Chocolate chip cookies i gjutjärnspanna
Eftersom jag älskar att laga mat och fotografera mat så älskar jag givetvis också Linda Lomelino som bloggar på callmecupcake.se.
Hon är bara fantastisk, titta efter själva.
Jag gjorde hennes stora cookies i gjutjärnspanna. Jag är dålig på att använda min gjutjärnspanna så jag tyckte det var en fint sätt att baka kakan på.
Jag har en del kvar att öva på när det gäller uppläggning och fotografering om jag vill bli lika duktig som Linda..men man måste ju börja någonstans!

Cookien
75 g mjölkchoklad
75 g mörk choklad
110 g smör
1 dl strösocker
1 dl muscovadosocker (linda har farinsocker i sin)
1 ägg
0,5 tsk vaniljsocker
3,75 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
0,25 tsk salt
Sätt ugnen på 175 grader.
Hacka chokladen grovt. Smält smöret och blanda med strösocker och muscovadosocker. Rör om ordentligt och låt blandningen svalna något. Rör i ägget.
Blanda mjöl, bikarbonat, vaniljsocker och salt i en bunke och häll i smörblandningen. Rör därefter ner den hackade chokladen i smeten.
Fördela smeten i en gjutjärnspanna, eller i två små.
Grädda i ugnen i cirka 20-25 minuter.