Marinerad tonfisksallad med sesamfrön, avokado & färsk ananas
“Try new recipes, learn from your mistakes, be fearless and above all have fun.” – Julia Child

Jag tycker inte vi kan starta veckan på ett bättre sätt än med detta citatet från Julia Child. Det är nämligen precis så det är för mig och den här lilla bloggen. Jag undrar ofta om jag ska fortsätta att lägga ner så mycket arbete på det här. Missförstå mig inte, jag är glad för alla er som väljer att kika in här och det är faktiskt ni som gör att jag vill fortsätta.
Jag kan fortsätta att prova nya recept och laga lika mycket mat hemma utan den här bloggen. Men jag tror att det skulle kännas tomt att inte få dela med mig av det till er.
Men ni förstår. Jag drömmer också om att den ska växa mer, att allt arbete jag lägger ner kan ge resultat och ge mig något tillbaka. Jag tror ni förstår vad jag menar. Ändå om man skulle vilja göra många saker gratis i livet så kan man inte det till en viss punkt. Så är det bara. Men hur ska jag lyckas? Det är det jag ständigt grubblar på...


Trots att jag ibland tvekar och kanske spenderar alldeles för mycket av min tid på det här så slutar det alltid med att jag inte ångrar mig en sekund. För det gör mig lycklig och det är det viktigaste i dagsläget. Jag förstår att en dag kommer jag inte kunna dela med mig av 4 recept i veckan till er utan att faktiskt kunna räkna det som en del av min arbetsdag. Men just nu tänker jag bara njuta och intala mig själv att jag gör det för lyckan.
Att ha något som är som ett lyckopiller för en är inte så tokigt nämligen. Jag hoppas innerligt att ni som kikar in här dagligen kommer stanna med mig ett bra tag till och ni tycker det är spännande med de nya recepten jag delar med mig av.
Jag försöker vara oförutsägbar och att varje inlägg ska bli som en överraskning för er. Jag vill blanda båda enkla, snabba och mer kluriga recept. Så det kan passa alla. Jag hoppas verkligen att jag lyckas med detta. Om inte så är jag mer än gärna villig att höra vad jag kan förbättra!

Dagens recept hör till den snabba och enkla kategorin. Bra va? Grönsaksälskaren har varit framme igen och blandat en härlig tallrik med allt grönt hon kunde hitta. Hehe...jag vet, jag vet. Jag får höra dagligen av min käre hjärtevän (hej simon) att jag är tokig som kan älska frukt och grönsaker så mycket. Men, det är så det är!
Ah, ett litet sidospår här men jag måste berätta för er. Igår gjorde jag en sådan KICK-ASS rostad macka. Vill inte avslöja för mycket eftersom jag definitvt måste dela med mig av den till er men jag kan ju säga att min annars inte så grönsaksälskade kille sa högt vid matbordet: "hur kan jag inte tyckt om färska tomater förut?". WHAT? Yes, yes, yes. Så ska det låta!
Okej, okej. Tillbaka till den här salladen som är fylld med gröna blad, färsk ananas, avokado, körsbärstomater, salladslök, kokoschips OCH marinerad tonfiskfilé med sesamfrön. YESS.


Tonfisken har jag köpt från Ica´s egna märke från frysdisken. Den är verkligen hur god som helst. Det här är ju så långt ifrån tonfisk på burk man kan komma. Så för er som bara testat tonfisk på burk och ratat det kan inte säga att det här inte är gott förrän ni gett det en chans. För det är bara såååå gott.
Det du behöver göra med tonfisken är att tina den om du köper den fryst som jag. Sedan se till att ha lite framförhållning så den hinner marineras. Det är viktigt hörrni för smaken. Ni blandar sesamolja, ljus soja, ingefära och risvinäger. Det är allt!
Precis innan servering steker ni tonfiskfiléerna i såsen. Sen serverar ni dem tillsammans med salladen. OHH YES. Jag tyckte dock att jag saknade mina carbs så jag åt det hela tillsammans med ett gott surdegsbröd med mycket smör och flingsalt på. Jepp, det är så jag gillar att äta det.
Åh hörrni, tusen tack för att ni kikar in här varje dag. Det gör mig så glad!

Marinerad tonfisksallad med sesamfrön, avokado & färsk ananas
2 portioner
Marinerad tonfisk
0,5 dl ljus soja
3 msk sesamolja
1 msk risvinäger
0,5 tsk färsk riven ingefära
Maizena till redning
Blanda soja, sesamolja, risvinäger och riven ingefära i en bunke. Häll marinaden i en plastpåse och lägg ner tonfiskfiléerna där i. Se till att allt blandar sig väl och förslut påsen. Sätt in påsen i kylskåpet och låt det marineras i minst 1 timme.
Hetta upp en stekpanna och häll enbart marinaden där i. Låt marinaden koka upp och red av den så att den tjocknar litegrann med maizena. Sänk värmen och lägg försiktigt ner tonfiskfiléerna i stekpannan. Stek dem i cirka 3-5 minuter på varje sida, beroende på hur rött du vill ha köttet. Ställ stekpannan åt sidan och låt det svalna litegrann innan du skär upp filéerna i skivor.
Sallad
1 romansallad, skivad
1/2 färsk ananas, delad i mindre bitar
2 salladslökar, skivad
1 avokado, skivad
10 stycken körsbärstomater, delade på hälften
1 näve ärtskott (valfritt)
1 lime, delad i klyftor
1-2 msk sesamfrön
1 dl kokoschips
Fördela ut de olika ingredienserna förutom sesamfröna och kokoschipsen på två stycken tallrikar.
SERVERA SÅ HÄR:
Skiva upp tonfiskfiléerna och lägg en varsin filé på de båda salladstallrikarna. Toppa tonfisken med sesamfrön och strö över kokoschips. Ringla gärna över lite av såsen som blir kvar från tonfisken. Servera!
PS. Glöm inte att servera detta tillsammans med ett gott bröd.

Mhmm, de där kokoschipsen gjorde bara allt så mycket godare!
ÄLSKAR DIN BLOGG