Kycklingfilé i krämig sås med färsk timjan och vitt vin

Nu är vi äntligen hemma i Göteborg igen efter att ha varit ute på vägarna i 6 timmar... 
Trötta och hungriga fick det bli en snabb kycklingrätt, som faktiskt blev väldigt god och tänkte därför att jag var tvungen att dela med mig av den. 
 
Vi åt kycklingen tillsammans med pasta och en klick svartvinbärsgelé. 
 
 
Kycklingfilé i timjansås
 
 
4 st kycklingfiléer
1 gul lök
1 vitlöks klyfta 
5 dl matlagningsgrädde 
1 dl vitt vin 
2 msk kycklingfond 
2 tsk soja 
1 msk torkad timjan 
1 kruka färsk timjan 
Salt & peppar 
 
Sätt ugnen på 225 grader. 
Lägg kycklingfiléerna på ett bakplåtspapper och krydda dem med salt och peppar. Sätt in dem i ugnen i ungefär 30-40 minuter eller tills de nått 72 grader. 
 
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i en stekpanna tills den mjuknat och häll därefter på grädde, fond, vitt vin, soja och torkad timjan. Låt det hela puttra i några minuter och hacka under tiden den färska timjanen och tillsätt även den i såsen. Smaka av med salt och peppar. 
 
När kycklingfiléerna är klara lägg dem i såsen precis innan servering.