Krämigt kokosris med pulled pork, friterad banan & färsk mango

Jag hade bara en sak i mitt huvud när jag skulle kombinera ihop den här rätten och det var att jag ville göra ett krämigt kokosris och friterad banan.
Jag har ju kört fast lite på exotiska frukter och mycket kötträtter nu på sistone. Kan liksom inte riktigt få nog. Jag som är van vid att längta efter olika pastarätter har istället friterat potatis och gjort så mycket långkok jag kan. Men jag älskar det. Det är ju så gott.

Att koka riset ihop med kokosmjölk var en väldigt god idé. Jag hade nöjt mig med riset och den fantastiskt goda friterade bananen. Ja och mangon med då såklart! Men jag har ju en sambo också, som gärna vill ha kött. Så det fick bli en god pulled pork till riset, eller det blev faktiskt en variant på Carnitas. En riktig höjdare.
Och det där riset hörrni.. Lova att ni testar att koka det med kokosmjölk, ni kommer aldrig vilja koka riset med vatten mera. Jag lovar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pulled pork
1 kg fläskkarré i bit
1 msk rökt paprika
1 tsk chilipulver
1/4 tsk cayennepeppar
1 tsk oregano
1 vitlöksklyfta
4 dl cola
1 dl ananasjuice
Sätt ugnen på 150 grader.
Blanda alla torra ingredienser + vitlöken i en skål. Gnid in kryddblandningen i köttet och värm upp en gjutjärnsgryta på spisen. Fräs köttbiten snabbt på alla sidor och häll därefter på vätskan.
Sätt in grytan med lock i ugnen och låt det sjuda i 3-4 timmar. Ta ut grytan och dra isär köttet med en kniv och gaffel. Rör runt så att köttet blandar sig med vätskan.
Krämigt kokosris
4 portioner
2,25 dl jasminris
4 dl kokosmjölk
3 msk kokosflingor
1 msk kokosolja
Salt & peppar
Häll kokosmjölken i en kastrull och låt det koka upp på spisen. Tillsätt därefter riset, kokos och kokosolja. Rör om och låt det sjuda på svag värme tills riset sugit åt sig all vätska. Om riset fortfarande är för hårt tillsätt mer kokosmjölk eller vatten. Låt det annars stå och vila en stund innan servering.
Friterad banan
4 st bananer
Rapsolja neutral
Flingsalt
Skär bananerna i mindre bitar och fritera dem i en stekpanna i rapsolja. Jag använde mig av en neutral för jag ville inte ha någon smak från oljan. Fritera tills de karamelliserats och fått en fin yta, avsluta med en nypa flingsalt.
Jag serverade köttet och riset tillsammans med friterad banan, färsk mango och avokado. Hur gott som helst!