Ur arkivet: Krämig ljummen potatissallad med mandel- och basilikasmör
Nu är det äntligen säsong för något utav det godaste jag vet. SPARRIS!

Sparris. Sparris. Sparris. Vem kan inte älska sparris?! Exakt, det går inte! Sparris är fantastiskt på alla sätt och vis om ni frågar mig. Nu får vi äntligen njuta av den i maj och juni när den är i säsong och är som godast. Hur bra är inte det?!
Jag tycker det här med att plocka gamla recept från arkivet på söndagar är en sådan jädrans bra idé så jag gör det även den här söndagen. Jag hoppas ni också tycker att det är roligt! Dagens recept från arkivet är en favorit. Den godaste potatissalladen jag har gjort. Jag fullkomligt LÄNGTAR efter att få göra den här igen. <--SANT!

Jag har gjort den här i flera omgångar. En gång grillade jag potatisen på grillen utomhus, andra gången fick potatisen grillas i grillpannan inomhus. Ni vet, svenskt väder är inte alltid lika med grillväder. Trist men sant.
För ja, den här potatissalladen ska man helst äta ljummen. Men om man inte har tillgång till grill så går det alldeles utmärkt att steka potatisen i stekpannan. Men det är något visst med de där fina ränderna och den goda smaken som grillningen gör. Visst?
Hur som helst. Den här potatissalladen skiljer sig något från det jag tror ni förknippar potatissallad med. Den innehåller varken smör, créme fraiche eller majonnäs. Trots detta är det den krämigaste och godaste potatissallad som du någonsin kommer ha smakat på. OH YESS.

Den är dessutom turbosnabb och enkel att göra. Det som tar lite extra tid är att ni ska förkoka potatisen och sedan grilla eller steka den för bästa resultat. Men att blanda samman den härliga krämigheten runtomkring potatisen gör ni på nolltid.
Ni blandar mandelsmör (den krämiga hemligheten i receptet, aahhhh så gott), olja, äppelcidervinäger, honung, vitlök, basilika och gräslök i en bunke. När ni har stekt eller grillat er potatis samt sparris och de är ljumna så blandar ni försiktigt samman potatisen och sparrisen med mandelsmörsblandningen.
Därefter toppar ni potatissalladen med hackad salladslök och rostade salta mandlar. Sen hörrni. Sen har ni det godaste tillbehöret som kan bli enbart middagen om man inte passar sig. För jag behöver knappt något annat när jag ställer detta fatet framför mig för att vara nöjdare än nöjdast.
Det ser så himla gott ut! :)