En av er kan bli en lycklig vinnare av en låda full av godheter från Svensk Fågel!
Jag vet, jag vet det här är så ROLIGT verkligen. Ni förstår, jag älskar tävlingar. Jag har tidigare berättat om att jag sedan jag flyttade hemifrån (snart 5 år sedan) varje månad tävlat i Ica´s Buffétidning för chansen att vinna matcheckar. Jag har också deltagit i
Zeta´s skafferitävling, olika diverse
receptskapar tävlingar på instagram och så vidare. Jag deltar faktiskt nästan alltid själv i tävlingar som andra bloggare har också.
MEN. Jag har aldrig vunnit. Det är som ett slag i ansiktet det där. När man säger till sig själv att en dag måste ju det vara min tur men sedan kommer inte den dagen. Fast vem vet, min tur kanske snart är här?
Åtminstone har jag nu fått turen att tävla ut ett alldeles eget paket från Svensk Fågel till er och samtidigt fått ta del av den härliga gåvan själv. Hur bra är inte det?!
I lådan finner ni värdecheckar på kyckling, kryddor, olja och godis. Allt värde 400 kronor. Ni får också med ett recept på vad man kan göra med innehållet i lådan.
TÄVLINGSREGLER:
Det ni behöver göra för att vinna det här paketet är att skriva i kommentarsfältet vad gula pippin står för. Jag hoppas innerligt att ni alla vet vad symbolen säger oss och vad de jobbar för. Om inte så blir jag åtminstone nöjd nu när ni eventuellt tar reda på det för att delta i tävlingen. Smart av mig va? Hehe..
Skriv i kommentarsfältet, VAD GULA PIPPIN STÅR FÖR och mellan de som svarar rätt kommer jag dra en vinnare.
Tävlingen håller på till och med måndag. På tisdag utser jag en vinnare och sedan kan någon av er snart få ett eget paket från Svensk Fågel hemskickat till er.
Så bra verkligen!

Förutom att jag idag bjussar på en tävling så bjussar jag också på ett enkelt och gott kycklingrecept. Går man under kategorin,
KYCKLING på receptindex här på Alicias kokbok så förstår man att majoriteten av alla de recept jag gör här hemma innehåller kyckling.
Jag får helt enkelt inte nog. Jag föredrar att äta kycklinglår för att jag enkelt nästan alltid lyckas få skinnet krispigt och köttet så mört att det trillar sönder. Jag har provat marinera dessa kycklinglår i ofantligt många olika varianter här hemma och jag älskar att exprimentera fram nya och olika smakkombos.
Idag delar jag med mig av just sådana perfekta kycklinglår marinerade i en blandning av rött vin, två olika sorters senap och honung. Gör dessa kycklinglåren och servera dem tillsammans med kokt ris, couscous, quinoa, mathavre, bulgur, potatis..och så vidare. Servera dem helt enkelt tillsammans med det NI gillar såklart! Glöm bara inte den krispiga grönsalladen till också <-- SÅ GOTT!
Vad säger ni? Svara på frågan om vad gula pippin står för i kommentarsfältet och tävla med en gång vettja!
Dijon- och honungsmarinerade kycklinglår
4 kycklinglår
4 stycken kycklinglår
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1 tsk paprikapulver
1 dl rött vin
Olja eller smör att steka i
1 dl kycklingbuljong (1 dl vatten + 1/4 av en kycklingbuljongtärning)
0,5 dl dijonsenap
2 msk grovkorning senap
2 msk flytande honung
Sätt ugnen på 200 grader.
Torka kycklinglåren torra. Mät upp och blanda salt, svartpeppar och paprikapulver i en skål. Fördela ut kryddorna över kycklinglåren och massera in dem.
Vispa samman kycklingbuljong, dijonsenap, grovkornig senap och honung i en bunke.
Hetta upp en stekpanna med olja eller smör i. Fräs kycklinglåren i ungefär 5 minuter på varje sida. Var inte rädd för att låta stekpannan vara riktigt varm då vi vill få färg och krispig yta på kycklinglåren. Häll över 1 dl rött vin och låt det koka i cirka 1-2 minuter. Det ska nästintill absorberas bort. Vänd kycklinglåren om några gånger i vinet.
Häll nu på senapsblandningen och låt det koka upp. Ställ in stekpannan i ugnen och låt kycklingen gå klar. I cirka 15-20 minuter, beroende på hur stora kycklinglåren är.
Servera genast tillsammans med kokt ris eller annat gryn och en krispig grönsallad.
Första tävlingen som går av stapeln här på Alicias kokbok och jag hoppas inte att det är den sista!
Åh, jag älskar tävlingar och kyckling är en av mina favoriter i matväg.
Den gula pippin garanterar att kycklingen är kläckt, uppfödd och förädlad i Sverige. Och att köttet har hög livsmedelskvalitet och är och är fritt från salmonella.
Önskar dig en Glad Påsk och att du har tur i kommande tävlingar du är med i!