Kycklingramen med misorostad brysselkål, inlagd ingefära & kokt ägg

Värmande, hälsosam och beroendeframkallande. Det är vad jag skulle sammanfatta starten på den här veckans måltid! 
 
Hur bra låter inte detta? Jag skojar inte när jag säger att den här nudelsoppan är beroendeframkallande. Jag skulle kunna äta SKÅLAR av den här. Jepp och det var exakt det jag också gjorde. OH YES! 
 
Men jag måste erkänna att med att göra en ramen gick jag också utanför min "comfort zone". Jag har nämligen ingen aning om jag har gjort den enligt dem reglerna som finns. Hur som helst så är detta min version av en kycklingramen. En väldigt förenklad sådan eftersom jag kände att det här skulle vara en passande vardagsrätt som inte kräver för mycket av ens tid. Jag har bara ätit ramen på restaurang en gång tidigare och har tyvärr inte så mycket mer erfarenhet av det mer än att jag fullkomligt ÄLSKAR nudelsoppa och tycker att det är ett perfekt sätt att servera en fullständig god måltid på. 
 
För att lyckas med en god ramen krävs en god buljong. Det är liksom det som gör det. Men hörrni, håller ni inte med om att det finns inget bättre än en varmande buljong när det är kallt ute. Tänk er en god buljong med nudlar i. Okej det kanske inte låter som världens grej. 
 
Men tänk er massa goda toppings. Jepp, för det är liksom det som får mitt hjärta att klappa lite extra hårt. Att toppingen gör hela rätten och jag som älskar att lägga till roliga tillbehör till mina måltider. Här kan du variera dina toppings i oändlighet. Precis vad du är sugen på för tillfället, SÅ BRA! 
 
Förutom en god buljong som förövrigt förekommer i flera olika varianter i en ramen så finns det också ramennudlar. Vilket för mig är helt nytt och jag var denna gången alldeles för lat för att ta reda på mer om saken så jag använde mig av äggnudlar. Jag vet, jag vet. Detta är säkert HELT FEL men ack så gott det blev ändå. 
 
Däremot så vet jag att ramennudlar är lite hårdare i texturen för att passa i en het soppa (åtminstone tror jag det efter lite efterforskning...). Så med andra ord, koka inte era nudlar för länge i buljongen för det kommer göra dem väldigt mjuka och det är gott om det är lite textur kvar i nudlarna tycker jag. 
 
Till min favoritdel av den här nudelsoppan --> TOPPINGS! AHHH, jag älskar det! 
 
Toppingen på en ramen kan variera från grönsaker till kött och såser. Oftast förbereder man detta separat och lägger på sin soppa. Så med andra ord kan du göra en riktigt god buljong för att sedan under veckan variera det du väljer att ha till soppan. Jag menar hur bra kvällsmåltider kommer inte detta ge?! ÅH jissus..Jag är så glad jag delar med mig av detta till er idag. Kanske, kanske har jag räddat er vecka nu? I HOPE SO! 
 
Eftersom detta var min första ramensoppa så lät jag också mina toppings vara relativt enkla. För jag visste helt enkelt inte riktigt hur jag skulle variera det. Men efter att ha gått igenom en rad olika menyer från olika ramenrestauranger så förstår jag att jag till nästa gång inte behöver oroa mig för att inte veta vad jag ska ha på min soppa. 
 
Krämigt kokt ägg, strimlade morötter, hackad salladslök, inlagd ingefära och lime är den toppingen som jag helt enkelt bara använde precis som det var och inte gjorde något med. Smidigt och allt var väldigt gott ovanpå soppan. Jag menar KRÄMIGT ÄGG är ett måste. Hälsosamt och ger så mycket GOD smak till soppan! <--SANT! 
 
Men jag ville ändå lägga manken till på en topping. Eftersom jag valde att lägga min kyckling i buljongen för att jag ville att min buljong skulle få smak från kycklingen ville jag inte ha en topping som inkluderade kött. Så därför fick jag spinna vidare på grönsakstemat. Brysselkålen låg närmast till hands i kylskåpet och efter lite sökningar på google förstod jag att nu kunde jag äntligen använda min misopasta som står i kylskåpet och bara vill användas som smaksättning. 
 
Så misorostad brysselkål fick det bli och HERREGUD vad det var gott. Jag älskar miso och nu när jag blir mer och mer bekväm av att använda det som smaksättning känner jag att inget kan hindra mig att skapa nya recept med miso i. YESS! Jag måste seriöst göra en ny omgång av ramen med en gång. Den här gången kanske jag ska göra den helt vegetarisk. MUMS! 
 
