Fisktacos med sesampanerad torsk & ananas- och kokossalsa

Jag älskar att hitta nya sätt att äta fisk på! 
 
Jag vet att jag har skrivit det här tidigare. Men jag önskar verkligen att jag vore bättre på att äta fisk. Jag älskar ju det, men det är svårt när vi är två här hemma och fisk nästan alltid blir nedröstat. Men ibland struntar jag i omröstningen och så bara gör jag något med fisken. För jag menar, vi alla behöver äta vår fisk. Visst? 
 
Vi borde faktiskt äta det åtminstone två gånger i veckan enligt Livsmedelsverket. Gör ni det? Jag är glad när jag lyckas få in fisk en gång i veckan. Åh jag borde verkligen äta det mer, fisk tycker jag verkligen är supermaten nummer 1! 
 
I helgen fick jag besök av mamma & pappa. De har inte varit här sedan i julas så de var mer än välkomna om man säger så! Vi hade verkligen en toppen helg och det var skönt att få kramas igen. Efter alla år hemifrån är inte saknaden varje dag efter sin familj lika stor. Man vänjer sig liksom och jag har ju ett härligt liv här tillsammans med vänner och med Simon. 
 
Men trots detta så är det alltid lika tomt när de åker hem och jag lämnas kvar. Jag undrar om det alltid kommer vara detta avståndet i mellan oss eller om vi någon dag kommer bo närmare. Det återstår att se helt enkelt. Hur som helst så lämnade de mig med en liten klump av saknad i magen men också fylld med energi och glädje! 
 
Helgen var precis som jag önskade mig den. Vi satt som bänkade framför på spåret, vi tittade på en av de nya Beck filmerna, vi traskade runt en sväng på stan och så kanske det bästa av allt. Eller jo det var det bästa på hela helgen. Vi åt en lååång frukost på Hotell Pigalle här i Göteborg. Jag säger bara WOW. Bästa starten på dagen och vet ni? Jag hade faktiskt med mig kameran så jag kan utlova bilder och en liten recension om ni vill? Fast vare sig ni vill eller inte så kommer ni få det ändå, bara för att det var så jädrans bra! 
 
En dag förra veckan lät jag inte fisken bli nedröstad. Jag kände att det var dags att använda den frysta torskfilén som stirrade så argt på mig varenda gång jag öppnade frysfacket. Jepp, jag kände oerhört dåligt samvete eftersom den legat där länge nu och väntat på att få bli tillagad. 
 
Att jag inte gjort fisktacos innan är ju helt otroligt dåligt! För det var nämligen en höjdare här hemma. Herregud vad vi åt och med nöjda miner dessutom. HA, jag visste det. Bara fisken fick bra sällskap i ett tortillabröd så kan INGEN klaga. Inte ens dem som har svårt för att äta fisk. <---SANT! 
 
Om inte annat så behöver vi färgglada måltider denna tiden på året. Tycker inte ni också det? Jag försöker plocka in så mycket olika färger och friska smaker jag bara kan. Jag längtar dock efter den färska majsen, de färska bären och goda grönsakerna samt frukten som vår/sommar har att erbjuda. ÅHHHH. TÄNK ALLA TOMATER. Min favorit ju. GAH..bara några månader kvar. Sen så. 
 
Fisken fick en sesampanering och det är faktiskt en av mina favoritpaneringar när jag panerar fisk. Hälsosamt och väldigt gott att panera i sesamfrön, så skulle jag sammanfatta mitt tycke. Du doppar fiskfilén i ett uppvispat ägg och sedan rullar du dem i sesamfrön. Man steker dem snabbt i en varm stekpanna och sedan är det bara att servera direkt tillsammans med alla tillbehören. 
 
Jag älskar frukt och valde därför att göra en salsa på färsk ananas, kokoschips och chili. ÅHHH, den är så god och fisk + frukt är den bästa kombon hörrni! Jag tycker att det är ett måste av er att ha med den här salsan på bordet när ni äter fisktacos. Punkt slut. 
 
Alla övriga goda tillbehör kan ni välja fritt mellan. Jag hade naturell yoghurt, skivad avokado, grillade majskolvar, grönsallad, skivad rödlök och körsbärstomater på mitt tacobord. Men välj det ni föredrar bäst såklart. Bara ni sesampanerar fisken (glöm inte flingsaltet, MUMS) och gör en ananas-och kokossalsa. Jepp det är som sagt ett måste. 
 
Fisktacos med sesampanerad torsk & ananas- och kokossalsa
 
Ananas- och kokossalsa
 
1/2 ananas 
3 msk kokoschips 
1 msk finhackad röd chili (uteslut om du inte gillar hettan från chilin) 
Salt & peppar 
 
Dela ananasen i mindre bitar och finhacka den röda chilin. Blanda samman alla ingredienser i en skål och smaka av med salt & peppar. 
 
Sesampanerad torsk 
 
500 g torskfiléer, delade i mindre bitar 
1-2 dl sesamfrön 
Flingsalt 
1 ägg 
 
Knäck ett ägg i en skål och vispa upp det lite lätt med en gaffel. På en tallrik strö ut lite av sesamfröna. Du kommer behöva fylla på dem efter hand. Strö över lite flingsalt på fröna och rör om. 
 
Hetta upp en stekpanna med smör eller olja i. Doppa först torsken ner i ägget och panera sedan torsken med sesamfröna. Jag valde att fylla på med sesamfrön och salt efter hand för att det inte skulle bildas en "smet" i tallriken. 
 
Stek fisken tills den är klar och fröna fått en fin gyllene färg. Cirka 2-3 minuter på varje sida.
 
Förslag på tillbehör: 
* Skivad avokado 
* Skivad rödlök
* Grönsallad 
* Naturell yoghurt 
* Grillade majskolvar 
* Delade körsbärstomater 
* Mjuka tortillabröd 
 
SERVERA DIN FISKTACO SÅ HÄR: 
 
Här finns det inga regler på hur man ska servera sin tacos. Det är det som är charmen med det hela att man kan få fylla sitt egna bröd med det man tycker bäst om. Ställ fram alla tillbehör på bordet (var inte rädda för att lägga till ett annat tillbehör eller byta ut) och HUGG IN! 
 
Åh jag bara älskar att äta tacos mitt i veckan och med fisk i. Jag tror det får bli en ny veckotradition hos mig! 
#1 - - josephine Asplund:

Gud vad gott och fräscht!
Lycka till med bloggen & hoppas du får en trevlig kväll! kram<333

Svar: Tack så mycket Josephine :) Detsamma till dig!
Alicia Hedlund

#2 - - Kai :

Fisktacos är så sjukt underskattat :) Torsk eller annan fisk, koriandercreme.. mhumma! :) Din ser fantastiskt god ut :)

Svar: Jag håller helt med dig Kai! Åh, koriandercreme..det lät ju helt fantastiskt! Det måste jag prova nästa gång! Tack så mycket!
Alicia Hedlund