Åh jag är så glad att få dela med mig av det absolut BÄSTA jag vet.
I den här efterrätten finner vi BANAN, GLASS, JORDNÖTSSMÖR, JORDNÖTSSMÖRSCHOKLAD och CHOKLADFUDGESÅS. Ursäkta de stora bokstäverna men jag kan inte hejda mig. Jag är så exalterad över den här efterrätten.
Den gick via magen rätt in i hjärtat på mig. Jag var SÅLD. Detta är mina smaker alla gånger och när jag fick krypa ner i soffan med detta var jag så lycklig. Hehe, så lycklig kan man med andra ord bli över något som är så löjligt gott.
Sen att min favoritprogram gick på tv:n och att jag fick dela det med den bästa killen (hej Simon) på jorden gjorde ju inte saken sämre!
På tal om favoritprogram. Ikväll är det dags igen och programmet som jag syftar på är, På spåret. OH YESS. Är det någon av er som också tittar på det? Vi följer det troget varje vecka och jag måste säga att efter en ofta stressig vecka finns det inget bättre än att veta att på fredagskvällen ska jag få krypa ner i soffan med tända ljus, ätandes något gott (som den här efterrätten) och förlora i På spåret. <--- TANTVARNING!
Ja det är sanningen. Jag är så fruktansvärt dålig på att veta svaret på frågorna och JA detta är kanske lite tantvarning. Eller?! De flesta ungdomarna vill gå ut och dansa och hänga i en snygg bar på avenyn. Men inte jag inte. Jag trivs bäst hemma tillsammans med människor jag tycker om. Då mår jag som bäst.
Och när jag får äta en sådan här efterrätt också såklart. Då mår jag förträffligt bra! YEEYY!

Den här efterrätten är busenkel. Man ser till att man bakar sig ett gott, saftigt bananbröd på övermogna bananer som man har hemma. Sedan ser man till att man vispar samman en super enkel glass på kondenserad mjölk, vispgrädde och jordnötssmör. Samt fyller glassen med bitar av
jordnötssmörsfyllda nöt-crème praliner eller reeses (ETT MÅSTE).
Så okej, detta är busenkelt men man behöver lite framförhållning eftersom brödet ska bakas och glassen ska frysas. Men när det är gjort är ni snart klara till att få uppleva harmoni i munnen!
Ni ska bara innan servering göra en chokladfudgesås. Detta receptet som jag använder mig av här är min favorit över chokladsåser jag har gjort och jag har använt det till flera recept. Konsistensen blir ganska tjock och smaken är riktigt fyllig och god.
GAAH, jag bara älskar den här såsen och det är VÄRT att göra den här istället för en traditionell chokladsås på vatten, kakao och socker. Det är liksom inte ens i närheten av vad det här smakar. <--SANT!
Innan ni monterar ihop denna skapelse vill jag att ni snabbt steker på bananbrödet. Jag vet, jag vet, ni tycker säkert att jag är lite jobbig nu som kräver ett steg till men jag lovar att det är värt det för att äta brödet när det är ljummet med en lite knaprig yta tillsammans med glassen som smälter lätt ovanpå och tillsammans med chokladfudgesåsen...
ÅHHHHHHHH! Snälla förgyll er fredagskväll med stekt bananbröd och jordnötssmörsglass + chokladfudgesås! JA, JA, JA!
Stekt bananbröd med jordnötssmörsglass och chokladfudgesås
6 personer
Jordnötssmörsglass med jordnötssmörsfyllda nöt-crème praliner
ca 1 liter
1 burk kondenserad mjölk
5 dl vispgrädde
1 msk vaniljpulver
1 dl jordnötssmör
Häll den kondenserade mjölken i en kastrull och låt den precis bli varm och häll därefter ner jordnöttssmöret. Rör om så att jordnötssmöret blandas ut utan att det är klumpigt i den kondenserade mjölken, ställ åt sidan för att svalna litegrann.
Vispa upp grädden tills mjuka toppar bildas. Häll därefter ner den kondenserade mjölken och vaniljpulvret. Vispa ytterligare tills allt blandat sig väl.
Dela jordnötssmörspralinerna i mindre bitar och vänd ner dem i smeten.
Häll upp glassmeten i en form som rymmer ungefär 1 liter och frys glassen i minst 4 timmar.
Bananbröd
1 brödform
4 gula bananer
0,5 tsk kanel
0,5 tsk ingefära (valfritt)
1 tsk vanilj
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
2 ägg
1 dl farinsocker
1 dl tjock yoghurt, exempelvis turkisk yoghurt
0,5 dl smält kokosolja
Sätt ugnen på 200 grader.
Smöra en avlång bröd- eller sockerkaksform.
I en bunke blanda mjöl, kanel, ingefära, bakpulver och vanilj. I en annan bunke mät upp farinsocker och knäck i äggen. Vispa samman det tills det blivit en len smet. Häll därefter ner yoghurt och kokosolja och vispa ytterligare tills det är väl blandat.
Mosa eller mixa bananerna slätt. Jag mixade mina eftersom jag ville att purén skulle bli helt slät. Häll därefter ner bananpurén till äggblandningen och vispa samman. Sikta sedan ner de torra ingredienserna till banan-och äggblandningen. Rör om tills det blivit en slät smet.
Häll smeten i den smorda formen och toppa med pekannötter. Ställ in bananbrödet i ugnen i cirka 20-30 minuter. Min var inne i ungefär 30 minuter men känn med en sticka om brödet är klart. Det ska inte fastna smet på stickan, så om stickan är torr är brödet klart!
Ta ut brödet och låt det svalna i formen helt. Stjälp sedan ut det på en skärbräda och skär det i skivor.
Chokladfudgesås
2 msk kakao
2,5 msk farinsocker
1 msk sirap
0,75 dl vispgrädde
40 g choklad
1 msk smör
1 tsk vaniljpulver
1 nypa salt
Blanda kakao, farinsocker, sirap, grädde och chokladen i en kastrull. Smält ner och sjud på svag värme under omrörning i cirka 5 minuter. Ta bort från plattan och rör ner smör och vaniljpulver. Blanda ordentligt.
MONTERA IHOP OCH SERVERA DITT BANANBRÖD MED GLASS SÅ HÄR:
Ta fram glassen 15 minuter innan servering för att den ska hinna mjukna litegrann.
Stek några bananskivor i smör tills ytan blir krispig och brödet varmt. Lägg en skiva bananbröd på en tallrik och toppa med en eller två kulor glass. Ringla över chokladfudgesås och NJUT.
Om ni vill vara lika fräcka som jag så bygger ni ett till lager ovanpå. Bara för att ni kan! MUMS!
Det här brödet behöver man inte bli ledsen om man får över till frukost. För det är VÄRLDS att äta tillsammans med ett tjockt lager av philadelphiaost och banan (+ lite flytande honung)! YESS!
Å herrejesses vilken sida jag råkade ramla in på när jag googlade på.... jag har tom glömt vad det var jag letade efter i första hand! Jag älskar bananbröd och även att steka det men att kombinera det med jordnötssmör i glassen måste ju höja det till sjundehimlennivån. Måste helt klart testas. Scrollade lite snabbt och såg en massa andra recept också som jag vill testa, både sött och mat. Kommer ju vilja blogga om det jag testar, ok att länka hit då?