Somrig grekisk zoodlepasta med hummus, rostade frön & fetaost

Att nätshoppa är faktiskt skönt för min beslutsångest. Jag känner mig inte alls lika stressad över att bestämma mig. Om det inte är så att det är en fantastisk kampanj som hägrar. Jag älskar rabatter och kampanjer och har väldigt svårt för att låta ett sådant ögonblick gå mig förbi. Men ibland låter jag ändå min beslutsångest ta över och när jag väl bestämt mig för att ha saken så är det slut. Jepp, detta har hänt alldeles för många gånger. Så det är inte alltid bra att dra på saker för länge hörrni!
KitchenTime är en hemsida som jag är inne och surfar på väldigt ofta. Jag har väldigt många saker som ligger i kundkorgen och väntar på mig där så när KitchenTime frågade mig om jag ville göra ett samarbete med dem kände jag mig hedrad! Jag fick själv välja ut en sak från deras hemsida och jag visste med en gång att jag ville ha en grönsakssvarv!

För mig är det viktigt hur jag presenterar maten och jag tycker det är roligt att lägga manken till. Men ibland orkar man inte göra en för stor grej av det och vill bara att saker och ting ska vara smidiga och gå relativt snabbt. Vilket var det allra första som slog mig efter första gången jag använde den här grönsakssvarven, att det gick så enkelt och smidigt. Den var inte heller svår att rengöra vilket är en stor vinst hos mig. Jag gillar inte att diska, så är det bara!



Det är lika bra att jag förklarar för er vad som händer i den här salladen så att ni förstår vad jag pratar om!
Basen är gjord på zucchinipasta som jag enkelt gjort med hjälp av grönsakssvarven. Det finns tre olika skärblad man kan använda som skär grönsaken eller frukten i olika storlekar. Jag använde den mellersta och gjorde zucchinin till lite grövre spaghetti. I det här receptet har jag också använt grönsakssvarven till att skära gurkan med. Fast då använt det tjockare bladet. Vackert, vackert hörrni!
Zucchinipastan har jag sedan blandat med hummus. Det resulterade i en sallad som är så krämig ska ni veta. Jag älskar ju krämiga rätter som ni säkert märkt då de flesta av mina rubriker i receptindex börjar på ordet krämig, hehe..


…rädisor
…marinerade kronärtskockor
…körsbärstomater
…avokado
…soltorkade tomater
…oliver
…fetaost
…gurka
…mache
…ruccola
…rostade frön
...grillad paprika
+ färska kryddor och en helt fantastisk god dressing gjord på kalamatasoliver. Om man är en olivälskare precis som jag så kommer ni älska den dressingen. För er andra är det bara att hoppa över den.
Dressingen är super enkel att göra. Ni blandar finhackade oliver med olja, vitvinsvinäger, svartpeppar och lite chiliflakes. Servera den vid sidan om salladen om inte alla i familjen är förtjusta i oliver. Men det är ni väl hoppas jag? Om inte så vill jag nästintill uppmana er att smaka på oliver igen. Ni måste nästan ha ändrat uppfattning och inbillat er fel att ni inte tycker om det. För det är ju så gott!


Jag har planterat färsk basilika och mynta i krukor här hemma. Det är bara så fantastiskt gott att ha i maten och på maten så att jag var bara tvungen att plantera det för att ha det nära till hands. Färska kryddor sätter verkligen pricken över i:et på det mesta. Håller ni inte med?
Jag vill verkligen inte att folk ska uppleva att det är tråkigt att äta grönsaker. Jag älskar grönsaker och att servera en sådan här sallad fulladdad med läckerheter är det bästa jag vet. Jag skulle välja det alla dagar i veckan faktiskt. Den här måltiden är fulländad på grund av alla komponenterna som jag har i.
Jag serverade min sallad med ett smakrikt surdegsbröd. Jag är ju en surdegsbagare här hemma så det var ett givet val för min del!




Jag lagade dina blomkålsplättar ikväll med basilikamarinerade kronärtskockor och soltorkad tomatcremé. Det var en riktig fullträff på smaker! Tack för dina recept!