Alicias kokbok är med i tidningen Mattrender
Jag har gjort ett roligt projekt som jag vill visa er!

Jag har fått äran att få vara med i tidningen Mattrender med några recept! När jag häromdagen fick hem tidningen kunde jag inte annat än att le från öra till öra. Har jag gjort det här på helt egen hand tänkte jag?!
Jissus. Ibland får man knipa sig i armen när man tror att vissa saker inte är sant. Jag vill varna alla er läsare att detta kan råka att bli ett "skryt inlägg". Jag måste faktiskt säga att jag är STOLT över mig själv.
Mitt första tidningsjobb och jag hoppas på att det inte blir sista. Detta var så kul!


Det var ett bra tag sedan nu Mattrender kontaktade mig på Instagram och frågade om de fick dela mina bilder och recept på deras hemsida och instagram. Jag som då inte alls hade många följare och kände att det hade varit roligt att få synas mer och att fler kunde hitta till min sida tyckte det var roligt erbjudande. Sedan dess har jag då och då delat med mig av vissa utvalda recept med tillhörande bilder.
Men sedan kom frågan om jag ville vara med i deras tidning. Gissa hur glad och smickrad jag blev då?! Det är ju en dröm för mig att få göra ett sådant arbete. Jag fick uppgift att skapa 6 recept med temat vår och picknick. Så det gjorde jag och jag är mer än nöjd med resultatet! YEAY!


Recepten som jag tog fram är helt och hållet en salig blandning av perfekt mat att ta med på picknick för mig. Det var svårt att välja ut kan jag säga er och det tog fruktansvärt lång tid att bestämma sig men när jag väl hade bestämt mig var det bara att köra...
Hawaii Poke Bowls har jag länge varit nyfiken på och det blev första gången jag gjorde det. Hawaiiansk mat är hett nu i USA och jag fick chansen att äta det själv när jag besökte New York förra somaren. Den här tonfisken marinerad i soja, sesamolja och salladslök är ett måste för alla er att testa! Speciellt er sushiälskare!
De krämiga räkorna gör sig perfekt ihop med syrliga frysta hallon. De frysta hallonen hjälper röran att hållas kall och man äter den helst tillsammans med en surdegsmacka och en krämig burrataost. Åh, så gott!
Min ricotta- och creamcheesepaj är en suverän paj som man kan variera i all oändlighet. Basen utgörs av just ricotta och creamcheese som kyls ner och serveras kall. Toppingen till pajen väljer man själv helt utefter smak och tycke. Det är en perfekt paj att ta med på picknicken!

Åh den brutna chokladkakan blev nog trots allt min favorit. Inspirationen är tagen från Stedsans på Østergro som är en stor ekologisk odling på taket av ett gammalt bilauktionshus. Jag hoppas att jag får besöka dem i sommar och äta deras version på den här chokladkakan. Tills dess får jag njuta av min egen!
Det sista receptet är grillade lammfärsbiffar i pitabröd med myntarostade pinjenötter, aprikoschutney & fetayoghurt. Jag menar WHAT?! Detta är bara så gott och perfekt att ta med till nästa grillknyte tycker jag.

Okej hörrni. Jag sitter fortfarande och bläddrar sida efter sida i tidningen och beundrar att jag lyckades göra detta helt på egen hand. Det är inte alltid lätt att vara den som ensam ska göra alla stegen fram till färdigt resultat men det gick över förväntan bra och jag tycker det är så roligt att både få skapa, styla, fota och redigera.
Den här tidningen tänker jag spara och ta fram de stunder jag behöver inse vad jag faktiskt kan göra. Heja mig!
Låter som så goda recept, får nog ta och köpa hem tidningen :) Heja dig!