Fish & chips med krämig remouladsås
Vad tiden går snabbt.

Jag hinner knappt med hörrni. Jag menar, kom igen, är det redan onsdag verkligen?! Herregud, tiden springer och jag efter den. Det är så mycket saker jag vill hinna med känner jag.
Jag skulle helt klart kunna tänka mig en pausknapp på livet. Det hade väl varit fint någon gång då och då, eller vad tycker ni?
När jag pratade med Simons syster häromdagen på telefon (hej Lottis) kom vi in på just det här med att tiden går allt bra för snabbt ibland. Jag fick bara svaret att det blir inte bättre desto äldre man blir. Nepp, tydligen går tiden ännu fortare ju äldre man blir. PUH.

Hur bråttom ni än har idag är jag glad att ni valde att kika in här hos mig. Idag delar jag nämligen med mig av den godaste remouladsåsen jag smakat.
Jepp, jag går på och pratar om såsen med en gång för det var den som var höjdaren här. Jag lovar er att ni skulle kunna äta fisk alla dagar i veckan om ni fick äta den med den här remouladsåsen. SANT!

Simon som varken gillar kapris eller inlagd gurka slukade den här såsen och åt gladeligen upp resterna av den också. Jag menar är inte det ett bra tecken ändå?
Jag vet inte hur många av er som har hängt med på att min käre hjärtevän är något kräsnare (eller ja, MYCKET). Men med tiden har han förbättrats och jag får honom numera att smaka på det mesta. Även sådant han är skeptisk mot. Vilket är en väldig vinst för mig.
När han väl erkänner att det han trodde inte skulle vara gott istället var helt fantastiskt gör jag seger dansen och tänker ÄNTLIGEN!

Såsen blir som allra bäst när man gör den ett par timmar innan man ska äta. Så att alla smakerna får blomma ut. Allra bäst är den dagen efter om jag får säga det själv.
Det kanske var därför Simon också slukade den dagen efter <---SANT.
Att göra såsen tar max 10 minuter. Kanske till och med snabbare om du är snabb med hackandet. Så att förbereda såsen är ingen match för någon.


Det kan också hända att jag la en hel eftermiddag på att hitta det bästa receptet på remouladsås också. Jepp, det är sant faktiskt. Det enda jag kunde föreställa mig var att den skulle vara härligt krämig, ganska fyllig men ändå fräsch i form av krispighet från bitarna i såsen.
Så den här såsen är helt perfekt. För den är:
1. Krämig
2. Perfekt fyllig
3. Krispig och fräsch

Okejdå, jag ska berätta vad den här fantastiska såsen innehåller. Basen är enkel och den är gjord på hemmagjord majonnäs (DET BÄSTA SOM FINNS JU), créme fraiche, senap och pressad vitlök.
Grönsaker i är kapris, cornichons, röd paprika (gör såsen så fräsch och krispig, MUMS) och salladslök. Jag har till och med en nypa chiliflakes i för att jag ville att det skulle hända lite mer. Men det är helt valfritt. Ta det ni föredrar!


Resten?
Jag valde att inte fritera fisken den här gången. Så mycket renare i köket av att göra dessa i ugnen och just den dagen var det alternativet ett bättre val. Däremot ville jag verkligen att den skulle bli frasig. Så jag panerade fisken i en blandning av krossade chips och pankoströbröd.
Klandra mig inte för chipsen. Jag stod i valet och kvalet om jag skulle använda cornflakes istället men jag är så glad att jag använde chipsen. Sältan och smaken från dem var absolut en höjdare. Välj era favvo chips. Jag valde Gårdschips med smak av parmesan. Så ni fattar ju hur gott det blev?!
Lägg dem på ett bakplåtspapper och ugnsbaka tills gyllene. Jag körde dock mina lite längre, för jag gillar det frasigt så att säga, hehe..
Chipsen är klyftad potatis som också ugnsbakats. Hälsosamt och så jädrans gott. Att doppa dem i såsen var en fröjd för mina smaklökar. Jag har ett bra recept där man lägger potatisklyftorna i öl för att få dem så krispiga man bara kan. Jag gillar detta receptet och tycker mina potatisar blir bra varenda gång jag gör på det sättet. TIPS TIPS.
Åh just det ja. Tydligen ska det vara gott att servera det hela med ketchup. Jag menar jag älskar ketchup så jag körde på det också såklart. SÅ. VÄRT.

Fish & chips med krämig remouladsås
4 personer
Remouladsås
1 dl majonnäs
0,5 dl créme fraiche
1 msk senap
3 stycken cornichons, finhackad
2 msk kapris, finhackad
1/2 röd paprika, finhackad
2 stycken salladslökar, finhackade
2 vitlöksklyftor
Färsk finhackad persilja
Salt & peppar
En nypa chiliflakes (valfritt)
Börja med att hacka cornichons, kapris, paprika och salladslök och lägg i en bunke. Häll ner majonnäs, créme fraiche, senap och pressa ner vitlöken. Rör om och smaka av såsen med salt, peppar, finhackad persilja och lite chiliflakes (om du gillar lite hetta).
Gör gärna såsen ett par timmar innan servering. Den blir som bäst när den har fått sätta sig och smakerna hunnit blomma ut.
Chips
700 g potatis
3,5 dl valfri öl
2 msk mjöl
1 tsk salt
2-3 msk olja
Strimla potatisen i valfri storlek. Lägg dem tillsammans med ölen i en skål och låt stå i minst 1 timme.
Sätt ugnen på 225 grader.
Häll av ölen från potatisen och torka den torr med hushållspapper. Blanda mjöl, olja och salt i en bunke. Gnid in potatisen i blandningen och lägg dem sedan en och en på ett bakplåtspapper på en plåt.
Sätt in i ugnen i ungefär 20 minuter. De sista fem minutrarna körde jag på grill.
Fisk
600 g fisk
3 dl krossade chips
1,5 dl pankoströbröd
1 tsk salt
0,5 tsk cayennepeppar
1/4 tsk peppar
1 dl mjölk
4 msk flytande smör
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda mjölk och smör i en bunke. I en annan bunke blanda chips, pankoströbröd, salt, peppar och cayennepeppar.
Skär fisken i önskad storlek. Doppa den först i mjölk- och smörblandningen och lägg sedan över fisken till bunken med paneringen och massera in paneringen runt om fisken.
Lägg den panerade fisken på ett bakplåtspapper och ugnsbaka i cirka 10-15 minuter eller tills fisken blivit gyllene. Överbaka inte, det är lätt att låta fisken gå för länge och då kan den bli torr.
SERVERA SÅ HÄR:
Ställ fram fisk och strips på bordet. Lägg upp remouladsås och ketchup i små skålar. Skiva upp citron i klyftor.
Sen är det bara att plocka till sig av alla godheterna och HUGGA IN!

Hoppas ni blir lika tokiga i den här såsen som vi. Men det blir ni. JAG LOVAR!
Super mumsigt :D