Vi åt deras mini Rodizio som de serverar ons-tors och den kostar 295 kr.
Man får då en varsin bricka på bordet. På ena sidan är den grön, vilket betyder att deras personal kommer komma med olika varianter av kött tills man vänder på den för att signalera att man är mätt.
Det som serverades på grillspetten var oxfilé, kycklingfilé, salsiccia och flap meat. ÅH jag får inte glömma den grillade ananasen som de kryddat med kanel (ni vet min besatthet av kanel just nu liksom) som också kom in på spett. Det var en fin avslutning och man kunde få en kula vaniljglass till om man ville.
Ehhh vi klarade inte en enda kula vaniljglass vid det stadiet kan jag säga...hehe
Tillbehören plockar man själv från en salladsbuffé, som var riktigt bra hörrni! Bland annat färsk mango, pumpa, majs, champinjoner, picklad rödlök, inlagd gurka, broccoli, kikärtor, grönsallad..och så vidare, och så vidare.
Sedan fanns det ris, pommes, svarta bönor och andra varma smårätter man kunde ha vid sidan av. Såserna var aioli (jag menar redan där var jag såld på stället), chimichurri, balsamico, senapsdressing...ja ni fattar grejen. Det fanns något till alla helt enkelt.
Inte nog med alla tillbehör och att man fick äta hur mycket av buffén man ville och av köttet, så kom de in med en bricka bröd och smör innan vi började. Jag menar, jissus. Vi var bara så MÄTTA.
Eller jag är ju mätt än. Med andra ord, är ni nyfikna på hur de äter i södra brasilien och ni gillar kött med bra kvalité som serveras rykande färskt vid bordet. Jepp, GÅ DIT.
Men innan vi säger hejdå idag och jag ska önska er en fin helg så måste jag ändå berätta lite om den här pizzan.
Jag gjorde nämligen min första pizzadeg på surdeg. Det var liksom dags eftersom jag och suris är väääldigt tajta här hemma. Så givetvis valde jag att stoppa honom i min pizzadeg också <--- GIVET.
Sagt och gjort, det var ta mig fanken den godaste pizzabottnen jag gjort. Kombinationen att jag använde min baksten gjorde bara det hela så JÄDRANS bra.
ÅH, ÅH vet ni?!
Simon sa att han ALDRIG mera behövde gå ut och köpa pizza mer. För det var den godaste pizzakvällen han haft. Jepp för vi hade faktiskt en hel pizzakväll där vi dukade upp olika toppings på bordet och så bakade vi av pizzor efterhand. Det är ju världs att göra så eftersom vi alla gillar olika toppings.
Jag ger er därför ett recept på pizzadeg som räcker till ungefär 6 stycken pizzor. Eller två stora plåtar om ni hellre föredrar att göra er pizza så.
Den bästa pizzan jag gjorde väljer jag att visa för er.
Innan ugnen:
I botten på pizzan har jag brett ut ett lager av philadelphiaost blandat med pressad vitlök. Ovanpå det la jag ett lager av smörfrästa champinjoner och sparris + flingsalt, MUMS.
Sedan toppades det hela med en stor bit GETOST. Varm getost, mjuk getost, smält getost...ÅHHHHH.
Efter ugnen:
Precis innan jag högg in i den här fantastiska pizzan la jag på ruccola, prosciutto, färska fikon och pinjenötter.
Jag avslutade det hela med att ringla över (massor) tryffelolja.
OHHH YESS. Tryffeloljan är den detaljen man inte får glömma. Pricken över i:et. Gräddet på moset. Ja ni fattar. Okejdå nu ska ni få ha en trevlig helg och jag ska se till att redan idag laga något mer smaskigt att visa för er nästa gång!
mums