Hemmagjorda glassbåtar

När jag såg att Frida på fridasbakblogg hade gjort egna glassbåtar kunde inte jag vara sämre. Dels för att jag länge har velat göra surdegsvåfflor och för att jag köpt en muffinsplåt som present till mig själv i examenspresent. Så därför fick det bli hemmagjorda glassbåtar.
Vilken tur för de här var en fröjd till kaffet...


För jag tog nämligen examen i torsdags. Det har varit svårt för mig att förstå att 3 år är förbi på dietistprogrammet. Det som kändes så långt borta är helt plötsligt förbi. Väldigt konstig känsla. Nu är jag arbetssökande, men till hösten har jag sökt distanskurser om det skulle vara så att det inte kommer några arbetsmöjligheter för mig.
Det ska bli spännande att se vad som händer nu framöver. Det här är första gången i mitt liv som jag känner att jag inte riktigt har kontroll på vad som ska hända. Lite läskigt för en som älskar att ha kontroll, men också spännande såklart.

Men nu till tillbaka till dessa söta små glassbåtarna! Jag gjorde två olika sorter för jag kunde helt enkelt inte bestämma mig (som vanligt) vilken jag trodde skulle bli bäst.
I några av glassbåtarna har jag lagt jordgubssylt, vaniljglass, chokladdoppade hasselnötter och sist ett chokladtäcke.
I den andra versionen är det ett lager nutella, chokladglass, chokladdoppade mandlar med blåbärsöverdag och chokladtäcke på toppen.

Hasselnötterna och mandlarna köpte jag i lösvikt i naturgodishyllan. Perfekt. Då kan man själv välja precis vad man själv föredrar att ha i. Men ni kan kombinera dessa glassbåtar precis hur ni vill. Bara våfflan ligger underst och någon form av glass i mitten sen är det bara att välja och vraka mellan olika smaker.
Okejdå, chokladtäcket är ett måste. Men annars välja och vraka vad ni är sugna på!

Hemmagjorda glassbåtar
12 stycken
6 stycken våfflor
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk
150 g mörk choklad
Vispa grädden och blanda därefter ner den kondenserade mjölken. Halvera smeten och lägg den i två olika bunkar, om du vill som jag, göra en med vaniljsmak och en med chokladsmak.
Vaniljglass
Tillsätt 1 tsk vaniljpulver, ev mer om du vill ha mer smak.
Chokladglass
Tillsätt 1 msk kakao, ev mer om du vill ha mer smak.
SÄTT IHOP GLASSBÅTEN SÅ HÄR:
Låt våfflorna ha svalnat innan du delar dem på hälften. Tryck ner våfflorna i en muffinsplåt, så att våfflan bildar en liten skål.
Klicka därefter ner valfri smaksättning, jag använde jordgubbssylt och nutella till mina. Häll sedan över valfri glassmet upp till kanten på våffelbägaren.
Om du vill kan du hacka ner nötter eller choklad och lägga i glassmeten. Jag använde chokladöverdragna hasselnötter och choklad- och blåbärsöverdragna mandlar.
Smält därefter chokladen över ett vattenbad. Häll över chokladen på glassmeten. Ställ in hela muffinsplåten i frysen och frys i minst 4 timmar eller gärna över natten.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Jag lossade mina försiktigt med en smörkniv när det var dags att ta ut dem. Låt de stå framme en liten stund innan du hugger in i dem!
Mums så gott!