Havregrynslatte med skummad mjölk & kakaonibs

Behöver ni förnya era frukostvanor? 
 
Det bästa med att vara ledig som jag har varit den här helgen är att jag har tid att äta frukost länge. Jag ÄLSKAR frukost och skulle kunna leva på "frukostmat" enbart om jag kunde. Jag är ganska tråkig egentligen av mig när det kommer till mina frukostmåltider. Jag äter min gröt, yoghurt eller macka på samma sätt som jag alltid gjort. 
 
Tills jag för ett tag sedan kände att jag behövde lite variation och att det faktiskt kunde vara kul att fylla upp frukostkategorin här på Alicias kokbok. Eller hur?? 
 
Overnight oats och bricher müsli är något jag gör väldigt ofta här hemma på helgerna. Med andra ord så rör jag samman gryn tillsammans med någon vätska och/eller yoghurt och låter det stå över natten. Sedan på morgonen är det bara att ta ut och röra om för att sedan njutas direkt med massa goda toppings. 
 
En favorit är fortfarande min chiaparfait med yoghurt och ljummen äppelcrunch som jag gjorde för ett tag sedan. Har ni testat göra er en egen variant? Om inte så tycker jag absolut ni ska det! Det är över förväntan gott och jag fortsätter att laborera här hemma med chiafröna. Jag stoppar dem lite varstans och testar hur det blir. Jag älskar dem numera! 
 
Detta receptet som jag delar med mig av idag är lite wild and crazy för min del. Alltså inte att jag inte tycker om det men när jag fick för mig att göra en havregrynslatte så visste jag inte riktigt om det skulle bli så bra. Men det blev faktiskt väldigt gott och jag gillade att de kalla möter det varma.
 
Jag ska förklara för er. Det ni ser framför er är alltså en blandning av havregryn, vaniljyoghurt, mjölk, kanel och vanilj. Detta rörde jag samman kvällen innan och lät stå i kylskåpet över natten. 
 
På morgonen bryggde jag kaffe och skummade min egna mjölk. Jag hade SÅ önskat att jag hade en kaffemaskin. Det står väldigt högt på min lista över, "jag vill ha" saker. Om ni har en kaffemaskin så gör ni espresso och så skummar ni mjölken med hjälp av maskinen. Det kommer bli VÄRLDS. Vi andra får brygga kaffe och skumma mjölken i en kastrull med hjälp av en visp och en stark arm. Jepp. Men det går bra det också! 
 
Sedan fördelar ni ut grynblandningen i koppar och häller därefter det varma nybryggda kaffet ovanpå. Toppar med skummad mjölk och serverar genast. Jag toppade med lite kakaonibs och sedan åt jag allt med färska bär. jag kunde inte fått en bättre start på dagen. Efter den här frukosten var jag i fullgång! 
 
Havregrynslatte med skummad mjölk & kakaonibs 
4 portioner 
 
4 dl havregryn 
2 dl vaniljyoghurt (naturell funkar också) 
2 dl mjölk 
1 tsk kanel 
1 tsk vaniljpulver 
 
4 dl nybryggt kaffe
4 dl skummad mjölk 
Kakaonibs, valfritt 
 
Blanda samman havregryn, yoghurt, mjölk, kanel och vaniljpulver i en bunke. Ställ in i kylskåpet och låt stå över natten. 
 
SERVERA SÅ HÄR: 
 
Fördela ut havregrynsblandningen i 4 koppar. Häll cirka 1 dl nybryggt hett kaffe i varje kopp. Toppa med skummad mjölk och kakaonibs. Servera direkt och ät gärna detta tillsammans med färska bär! 
 
Den här söndagen kan vi njuta och mysa lite extra. Vi vet också att nästa vecka inte innebär FULL vecka för de flesta. NICE!
0 kommentarer

Kategorier: Frukost
Taggar: Frukost, Kakaonibs, Latte, Overnight oats, Skummad mjölk