Tortano fylld med mozzarella, oliver, rödlök och tomat

Tortano är ett tillbehör som är så gott. Man kan fylla denna brödkrans med precis vad som helst och servera till soppor, grytor, eller varför inte som ett tapas tillbehör?
 
 Bilden är tagen innan den varit i ugnen.
 
Jag är inte ett dugg lat när det kommer till brödbakandet numera. Så fort jag öppnade ett recept som innehöll jäst förr, tyckte jag alltid att det tog för lång tid och var för krångligt. 
 
Men hur kan det vara krångligt att bara blanda ihop ingredienserna? Det är ju oftast väntan vi bävar över. Men det är inte svårt alls. 
 
Till en brödkrans behöver du: 
25 g jäst
3 dl ljummet vatten 
7 dl vetemjöl 
1,5 tsk salt 
 
Smula ner jästen i en bunke och rör ut den i det fingervarma vattnet. Tillsätt salt och mjöl och rör runt tills det blir en smidig deg. Jäs degen i 30 minuter under en bakduk. 
 
Häll ut degen på ett mjölat bord och tryck ut den så att måtten blir ungefär 35x40 cm. 
 
 
Strö ut önskad fyllning på degen. 
Jag hade drygt 1-2 dl riven ost, ett paket mozzarella, två tomater, 1/2 rödlök och 0,5 dl oliver.
 

Rulla ihop degen och forma till en krans. Man kan få använda lite vatten för att klistra ihop kanterna. Tänk på att låta skarven vara nedåt så att den ej går upp. 
Låt jäsa under bakduk i ytterliggare 30 minuter. Eller lagom till middagen, min fick nog jäsa i ungefär 2 timmar och den växte så mycket att jag fick ställa in den i kylskåpet! 
 
Sätt ugnen på 225 grader. 
Grädda i mitten av ugnen i cirka 30 minuter. 
 
 
 
 
#1 - - Vickan:

Vad roligt att matkrabaten börjat blogga!;) Älskar redan din bloggis!

Svar: hihi, du är min enda och förhoppningsvis trogna följare. Kärlek till dig <3
Alicia Hedlund