Ananasglaserad grillad fylld lövbiff med brieost & basilika
Kan ni hjälpa mig?

Så här är det. Det finns inget stopp på mig och mina idéer på olika recept. Jag har så mycket jag vill göra och utforska. Nya och gamla saker. Vilket såklart gör att den här lilla bloggen drivs vidare och i dagsläget ser jag absolut ingen anledning till att sluta dela med mig till er. Jag hoppas såklart att ni gillar det lika mycket som jag gör!
Men jag undrar ändå om ni har några önskemål? Vad vill ni se mer av? Tycker ni om mina recept? Är det bra variation? Är det något specifikt som ni vill att jag ska provlaga? Bring it on! Jag lyssnar gärna om ni har förslag!
Jag tycker att det går bättre och bättre med fotandet nu och jag känner hela tiden att jag utvecklas. Att lära sig själv på egen hand är inte så lätt. Åtminstone inte för fröken Hedlund. Men det tar sig tycker jag ändå. Nu dagdrömmer jag mest om att få göra små filmklipp och visa för er. För det är ju så att med vissa recept hade man helst velat visa hur man gör. Det går liksom inte alltid att förklara allt så detaljerat som man vill. Det är svårt men jag hoppas att ni som provlagat mina recept har förstått beskrivningen. Lova att ni hör av er annars!
Hur som helst. Om ni har tid och önskar något särskilt får ni gärna kommentera det! Jag fortsätter skapar det jag är sugen på så länge!

Något som ni får stå ut med men som jag givetvis hoppas att många av er älskar är min kärlek för frukt i maten. Jag vet att det dock finns så många som inte alls är lika förtjusta i det som jag är. HUR undrar jag?? Jag menar, det är ju så fantastiskt gott.
Här tillexempel gör det söta ananasen bara receptet 10 gånger vassare. Om inte mer om ni frågar mig. Jag har dessutom låtit ananasen karamelliserats tillsammans med lite balsamvinäger så smaken och ytan på den är bara VÄRLDS. Mhhhmmm. Kom ihåg bara att det är så mycket godare att använda färsk ananas. Yes, yes!
Ni har väl börjat grilla nu hoppas jag? Om inte så bestämmer jag att det är dags för er nu. Kanske ni ska starta grillpremiären med detta receptet på ananasglaserad fylld lövbiff med brieost och basilika? Såklart!


Jag älskar lövbiff men tycker att det så ofta blir för torrt och lite tråkigt att bara steka eller grilla som det är. Oftast använder jag den i grytor eller wok. Hur ska jag lyckas få den god på grillen då tänkte jag.
Mitt huvud svarade med en gång, MED OST. Jepp, smält ost gör ju det mesta gott. Eller ja det gör allt gott får väl jag som älskar ost erkänna...
Så mellan lövbiffsskivorna har jag gjort en enkel ostfyllning på brie, philadelphia och färsk basilika. Denna fyllningen brer ni ut på en lövbiffsskiva och sedan klämmer ni en annan lövbiffsskiva ovanpå. Sedan är det bara att snabbt grilla dem tills osten smält. Det allra bästa med lövbiffen är att det går så snabbt att tillaga. Man har middagen klar bara på några minuter. Ibland orkar man inte grilla i en evighet. Så är det bara!

För er som faktiskt inte alls tycker om frukt i maten kan helt utesluta ananasen ovanpå lövbiffen. Men för er som älskar det lika mycket som jag bör göra den karamelliserade ananasen och toppa lövbiffen med. För mig finns det ingen tvekan om att göra det.
Nu vill jag bara att den här dagen ska bli klar så att morgondagen är här. Min lillebror kommer från Karlshamn och jag ser så fram emot det! Jag ska dock jobba men jag kommer definitivt ha något att se fram emot på jobbet hela dagen! YES!

Ananasglaserad grillad fylld lövbiff med brieost & basilika
4 portioner
Ananasglaze
1 färsk ananas
1 msk balsamvinäger
Dela ananasen i mindre bitar och lägg den i en bunke. Häll på balsamvinäger och rör runt. Se till att all ananas blir täckt i balsamvinägern. Hetta upp en stekpanna och häll ner ananasen. Låt ananasen bli karamelliserad och få en fin yta. Ta bort från plattan och ställ åt sidan så länge.
Fylld lövbiff med brieost & basilika
8 stycken lövbiff
200 g brieost
100 g philadelphiaost
1 näve färsk basilika
Salt & peppar
Skär bort det vita som är runt om brieosten. Lägg brien i en bunke tillsammans med philadelphiaost. Mixa eller mosa med hjälp av en gaffel tillsammans ostarna till en slät massa. Hacka färsk basilika och rör ner i ostblandningen. Smaka av med salt och peppar.
Placera ut 4 stycken lövbiffsskivor framför dig. Bred på ostfyllningen på varje skiva. Tryck därefter på en lövbiffsskiva ovanpå varje. Salta och peppra.
Hetta upp en grillpanna eller grilla lövbiffarna klara. Ungefär 2-4 minuter på varje sida.
SERVERA SÅ HÄR:
Strö ananasglazen ovanpå varje lövbiffsklämma. Servera med ugnsrostad potatis och en grönsallad.

Vem mer än jag älskar att grilla?! Det är VÄRLDS!
Du sköter dig jättefint! Fortsätt bara som du gör :)