Sweet potato skins med mozzarella, knaperstekt bacon & guacamole

Okej, jag har kollat in potato skins länge nu. Det verkar ju så gott, så jag var tvungen att prova göra mina egna. Om det var gott, oh ja det var det.
Perfekt tillbehör till vår pulled pork och hemmagjorda aioli. Det var en fröjd för både ögat och smaklökarna måste jag säga.

Sweet potato skins med knaperstekt bacon och guacamole
Ger 10 st halvor
5 st sötpotatis
Smält smör
125 g riven mozzarella
140 g bacon
Guacamole
3 st avocado
Citronsaft
Salt & peppar
Chiliflakes
Sätt ugnen på 175 grader.
Skölj potatisen och lägg dem på ett bakplåtspapper på ett galler. Sätt in dem i ugnen och baka dem tills de blivit mjuka. Testa med en sticka om de mjuknat tillräckligt. Mina var inne i cirka 1 timme.
Ta ut potatisen från ugnen och dela dem på hälften. Låt de svalna litegrann och höj sedan temperaturen på ugnen till 250 grader.

Gröp ur potatisen med en sked men lämna lite kvar i botten. Potatisköttet kan du använda till potatisbullar eller varför inte min favorit, gnocchi?
Pensla skalen med lite smält smör och sätt in i ugnen igen i ungefär 10-15 minuter eller tills skalan fått en krispare yta och fin färg.
Knaperstek baconen i mindre bitar. Mosa avocadon i en skål och smaksätt med lite citronsaft, chiliflakes, salt och peppar.
Strö över den rivna mozzarellan i potatisskalen och sätt in dem i ugnen igen tills osten smält. Toppa skalen med bacon och en klick guacamole!
Himmelskt är vad det är!
Mums vad gott det såg ut =)