
Alicia Hedlund

#15 - - Julia:

Ser riktigt yum ut! Bra recept!

Svar: Tack Julia! :)
Alicia Hedlund

#16 - - Nina Hansson:

Åh så gott det ser ut! Kram

Svar: Tack Nina! :)
Alicia Hedlund