Kycklingramen med misorostad brysselkål, salladslök & kokt ägg 
4 portioner 
 
2 msk sesamolja 
2 tsk färsk riven ingefära 
2 pressade vitlöksklyftor 
13 dl kycklingbuljong 
100 g champinjoner, skivade
2 msk ljus soja 
1 msk sambal oelek 
450 g kyckling, delad i kuber 
200 g fryst hackad spenat, tinad 
250 g nudlar 
 
Värm upp en stor kastrull på spisen. Häll ner sesamolja, ingefära och vitlök. Låt det fräsa samman enbart i 30 sekunder och häll därefter på kycklingbuljongen. 
 
Häll ner svampen, sojan och sambal oeleken. Låt det nu koka upp och rör om några gånger under tiden. När det kokat upp sänk värmen och låt det sjuda. Lägg då ner kycklingen i buljongen och låt den sjuda med i cirka 20 minuter. Häll sedan ner spenaten och rör om tills allt är väl blandat. Sjud ytterligare en liten stund och lägg därefter ner nudlarna. Mina nudlar skulle koka i 4 minuter, men läs på ert paket hur lång tid det krävs! Koka eller sjud nudlarna tills de är mjuka. Ställ sedan kastrullen åt sidan. 
 
Övrigt: 
4 stycken kokta ägg 
Hackad salladslök 
2 morötter, tunt skivade 
Lime 
Stekta pimientos de padrons 
 
Misorostad brysselkål 
 
450 g brysselkål, delad i kvartar 
2 msk olja 
2 msk vit misopasta 
Peppar 
 
Sätt ugnen på 200 grader. 
 
Blanda brysselkålen med olja och misopasta. Se till att alla täcks ordentligt. Sprid sedan ut dem på ett bakplåtspapper. Försök se till att de inte ligger ovanpå varandra. Krydda dem med lite nymald svartpeppar. 
Ugnsrosta dem i cirka 20 minuter eller tills de börjar få fin färg och mjuknat. 
 
SERVERA DIN RAMEN SÅ HÄR: 
Fördela dina nudlar och buljongen i skålar. Toppa med kokt ägg, brysselkål, morötter, salladslök och inlagd ingefära. 
 
För er som är nyfikna mer om ramensoppa kan kika HÄR! Kanske ni får inspiration till en annan buljong eller en annan topping? Hur som helst tycker jag ni kan prova detta receptet, det är VÄRLDS. LOVAR! 
 
#1 - - Matilda Berlin:

Men åhh vad gott det lät! Och såg ut för den delen ;) skall definitivt testas! :)

Svar: Tack så mycket Matilda! Jag hoppas du kommer älska det :)
Alicia Hedlund

#2 - - Pernilla:

Jag har velat testa ramen en tid, båda att äta och att laga. Har aldrig ätit det, men det ser så gott ut.
Och nu har du övertalat mig!!! Detta får det bli, inom kort!!!

Svar: Vad roligt att du blev inspirerad till att testa! Jag hoppas att mitt ramenrecept kommer få dig att älska ramen :)
Alicia Hedlund

#3 - - Pernilla:

Nu har jag gjort ett inlägg på min blogg om ramen, jag har länkat till dig eftersom jag har tagit ditt recept i stort sett rakt av. Hoppas att det är ok ;-)

Svar: Åh tack så oerhört mycket Pernilla! Jag blir så glad över att du testade ett av mina recept. Tack så mycket!
Alicia Hedlund

#4 - - Katarina:

Hej
Vi har också testat att göra ramen här hemma. Nu andra gången så gjorde vi även brysselkål på ditt sätt. Jättevackra men inte riktigt vår grej ändå kände vi. Men jag vill absolut tipsa dig om att marinera äggen, det lyfter allt så himla mycket. Recept finns på min sida nu.

Svar: Vad roligt att ni valde att testa det :) Vilket bra tips! Jag har sett att många gör det men inte provat själv, men då vet jag att det är dags att göra det nu då. Jag ska kika in på din sida :)
Alicia Hedlund

#5 - - Kai:

Gott! Nudlar is teh shitz!! Men hallåå.. Någon med dina kunskaper måste väl göra egna nudlar.. Skäms på dig :)

Svar: Haha, jag vet...Men ibland orkar man inte ;) I morgon ska jag gå ut och äta ramen till och med. Så lat kan jag också vara ;)
Alicia Hedlund