Om jag hade orkat släpa med mig vattenmelon hem från affären...
...hade jag gjort det varje gång. Men utan bil och enbart en ryggsäck är det tyvärr så att vattenmelonen kan bli bortprioriterad från handlingen. Jag har svårt för att köpa dem om de redan är delade. Jag inbillar mig att den är så mycket bättre om jag får öppna den själv eftersom jag inte vet hur länge den har legat i affären uppskuren.
Jag vet, jag vet. Vilket i-landsproblem va? De uppskurna är säkerligen minst lika bra. Det är bara jag som har knasiga idéer!
Jag ÄLSKAR vattenmelon och det är helt klart min favorit bland melonsorterna. Jag brukar dela min melon på hälften för att sedan äta den med sked. Så gott tycker jag att det är. Vilken melon tycker ni bäst om?

Detta kan knappast räknas som ett recept för det är så enkelt. Man delar vattenmelonen i trekanter. Sedan toppar man dem med vispad kokosgrädde, färska bär och mynta. Det är allt!
Kokosgrädden har blivit så min grej. Jag har inte kunnat sluta göra det sen jag började förra sommaren. Jissus. SÅ GOTT! Jag vet att det finns dem som inte alls är lika förtjusta i denna kokosgrädde som jag är och givetvis kan man då använda sig av vanlig grädde. Det gör man precis som man vill.
Men kokosgrädden är inte lika tung som vanlig grädde och den ger också en härlig smak som gifter sig bra med vattenmelonen och den färska myntan. Vilka bär ni vill toppa med väljer ni också själva. Jag tog en blandning som jag gillar...
...blåbär, jordgubbar och hallon. MUMS!

Jag får nypa mig i armen hörrni. Snart börjar vi närma oss den 7 juli. Då sitter nämligen jag och Simon på ett flygplan på väg till London. Där ska vi stanna i 5 dagar och jag är så TAGGAD!
Vi åker dit för att fira vår....10 ÅRS DAG! Jepp, ni läste rätt. Den 4 juli är dagen då vi firar 10 år av kärlek tillsammans. Simon och jag. Jissus.
Kan ni fatta att jag träffade denna kille när jag var 14 år och fortfarande är lika kär? Ahh..ni ska bara veta hur mycket jag älskar denna människa. OH MY, SÅ MYCKET!
Hur som helst. Jag är såklart nyfiken på om ni vill hänga med på de matupplevelser jag får i London? Jag har en hel del inplanerade ställen jag ska besöka och om ni vill kan jag sammanfatta dem när jag kommer hem. Kanske det är lite inspiration för någon av er som ska besöka London? Låt mig veta!
Vet ni vad det bästa är med den här vattenmelonpizzan? Att äta resterna till frukost. YES. SANT!
Idag bjuder jag på en lättare variant på efterrätt men förbered er på något lite tyngre på fredag, hehe. På fredag blir det choklad i mängder och massor av dulce de leche. Jag kan knappt bärga mig, men ni får vänta. Vi hörs på fredag och se nu till att njut av en vattenmelonpizza redan ikväll!
Vattenmelonpizza med kokosgrädde och färska bär
* Ställ in kokosmjölken i kylskålet minst 24 timmar innan användning.
1 mini vattenmelon
1 dl färska hallon
1 dl färska blåbär
Färsk mynta (valfritt)
2 burkar à 400 ml kokosmjölk, kylskåpskall *
Ta fram kokosmjölken från kylskåpet. Vänd burkarna upp och ned och öppna dem. Skopa ut den tjocka kokosmjölken tills du kommer ner till vattnet som är kvar. Spara gärna vattnet till att använda i smoothies eller annat. Det är väldigt gott!
Lägg den tjocka kokosmjölken i en bunke och vispa upp med hjälp av en elvisp.
Dela melonen i trekanter. Toppa med kokosgrädde, färska bär och mynta (om du använder).
När sommaren kan erbjuda mig färska bär och meloner blir jag helt galen. Jag älskar det!
Mums!