Mini snickerspajer med dulce de leche

Ett bett från himmelriket...
 
Jepp det är faktiskt helt SANT när det kommer till dessa mini snickerspajerna med dulce de leche. Men jag måste varna er. Man får inte nog efter ett bett. Just sayin'... 
 
Jag brukar ju fira med något gott slut på bloggen på fredagar. För att ni ska kunna förbereda er och handla så att ni kan baka er något redan på fredagkväll eller lördagen om ni vill det förstås. Men jag har bara så mycket att göra just nu så jag glömde helt enkelt av det. Men lördagar fungerar lika bra som "efterrättsbloggdag". Åtminstone får det göra det den här veckan. 
 
Hur har er vecka varit? Ni kanske har haft det lika stressigt som jag?! GAAH, dessa tentatider alltså...de sliter på en...men det är bara att göra det. Snart, snart kanske jag äntligen kan känna mig färdig med plugget. Vi får hålla tummarna för att nästa tenta går som jag vill att den ska göra! Håll tummarna, lova! 
 
Det största problemet för mig när jag pluggar, förutom att jag lyckas alldeles för många gånger tänka på helt fel saker och får läsa om samma mening tusen gånger är att jag ständigt vill ha något att tugga på. Det är precis som att hjärnan bara suger åt sig all energi och skriker efter ny. HELA TIDEN. Jepp, så fungerar det för mig och ibland kommer jag lite ur fokus. 
 
Speciellt när dessa mini snickerspajerna stod och väntade på mig i kylskåpet för att de skulle chilla en liten stund innan jag kunde äta dem. Så jag får väl erkänna. Det slank ner en innan den var redo för att ätas. 
 
Okejdå. Det slank ner TVÅ. OPS...
 
Dessa var lite för svåra att motstå. Men för att trösta mig själv så kan jag säga att sockerkicken fick plugget att gå lite lättare en stund till, innan jag checkade ut för dagen. Så..det kanske inte gjorde så mycket att jag nallade innan de hade chillat klart. 
 
Att det blev två stycken som slank ner i magen är just för att dessa är mini. Man kan lätt sluka två. Eller tre. Eller fyra. Jepp det har jag bevis på att det gick alldeles utmärkt när Simon senare på kvällen också inte kunde motstå dessa...
 
Jag ville göra dessa i portionsformar. För att just få komma till himmelriket på ett bett. Hur nice låter inte det liksom?! Så jag bakade små pajformar i min muffinsplåt. Väldigt smidigt och det blev små söta pajskal som jag sedan fyllde med en karamellcheesecake. OH YESS, I DID. 
 
Så det enda ni bakar här är pajskalen. Sedan är det en cheesecakesmet som ni snabbt rör samman och fyller pajskalen med. Jag toppade varje paj med en stor klick dulce de leche ovanpå karamellcheesecakesmeten (jissus vilket långt ord det blev..). Eller ja så stor klick som man får plats med helt enkelt. Ovanpå ringlade jag lite chokladganache och sedan spritsade jag ut lite till av den goda karamellcheesecakefyllningen. Sen toppade jag med snickers...åh snickers...vem älskar inte det?! 
 
Tänk er ett bett av den här. Ni möts av en len karamellcheesecake och kola. Jag menar HALLÅÅÅÅ, vem kan motstå det? Snickersbiten på toppen ger tuggmotstånd och smak från choklad, kola och jordnötter. SÅ. GOTT. 
 
Jag har i nästan alla recept jag stött på vid snickerspajer läst att man väljer att göra sin fyllning med jordnötssmör i. Jag valde att inte göra det och jag tror faktiskt att det var en bra idé. Dessa blir inte lika mäktiga och jordnötssmaken får man från snickersen, sen sköter kolan resten av njutningen. Vad säger ni? Idag blir det alldeles lagom med en minipaj. Eller två. Eller tre. 
 
Eller fyra....
 
Mini snickerspajer med dulce de leche 
12 stycken 
 
Pajdeg 
 
50 g smör 
40 g philadelphiaost 
1 dl mjöl 
Eventuellt några matskedar kallt vatten 
 
Sätt ugnen på 225 grader. 
 
Vispa samman smör och philadelphiaost i en bunke. Tillsätt sedan mjölet och vispa ytterligare tills det bildas en deg. Om degen inte vill gå ihop tillsätt 1 msk vatten och vispa lite till. Upprepa tills det bildas en smidig deg. 
 
Smörj en muffinsplåt som rymmer 12 stycken muffins. Forma 12 stycken lika stora bollar av degen och lägg i formarna. Tryck ut degen och nagga lite lätt med en gaffel i botten på pajerna. Ugnsbaka dem tills de är gyllene i 5-10 minuter. Ta ut och låt svalna. 
 
Karamellcheesecake 
 
150 g philadelphiaost 
1 burk dulce de leche 
1,5 dl vispgrädde 
0,5 tsk vaniljpulver 
0,5 dl florsocker 
 
Vispa samman philadelphiaost och 80 g dulce de leche i en bunke. Tillsätt florsocker och vaniljpulver och vispa ytterligare. I en annan bunke vispa upp grädden tills mjuka toppar bildas. Vänd sedan ner grädden till philadelphiaostblandningen. 
 
Häll karamellcheesecakefyllningen i pajskalen. Fyll nästan hela vägen upp i pajskalen och det som blir över sparar du i kylskåpet till garnering. Klicka ut resten av dulce de lechen som blev kvar i cheesecakefyllningen. 
 
Chokladganache 
 
1 dl hackad choklad 
1 msk grädde 
 
Smält samman chokladen med grädden. Ringla över ganachen ovanpå pajerna. Ställ nu in pajerna i kylskåpet för att sätta sig i 5-7 timmar. Eller ställ in dem i frysen i cirka 30 minuter. 
 
SERVERA SÅ HÄR: 
 
Du behöver till garnering: 
2 stycken snickersbars á 50 g 
Överbliven karamellcheesecake 
 
Spritsa ut det som blivit kvar av karamellcheesecakefyllningen ovanpå pajerna. Dela sedan snickersbarsen i 12 bitar och dekorera varje paj med en bit snickers. 
 
Servera direkt eller förvara dem i kylskåpet fram tills servering! 
 
Vem kan motstå dessa?! Heja mina pluggräddare! 
#1 - - Kai :

Wow.. Fattar inte hur du gör det.. Ser supergott ut.. Om bakning varit min religion, så hade du varit min bakningsjesus.. :)

Svar: Åh men Kai vad snäll du är! Jag blir verkligen så glad över alla dina snälla kommentarer. Vilken pepp jag får! :) Vem vet, bakning kanske är en dold talang du har? ;)
Alicia Hedlund

#2 - - Felicia:

Åh så gott det ser ut!

Svar: Tack så mycket Felicia! :)
Alicia Hedlund