Ferrero rocher- och hallonglass med nutellafyllda våffelstrutar
Minns ni när jag i onsdags sa att jag skulle bjuda på något glassigt?

Om inte så påminner jag er nu! Hej på er och YES fredagen är äntligen här. Jag förstår att för er som är lediga är detta vilken dag som helst men för mig som jobbar betyder det ändå slutet på veckan. FAST, jag jobbar faktiskt lördag, söndag och måndag också innan jag får vara ledig två dagar. Men då blir det två dagar i sträck, jissus vad skönt det ska bli!
Det är med blandade känslor jag delar med mig av detta receptet idag. Ni som följer mig här på kokboken vet att jag brukar klaga över hur svårt det är att fota glass.
Jepp, det är värsta utmaningen och ibland förstår jag inte alls varför jag ger mig in på det!

När jag fotograferar är jag inte så snabb som jag borde vara. Jag använder just nu en kabel mellan min kamera och dator så när jag fotar kommer bilden med en gång upp på datorn. Då kan jag se hur den blev direkt. Jag övar fortfarande väldigt mycket på min fotografering och inställningarna på kameran har jag hela tiden tyckt varit svårt. Men nu när bilderna direkt kommer in till datorn kan jag enklare se vad jag behöver justeras.
Men att ta en bild på glass och sedan draaaa ut på tiden för att kontrollera inställningar, justera kamera, ändra lite där och lite där. Hehe, jepp, jag antar att ni förstår ju såklart vad som händer då. Glassen smälter. KATASTROF.
Så med dessa bilderna fick jag helt enkelt gissa på att jag hade rätt inställning och att ljuset föll bra på glassen. Sen klickade jag bara av.

Men ni förstår. Jag kan inte låta er missa denna super enkla glassen som är SÅ god hur bilderna än blev. Jag fullkomligt älskar glassbasen som jag gör på vispgrädde och kondenserad mjölk. Jag behöver ingen glassmaskin och glassen blir ändå len och krämig. Hur härligt är det inte att man så enkelt kan göra hemmagjord glass?
Till glassbasen är det sedan bara att smaksätta med det man tycker om. I dagens recept har jag smaksatt med hallon och ferrero rocher. Ni vet den pralinen som är fylld med mjölkchoklad och hasselnöt? Som kapslas in i ett kex och som sedan chokladdoppas...Genialiskt? Eller hur?

Jag blir lite besviken på mig själv att jag inte grävde djupare ner i glassbyttan för där under ser man tydligare av fyllningen. Men jag hoppas ni förstår vad som händer där under...
Denna glassen är oemotståndligt god. Jag älskar hur den söta glassbasen bryts av med syrliga hallon och krämig choklad. Kexet i pralinerna gör bara glassen godare och ännu bättre.
Jag toppade också varje glasstrut med en extra ferrero rocher. Jag menar, det kan ju aldrig bli för mycket...

Men det hela fulländades av de nutellafyllda våffelstrutarna. Som jag dessutom doppat kanterna i choklad och rullat i jordgubbströssel. Jag menar, WHAT?
LOVELY.
Behöver vi säga mer om detta? Det är sommar och värmen är här. Dags att göra hemmagjord glass hörrni!

Ferrero rocher- och hallonglass
Ca 5-6 liter glass
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk
1 tsk vaniljextrakt
2 dl halv frusna hallon, mosade med baksidan av en sked
8 st krossade ferrero rocher
Vispa upp grädden tills mjuka toppar bildas. Vispa därefter ner kondenserad mjölk och vaniljextrakt. Ta en slickepot och vänd ner hallonen samt ferrero rochern i smeten. Häll upp smeten i en passande form och frys in glassen tills den stelnat. I 4-6 timmar.
Ta ut glassen ca 15 minuter innan servering för bäst konsistens!
Du behöver också:
Våffelstrutar (tips, fyll bottnen på struten med nutella)
Ferrero rocher till garnering
SERVERA SÅ HÄR:
Förbered dina våffelstrutar med nutella (valfritt) och skopa därefter upp några kulor av glassen. Toppa med en ferrero rocher på varje strut. ÄT!

PS. På söndag meddelar jag vilken som vinner kakstansarna från Kitchen Time. Ni har idag på er att vara med i utlottningen innan jag drar en vinnare :)
Du har lyckats väldigt bra med bilderna! Ja, glass på kondenserad mjölk och grädde är så gott och jag kan tänka mig hur gott det blir med hallon och ferrero rocher, mums :)
Önskar dig en fin dag, kram!