Ugnsrostad pumpa med parmesan, rostade pumpakärnor & timjan

Det kanske inte är pumpans säsong just nu. Men hos mig har den säsong hela året om. Om jag får bestämma vill säga och jag är glad så länge jag hittar den i butikerna och fram tills dess kommer jag köpa den.
För jag har älskat den där pumpan sen första tuggan.


Jag har nog gjort världens enklaste tillbehör på matbordet. Eller vet ni. Det här ÄR det enklaste man kan göra faktiskt.
Man skär pumpan i mindre bitar, gnider in den i lite olja och strö över lite flingsalt och sedan bakar man den i ugnen tills den är klar. Si så där i 20-30 minuter. För att förhöja pumpan lite extra så har jag toppat den med rostade pumpakärnor, riven parmesan, färsk timjan och honung.

Ni kan servera det till en god köttbit, eller varför inte till en laxfilé?
Sen är det ju bara gott att äta det som det är också för den delen. Kanske med en skiva nybakat surdegsbröd med en smakrik ost. Ja DÄR har vi det. Mer än så behövs inte för att få mina smaklökar att dansa av glädje.

Ugnsrostad pumpa med parmesan, rostade pumpakärnor & timjan
4 portioner
400 g butternutpumpa alt muscatpumpa
4 msk olja
3 msk rostade pumpakärnor *
2 tsk flytande honung
3 tsk färsk timjan
75 g riven parmesanost
Flingsalt
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala pumpan och skär den i mindre bitar. Gnid in oljan ordentligt i pumpan och lägg den på ett bakplåtspapper på en plåt. Strö över lite flingsalt och ugnsbaka tills pumpan är genombakad och mjuk, i ungefär 20-30 minuter.
Lägg upp pumpan på ett fat och toppa med rostade pumpakärnor, flytande honung, färsk timjan och riven parmesan.
------------------------------------------------------------------------------------------
* Du kan enkelt rosta pumpakärnorna själv i en torr stekpanna på medelhög värme.