Cashewclusters med karamell & vit choklad
Det finns recept som man inte kan misslyckas med!

Exemplevis dessa söta godisarna som man gör på cashewnötter, smälta karameller, vit choklad och flingsalt. Det går inte att misslyckas med dem, jag lovar!
Ibland känner jag för att bjuda på något annat än kakor och då tar jag till hemmagjorda godisar. Det är ofta ett säkert kort för de flesta älskar sådana här sötsaker. Åtminstone skulle jag bli överlycklig om någon bjöd mig på dessa!


Värmen och ljuset solen ger mig just nu gör mig alldeles lycklig i hela kroppen! Kan det inte bara vara så här alltid? Ibland undrar jag varför jag bor kvar i Sverige när jag skulle må så mycket bättre av att få vara i detta klimatet på heltid...
Denna veckan känns lång för min del. Min vecka började med jobb i lördags och jag är inte ledig förrän på fredag. Det känns som att fredag just nu är lååångt borta. Jag börjar bli mitt i veckan trött nu om ni förstår vad jag menar? Så det är tur att solen och ljuset ger mig extra energi!
Jag längtar så mycket till helgen just nu. Inte bara för att jag äntligen ska få en sovmorgon utan mamma och pappa kommer på besök och de är så efterlängtade! Mamma och jag ska gå på trädgårdsdagarna som de arrangerar på Liseberg. Det ska bli så kul! Jag som längtar så mycket efter min egna trädgård tycker det ska bli roligt att få inspiration. Planerna i mitt huvud just nu är stora förstår ni. Det kan hända att jag vill ta med mig ett växthus hem efter helgens besök...

Jag får faktiskt erkänna att jag skulle kunna byta ut hela min godispåse mot enbart dessa. Det skulle i så fall vara min längtan efter en annan choklad som skulle kunna göra det svårt. MEN. Man skulle kunna göra dessa med en mörk choklad också..
Tänk er rostade, salta cashewnötter som möter en härlig söt karamell och vitchoklad. Sältan är så fruktansvärt god tillsammans med det söta. Jag ville bryta av med ännu mer sälta och strödde lite flingsalt på toppen också. Åh jag älskar verkligen kombinationen av sött och salt. Speciellt tillsammans med karamell. Visst är det underbart?


Det hela är som sagt mycket enkelt och du behöver absolut inte vara en van bagare för att klara av det här. Jag lovar er, till och med Simon (aka sambon) hade klarat det här och då mina vänner vill jag bara förtydliga att bakning inte är hans starka sida. Men jag vet att han hade fixat dessa galant.
Så det ni behöver göra är att först och främst arrangera små högar av cashewnötterna. Sedan smälter ni färdiga karameller i en kastrull och när det är helt smält så toppar ni varje cashewhög med en matsked av karamellsåsen. Likadant gör ni sedan med den vita chokladen.
Än så länge inga konstigheter va?


På toppen av varje krossade jag lite extra cashewnötter, mest för att jag tyckte det var fint. Men jag toppade också som sagt med flingsalt. DONE AND DONE. Bra blir det hörrni!
Jag måste dock erkänna att det var första gången jag gjorde mig en "fusk" karamellsås. Jag har alltid kokat min egen men tänkte att jag ville få fram ett godis som gick turbosnabbt att göra och som verkligen inte krävdes alltför många moment eller krångel för en. Därav "fusk" karamellen. Jag använde mig av Werthers original karameller och jissus vad smidigt det var. Gott också! Så med andra ord så var det inte alls fel att ibland använda sig av goda saker som redan finns. Ingen dum idé alls faktiskt.
Vet ni vad det bästa är? Ni kan välja precis vilka nötter ni vill att ha. Cashewnötter är en av mina favoriter och därför valde jag den och jag tycker att ni ska välja eran favorit. Kombinationen kommer säkerligen bli minst lika bra, det tvivlar jag inte på. Om ni är mer förtjusta i mörk choklad än vit så tror jag att det också skulle kunna bytas ut.
Ah..idag behöver jag något mer än solen som piggar upp mig för att orka med resten av veckan innan helgen kommer. Det får bli en cashewcluster till kaffet helt enkelt!

Cashewclusters med karamell & vit choklad
20 stycken
2 dl rostade salta cashewnötter
15 stycken karameller, jag använde Werthers Original
2 msk grädde eller mjölk
100 g vit choklad
Flingsalt
Fördela ut cashewnötterna i 20 små höga på ett bakplåtspapper.
Smält karamellerna tillsammans med en skvätt grädde eller mjölk i en kastrull. Var med och rör hela tiden så att det inte bränns. Rör om tills allt är slätt.
Häll ungefär en matsked av karamellen ovanpå alla cashewhögarna.
Smält den vita chokladen. Toppa varje cashewhög med ungefär en matsked av den vita chokladen. Avsluta med att dekorera med lite flingsalt samt krossade cashewnötter.
Låt de stelna i kylskåpet i minst 30 minuter innan du hugger in!

Vem är inte sugen på en liten onsdagsfrestelse?? Nej, jag tänkte väl det!