Krämig kycklingpaj med fetaost och rosmarin

Jag har varit så sugen på att göra en paj länge nu, så ikväll tog jag tag i saken och lyckades göra en paj som blev helt underbar! Det är den godaste pajen jag smakat på.
 
Så tack så mycket kära Joanna Törnqvist som bloggar på byblondie.se för att du skapat denna fantastiska paj! 
 
 
Pajskal 
180 g kallt smör 
0,5 dl kallt vatten 
3 dl rågsikt 
2 dl rågmjöl 
en nypa salt 
 
Börja med pajskalet. Nyp ihop ingredienserna i en bunke till en deg och svep in degen i plastfolie och låt vila i kylskåpet i minst 30 minuter. Gör fyllningen under tiden. 
 
Fyllning
700 g kycklingfilé 
1 röd paprika 
1 rödlök 
10 st cocktailtomater 
2 vitlöksklyftor 
1/2 påse bladspenat 
1 dl rött vin 
3 dl créme fraiche 
1 msk tomatpuré 
1 msk sambal oelek 
1 hönsbuljongtärning 
2 msk rosmarin 
1 tsk paprikapulver 
150 g fetaost
Salt & peppar 
 
Sätt ugnen på 200 grader. 
Skär kycklingen i mindre bitar. Skala och hacka grönsakerna och fräs alltsammans i en stekpanna tills det är nästan genomstekt. Häll på tomatpuré, sambal oelek, rött vin och alla kryddor och låt puttra en stund. Häll sedan på créme fraichen och bladspenaten och låt smakerna sjuda ihop tillsammans. Smaka av för eventuell mer kryddning. Smula ner fetaosten i slutet när fyllningen är klar. 
 
Jag valde att lägga mitt pajskal på toppen av pajen, men det går såklart att göra precis som man vill. 
Häll fyllningen i en pajform och kavla ut degen till ett lock och lägg ovanpå pajen. 
 
Grädda i mitten av ugnen i ungefär 25 minuter. 
Ta ut och låt svalna i minst 5 minuter för att fyllningen ska sätta sig lite.