Hej solen! Hoppas du är här för att stanna ett tag...
Lyser solen på er också? Igår på min lediga dag lyckades solen vara framme hela dagen. Vilken lycka det var!
Jag fick sommarkänslor och idéerna om somriga maträtter kom upp i huvudet med en gång. Äntligen! På sommaren vill jag äta frukt, bär och grönsaker i mängder. Jag gillar kalla rätter men varma går också bra om det är grillat eller kombinerat med något som lättar upp det lite. Om ni förstår vad jag menar?
Hur är ni på sommaren när det blir varmt? Kan ni äta på precis som vanligt eller blir ni sugna på något särskilt då?
Hur som helst så hade jag sommarkänslor när jag kombinerade samman denna höjdarmackan. Tänk va gott det kan bli när man bara blandar samman det man är sugen på förtillfället. YESS.

Det är sällan jag gör krämiga röror nu för tiden. När jag har gjort det så har jag gjort en röra som ska fyllas i bakpotatis. Ah, bakpotatis..det var längesedan jag åt det. Är det en maträtt som dött ut? Eller brukar ni laga det hemma? Jag vet att mamma och pappa kunde göra det hemma när jag var mindre. Men nu? Nej, det var längesedan bakpotatisen serverades här. Men vet ni? Den här röran skulle passa perfekt att ha i bakpotatisen också. Men..
...med ett gott surdegsbröd blev detta en riktig höjdarmacka.
SANT.
Den krämiga kycklingröran är ganska neutral i smakerna. Jag använde yoghurt och majonnäs som bas. Jag tycker om hur de blandar sig tillsammans. Sedan smaksatte jag med lite dijonsenap, färsk basilika, salladslök och hackade valnötter. Även lite citronzest fick pigga upp det hela.
Jag fokuserade istället på att göra något som bröt av mot smaken från kycklingröran. Så jag kokade samman blåbär med balsamvinäger och lite honung. Tillsammans med kycklingröran blev det verkligen hur gott som helst.
Sedan är det inte svårare än så att montera samman mackan. Klart! Picknick? Middag? Frukost? Lunch? Fika? Välj själv. Mackan kan definitivt serveras när som helst hemma hos mig!
Hoppas ni har det bra på er semester eller på jobbet om det är där ni är. Jag jobbar fortfarande men lever på glädjen från er semesterfirare!
Glöm inte kika in på Alicias kokbok på fredag. För då bjuder jag på något glassigt...
Krämig kyckling- och valnötsmacka med balsamicoblåbär
Räcker till cirka 4 stycken dubbelmackor
Kyckling- och valnötsröra
4 dl kycklingkött, finhackat
0,5 dl majonnäs
2 dl grekisk yoghurt
1 msk dijonsenap
1 dl grovt hackade valnötter
1 skivad salladslök
Citronzest från 1 citron
1-2 msk färsk finhackad basilika
Salt & peppar
Blanda alla ingredienserna i en skål och smaka av med salt och peppar.
Balsamico kokta blåbär
2 dl frysta blåbär
1 msk flytande honung
2 msk balsamvinäger
Mät upp ingredienserna i en kastrull. Låt det koka upp och sjud det sedan i 5-10 minuter. Mosa blåbären så fort de blivit mjuka med hjälp av baksidan på en sked. Låt det sjuda tills det tjocknar och får en sylt konsistens. Ta bort från värmen och låt svalna.
Du behöver också:
Skivat bröd
Salladsblad
Hyvlad gurka
MONTERA SÅ HÄR:
Lägg en brödskiva framför dig. Lägg på några gröna salladsblad. Toppa sedan med kyckling- och valnötsröran, blåbären och tillsist gurkan. Lägg ett skivad bröd ovanpå.
Servera!
Precis efter den här bilden togs låg mackorna i en enda hög på bordet. Blåbär överallt...INTE NICE.
åh vilka bilder, det ser jättegott ut!