Getost och prosciutto fylld omelett med jordgubbssallad & vallmodressing

Ni vet när man tar vardagsmaten till en helt ny nivå? 
 
Frukost, lunch eller middag? Omeletten passar till vilket tillfälle som helst om ni frågar mig. Sen kan man ju självfallet göra en omelett på tusen olika vis. 
 
Min omelett idag är något utöver det vanliga tycker jag. Tänk er en omelett fylld med smält getost och prosciutto...Det är verkligen något utöver det vanliga hemma hos mig och jag ÄLSKAR det! 
 
Men vet ni var det bästa är? 
 
Det är att jag serverar omeletten med den bästa smakkompisen här --> jordgubbar! Söta jordgubbar tillsammans med fyllig getost och sältan från prosciutton var VÄRLDS. Jissus, så gott verkligen. 
 
Har ni provat denna kombinationen tidigare? Om inte så måste ni göra det nu. Gott är verkligen var det är hörrni! 
 
Förutom att smakerna är en 10 poängare så är detta också den smidigaste vardagsmaten. Den här middagen tar er max 20 minuter att göra. Kanske 30 minuter beroende på hur snabba ni är på att vispa samman dressingen. 
 
Så här det. Vallmodressingen är en stor BONUS till det här receptet. Jag känner att jag inte klarar mig utan den nu när jag har facit i hand. Jag kände mig inte riktigt nöjd när jag skapade receptet med att stanna vid omeletten och jordgubbssalladen. Jag ville ha något "såsigt" vid sidan om också. 
 
Vallmofrön är bara så fina tycker jag. Jag har en hel burk hemma som jag vill bli bättre på att använda. Så jag beslöt mig för att hälla vallmofröna i dressingen. Hur bra? SÅ BRA! 
 
Dressingen består av olja, yoghurt, schalottenlök, vitvinsvinäger, honung, vallmofrön och salt. Det vispas samman, helst med en elvisp för att oljan och yoghurten ska blanda sig ordentligt! DONE, och så god dressing. Söt och lite syrlig på samma gång. Men ändå mild liksom med tanke på yoghurten. Åh, ja detta är så gott! 
 
Omelettsmeten lät jag vara precis så som jag fick lära mig på restaurangskolan. Bara ägg helt enkelt. Den bästa omelettsmeten hörrni! 
 
Så ni vispar samman äggen och kryddar med salt, peppar och gräslök. Hetta sedan upp en stekpanna med en klick smör i. Häll ner smeten och låt den sätta sig lite först innan du rör smeten inåt mitten med hjälp av en slickepot. Därefter tar du upp stekpannan och snurrar den så att vätskan som inte satt sig än åker ut i pannan. Sätt ner stekpannan igen. 
 
Lägg fyllningen i mitten av omeletten och låt den vara en stund i stekpannan. Innan du ska vika samman omeletten, ta upp stekpannan och ryck lite i den för att se så att den inte sitter fast någonstans. Sedan viker du kanterna mot mitten så att de möts. AHH, när omeletten omsluter osten så kommer den smälta så FINT! MUMS. 
 
Lägg upp omeletten på en tallrik. Toppa med jordgubbssalladen och ringla över vallmodressingen. Där hörrni har ni vardagsmat precis så som den ska vara. Enkel men så jädrans GOD! 
 
Getost och prosciutto fylld omelett med jordgubbssallad & vallmodressing 
Räcker till 2 stycken omeletter 
 
Jordgubbssallad 
 
1 påse grön bladsallad, cirka 70 g 
2 dl jordgubbar, halverade 
Frön/nötter, valfritt 
 
Häll upp de gröna bladen i en skål tillsammans med de färska jordgubbarna. Strö över lite frön eller nötter. 
 
Vallmodressing 
 
1 schalottenlök, finhackad 
3 msk vitvinsvinäger 
2 msk turkisk yoghurt 
0,5 dl olja 
1 msk vallmofrö 
0,5 tsk salt 
1 msk flytande honung 
 
Mät upp alla ingredienserna i en bunke och vispa samman med hjälp av en elvisp så att oljan och yoghurten blandar sig ordentligt. Förvara i en burk i kylskåpet. 
 
Omelett 
 
6 ägg 
Salt & peppar 
2 msk gräslök, finhackat 
Smör eller olja att steka i 
 
70 g getost, skivad 
4 stycken prosciuttoskivor 
 
Vispa upp äggen i en bunke. Häll ner gräslök och krydda med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med smör eller olja i. Jag gillar att använda smör till det här receptet. 
 
Häll hälften av äggblandningen i stekpannans mitt, lyft upp stekpannan och snurra pannan för att se till att smeten täcker hela bottnen. Sätt tillbaka ner på värmen och låt omeletten sätta sig i 20 sekunder. 
 
Dra med en slickepot smeten mot stekpannans mitt. Ta upp stekpannan och snurra den igen för att vätskan som inte satt sig än ska fördela ut sig i bottnen på stekpannan. Sätt tillbaka och lägg 2 skivor prosciutto i mitten av omeletten. Toppa med hälften av getosten. 
 
När omeletten ser ut att ha stannat helt, ta upp pannan och ryck lite i den för att se om den sitter fast i botten. Om det gör det hjälp till med slickepotten för att lossa kanterna. Vik sedan kanterna in mot mitten så att de möts. När omeletten sluter osten kommer den smälta. 
 
SERVERA DIN OMELETT SÅ HÄR: 
 
Så fort du vikt över kanterna på omeletten lägger du upp den på ett fat. Upprepar samma procedur med andra halvan av omelettsmeten. 
 
Toppa sedan varje omelett med jordgubbssallad och vallmodressing. 
 
Frukost till middag? OH YES.