Chiligryta med pulled pork, grillad paprika, bönor & riven parmesan
Ibland vill även jag att middagen ska gå snabbt att laga här hemma.

Jo det är faktiskt sant, fast att jag älskar att hänga i mitt kök så vill jag också ibland bara slänga mig i soffan. Just dem dagarna ser jag till att inte stå så länge i köket.
Sen tänkte jag att det kanske vore något att dela med mig även av enkla vardagsrecept som jag gör, vad tror ni om det? Vi får se om ni gillar det helt enkelt. För dagens middag går verkligen i enkelhetens tecken.


Jag tror ingen kan ha missat att hyllorna i köttavdelningen numera fyllts av pulled pork, pulled beef och pulled chicken...
Det ska vara den nya trenden i svenskarnas hem att ersätta färsen och välja långkokt kött istället. Själv har jag länge gjort många recept med långkokt kött eftersom det blir så jädrans mört och saftigt när man tillagar det på det sättet.

När jag gör pulled pork så brukar jag göra en hel del så att jag kan frysa in det som blir över. Man kan använda det till så mycket gott sen (jag menar quesadillas är ju VÄRLDS) och som idag få middagen klar snabbt när köttet redan är klart.
Så det var så den här middagen kom till. Av rester från tidigare pulled pork helt enkelt.

För er som inte tycker om stark mat behöver inte oroa er alls. Ni styr själva hur mycket chili ni vill ha i. Jag lät faktiskt inte den här bli så stark eftersom jag ville kunna sleva (jepp sådan är jag) i mig ganska mycket av grytan utan att behöva genomlida en svettig måltid.
Var försiktig med chilin och smaka er fram istället. I det här receptet hade jag enbart 0,5 chili och det tyckte jag blev alldeles lagom i hetta. Men som sagt, prova er fram.
Så vad krävs från er sida nu då för att göra den här chilin? Ni blandar helt enkelt ert kött (pulled pork, pulled beef eller pulled chicken <--- det ni föredrar) tillsammans med kryddor i en kastrull. I med tomatpuré, buljong och balsamvinäger (den absolut bästa ingrediensen enligt mig, så god smak blir det av balsamvinäger, YES).
Låt det hela koka upp och sjuda i cirkus 20 minuter. Då lägger ni i inlagd grillad paprika (den är ju så jädrans söt och god), samt bönor eller kikärtor om ni gillar det bättre. Låt det sjuda med de sista 10 minutrarna, sen KLART. Toppa med riven parmesan och gärna några grönkålsblad. Ingen skadas ju av lite grönt på tallriken, eller hur? Men bladspenat hade förvisso också funkat.

Ser ni min surdegsfralla?! PERFEKTA tillbehöret till en gryta, eller hur?! Ni vet när jag sa att jag ville sleva mig i grytan. Jepp, med hjälp av brödet såklart. Det går inte att äta en sådan här gryta utan att doppa ett bröd där i. SANT.

Chiligryta med pulled pork, grillad paprika, bönor & riven parmesan
3 personer
600 g pulled pork, alt pulled beef/chicken
1/2 gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta, pressad
0,5 finhackad färsk chili, alt 1 msk chilipulver
0,5 msk oregano
1 tsk paprikapulver
1 tsk timjan
1 lagerblad
1 dl tomatpuré
5 dl köttbuljong
0,5 dl balsamvinäger
170 g grillad inlagd paprika, delad i mindre bitar
1 burk blandade bönor, ca 230 g
Salt & peppar
1 knippe grönkål
Bröd
Parmesan
Hetta upp en kastrull och häll ner pulled pork, lök, pressad vitlök, chili, oregano, paprikapulver, timjan och lagerblad. Rör om och tillsätt därefter tomatpuré, köttbuljong och balsamvinäger. Låt det koka upp och rör om ordentligt. Salta & peppra.
När grytan sjudit i cirka 20 minuter häll ner den grillade paprikan och bönorna. Låt det sjuda tillsammans de sista 10 minutrarna. Häll på mer buljong om det behövs. Ta sedan bort kastrullen från plattan och smaka av. Krydda mer om det behövs.
SERVERA DIN CHILI SÅ HÄR:
Fördela chilin i djupa skålar. Toppa med grönkålsblad & riven parmesan. Skopa upp chilin på ett gott bröd.

Så varför inte bara låta oss göra middagen enkel idag och grabba tag i pulled porken i affären och göra oss en värmande god chili? Eller ni kanske också har överbliven pulled pork i er frys?
Mums vad gott det där såg ut! :D